Bu arada A101, Şok en kötüleri diyorlar; A101 gerçekten berbattı. BİM bunlara nazaran iyi, kuzenim 1,5 senedir çalışıyor BİM'de, Eylül'de ayrılacak.
Migros ise değişiklik gösterir; 5M Migros'larda "ohh" dersin, süpermiş. Diğerleri için bir şey diyemeyeceğim. Ama denemende fayda var, en fazla ne olabilir ki? Hem ilk defa kurumsal bir yerde çalışacaksan tecrübe olur, bir deneyim olur. Belki Bana ona zor gelen, sana basit gelir.
Bim'in çalışma koşullarını sormuştum; mesai saatleri biraz garipti. Sabah 9'dan akşam 9'a bazen full çektiğimiz oluyor diyorlardı ama en azından sayım işi gün içinde hallediliyormuş.
İmkan varsa çalışmaya değer, maaşı asgariden fazla.

Bim'in çalışma koşullarını sormuştum; mesai saatleri biraz garipti. Sabah 9'dan akşam 9'a bazen full çektiğimiz oluyor diyorlardı ama en azından sayım işi gün içinde hallediliyormuş.
Full diğer marketlerde de oluyor diye biliyorum hocam. Bu sektörün normali olmuş yani artık maalesef.

Büyük gross markette çalıştım, BİM'den çok daha iyi ve rahattı. BİM'i düşmanıma tavsiye etmem.
O daha zor olmaz mı? Sonuçta BİM'de taşıyacağın mallar, ürünler belli. Büyük gross marketlerde daha ağır ürünler taşımaz mısın? Birde büyük gross marketlerde herkes kendi işini mi yapıyor reyoncu reyonda, kasiyer kasada.

Sanırım BİM daha iyi bu konuda. Migros'a başvurdum bana dönüş oldu ama söyledikleri mülakat saatinde müsait olamadım, sonra da tekrar yazmadım falan. Bende BİM'e girmeyi düşünüyordum, internetten başvuru yaptım kendi sitesinden ama dönen falan olmadı. Gidip markete CV bırakacağım. Bu şekilde işe girmem kaç gün sürer acaba?

İşe girmen kaç gün sürer bilemiyorum. Bende her şey toplam 1 hafta sürmüştü ama A101 ve tanıdığım vardı arada. Kuzenim BİM'e CV bıraktıktan 2 3 hafta sonra başlamıştı işe. Ama o bölgedeki ihtiyaca bağlı bu süre artar ya da azabilir.

BİM'in çalışma koşullarını sormuştum; mesai saatleri biraz garipti. Sabah 9'dan akşam 9'a bazen Full çektiğimiz oluyor diyorlardı ama en azından sayım işi gün içinde hallediliyormuş.

Full sürekli olmaz haftada 1 sefer Full yapıyordun sanırım. BİM'in parası güzel ama 5M migroslarda çalışmak daha rahat olur tabii oraya girmek uğraştırıyordur muhtemelen koskoca mağaza sonuçta reyon görevlisi ayrı kasiyeri ayrı sürekli giren çıkan olmuyordur.

Son düzenleme:
Full diğer marketlerde de oluyor diye biliyorum hocam. Bu sektörün normali olmuş yani artık maalesef.

O daha zor olmaz mı? Sonuçta BİM'de taşıyacağın mallar, ürünler belli. Büyük gross marketlerde daha ağır ürünler taşımaz mısın? Bir de büyük gross marketlerde herkes kendi işini mi yapıyor reyoncu reyonda, kasiyer kasada.

Gross market inan bana 10 kat daha rahattı. Ankara da City gross da çalıştım

En azından yerim belli içecek reyonuna bakıyordum paletle iş yapıyorsun ürünlerin belli işin belli.

BİM ne olduğun belli değil. Danışmasın, güvenliksin, kasiyersin kasandan sorumlu tutuluyorsun. Reyoncusun, yeri geliyor markette ürün tanıtıcısın, reklamcısın (yeni mağaza açılır toplarlar çalışanları afiş dağıttırırlar ev ev site site) temizlikçisin. Mal gelir indirirsin taşırsın depoya çekersin. Daha ne sayiyim? Yani ne yapılacaksa her şey sensin 5 dk rahat vermezler. 50 müşteri gelir tıka basa kasadan adım atamazsın. 2dk boşalır ohh dersin oradan bilmem kaçıncı yetkili (1.müdür 2.müdür gibi yedek falan bir ton adam oluyor) çıkar oradan ekmek dolabı temizle şurayı düzelt falan yani nefes alman çok zor. Dinlenmeyi bile boğazına diziyorlar.

Gross markette mola saatlerin belli. Rahat kimse karışmıyor dakikalı şekilde parmağı okut git molana. Yemek veriyorlar orada yemekhane de güzeldi yemekleri. Servis de vardı.

Sabahçı isen akşam 4:30 da çıkıyorduk 5 de evde oluyordum akşamcı da 10 da evdeydim. Bir sıkıntı olsa şefine söylüyorsun izin günlerin ayarlanıyor. Yani dediğim gibi BİM'den 10 kat rahat.

Vallahi tercih meselesi BİM isterse 100 bin versin ben çalışmam. Akıl sağlığı ve mental sağlık daha önemli.
Hayatta çok yerde çalıştıma ama kendime değer veriyorum yani.

Misal Migros'ta da çalıştım orada güzel ama girmesi biraz daha zor ama girince gayet iyi. Kariyer içinde iyi.

Gross market inan bana 10 kat daha rahattı. Ankara da City gross da çalıştım

En azından yerim belli içecek reyonuna bakıyordum paletle iş yapıyorsun ürünlerin belli işin belli.

BİM ne olduğun belli değil. Danışmasın, güvenliksin, kasiyersin kasandan sorumlu tutuluyorsun. Reyoncusun, yeri geliyor markette ürün tanıtıcısın, reklamcısın (yeni mağaza açılır toplarlar çalışanları afiş dağıttırırlar ev ev site site) temizlikçisin. Mal gelir indirirsin taşırsın depoya çekersin. Daha ne sayiyim? Yani ne yapılacaksa her şey sensin 5 dk rahat vermezler. 50 müşteri gelir tıka basa kasadan adım atamazsın. 2dk boşalır ohh dersin oradan bilmem kaçıncı yetkili (1.müdür 2.müdür gibi yedek falan bir ton adam oluyor) çıkar oradan ekmek dolabı temizle şurayı düzelt falan yani nefes alman çok zor. Dinlenmeyi bile boğazına diziyorlar.

Gross markette mola saatlerin belli. Rahat kimse karışmıyor dakikalı şekilde parmağı okut git molana. Yemek veriyorlar orada yemekhane de güzeldi yemekleri. Servis de vardı.

Sabahçı isen akşam 4:30 da çıkıyorduk 5 de evde oluyordum akşamcı da 10 da evdeydim. Bir sıkıntı olsa şefine söylüyorsun izin günlerin ayarlanıyor. Yani dediğim gibi BİM'den 10 kat rahat.

Vallahi tercih meselesi BİM isterse 100 bin versin ben çalışmam. Akıl sağlığı ve mental sağlık daha önemli.
Hayatta çok yerde çalıştıma ama kendime değer veriyorum yani.

Misal Migros'ta da çalıştım orada güzel ama girmesi biraz daha zor ama girince gayet iyi. Kariyer içinde iyi

Hocam iş bulsam bende çalışmak istemem böyle yerlerde zaten. Gross var hemen yürüme mesafesinde bana oraya da başvurdum dün ama dönen olmadı. Siz nasıl Gross markette işe girmiştiniz?