Bionluk'ta kazanılan paranın vergisi nasıl işler?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Oltran
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 63
  • Etiketler Etiketler
    nasıl

Oltran

Üstün
Makaleler
9
Selam,

Bionluk'ta vergi veriliyor bunu biliyorum ancak bunu Bionluk otomatik olarak vermiyormuş. Yeşil yerde otomatik olarak veriliyor yazılmıştı ona aldandım.

100 TL'nin vergisi olur mu ve bu sürekli bir kazanç olmayacak arkadaşlar. Ne olacak? Ya hiç haz etmem bu tarz şeylerden.

Hayır şu an adamın biriyle konuşuyorum iş için bir anda ortada bırakıp gidemem.

Selam,

Bionluk'ta vergi veriliyor bunu biliyorum ancak bunu Bionluk otomatik olarak vermiyormuş. Yeşil yerde otomatik olarak veriliyor yazılmıştı ona aldandım.

100 TL'nin vergisi olur mu ve bu sürekli bir kazanç olmayacak arkadaşlar. Ne olacak? Ya hiç haz etmem bu tarz şeylerden.

Hayır şu an adamın biriyle konuşuyorum iş için bir anda ortada bırakıp gidemem.
  • Bionluk üzerinden kazanılan paraların vergilendirilmesi Türkiye'de belli kurallara tabidir.
  • Bionluk, kazançlarınızı otomatik olarak vergilendirmez. Yani, kazandığınız parayı beyan etmeniz gerekmektedir.
  • Gelir Vergisi Kanunu'na göre, 2023 yılı için yıl içinde elde edilen gelir 47.000 TL'yi aşmazsa, gelir vergisi ödenmez.
  • Ancak, belirli bir miktarın üzerinde, örneğin 100 TL gibi kazanımlar için yine de yıllık beyanname vermeniz gerekebilir.
  • Eğer bu kazanç tek seferlik ve düzenli bir gelir kaynağı değilse, yıllık gelir beyanı yapmak yeterli olacaktır.

Öneriler:
1. Kazancınızı doğru bir şekilde kaydedin.
2. Yıl sonunda toplam kazancınızı hesaplayın.
3. Yıllık gelir vergi beyannamesini zamanında verin.
4. Vergi konusunda profesyonel bir danışmanla görüşmek faydalı olabilir.

Kendinizi vergi durumlarınızla ilgili rahatsız hissettiyseniz, vergi danışmanlığı almanız konusunda düşünebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt