Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

vesdijm

Üyecik
Arkadaşlar merhaba, PC'yi ilk aldığım günden beri BIOS güncellemedim. Şu an sitede bulunan son sürümü indirip yüklesem, önceki sürümlerde yüklenmiş olacak mı yoksa hepsini ayrı ayrı mı yapmam lazım sırayla?
Anakart modeli: Gigabyte B450M S2H Soket AM4 DDR4 mATX Gaming anakart.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar merhaba, PC'yi ilk aldığımda beri BIOS güncellemedim. Şu an sitede bulunan son sürümü indirip yüklesem, önceki sürümlerde yüklenmiş olacak mı yoksa hepsini ayrı ayrı mı yapmam lazım sırayla?
Anakart model: Gigabyte B450M S2H soket AM4 DDR4 mATX gaming anakart.

Hayır sırayla yapmanıza gerek yok, direk en son yayınlanan BIOS versiyonunu güncellemeniz yeterli, anakartınızın revizyon serisine göre güncellersiniz, rev. 1, rev. 1, 2 gibi.
Uyarı: B450M S2H gibi bazı modellerde ara güncelleme yapılması zorunludur.
Arkadaşlar merhaba, PC'yi ilk aldığımda beri BIOS güncellemedim. Şu an sitede bulunan son sürümü indirip yüklesem, önceki sürümlerde yüklenmiş olacak mı yoksa hepsini ayrı ayrı mı yapmam lazım sırayla?
Anakart model: Gigabyte B450M S2H soket AM4 DDR4 mATX gaming anakart.

Hayır sırayla yapmanıza gerek yok, direk en son yayınlanan BIOS versiyonunu güncellemeniz yeterli, anakartınızın revizyon serisine göre güncellersiniz, rev. 1, rev. 1, 2 gibi.

Çözüm
Bazı Gigabyte modelleri hariç genelde doğrudan son sürüme güncelleyebilirsiniz.

Hocam cevabı Gigabyte B450 serisini ele alarak yazdım yanlışım varsa düzeltelim, bir de bu yazdığınız cevap önemli benim için, bunun için yeni konu açacağım, hangi seri diyerek. Karşımıza o anakartlar çıkarsa çuvallamayalım.

Hocam cevabı Gigabyte B450 serisini ele alarak yazdım yanlışım varsa düzeltelim
Bahsettiğim olay tam olarak o seride var.

Mesela bu anakart:

F40 sürümünün notunda "If you are using Q-Flash Utility to update BIOS, make sure you have updated BIOS to F32 before F40" yazıyor.
  • Yani bu sürümden önce F32 sürümünün kurulması gerekiyor.
F41 ve F50 sürümlerinin notlarında "Before updating BIOS to this new version, you MUST follow the steps as detailed under BIOS F40 description" yazıyor. Yani F41 e sonrasına geçmeden önce de F40 sürümüne güncellemek zorundasınız.

F40 köprüsünü geçtikten sonra ancak listedeki en güncel sürüme doğrudan geçiş yapılabilir.