Ben sistemi sipariş ettiğimde ram'ler bunlar değildi. Fakat sistemi kasım indirimleri sırasında sipariş ettiğim için stok bahane ederek bunları göndermişler. Müşteri hizmetlerine yazdım fakat çözüme ulaşamadım.
Bu RAM'ler pek iyi değil. Neden gecikmesi bu kadar yüksek RAM aldınız hocam? Kendi ellerinle yükseltemeye deneyebilirsiniz.
@Ayhan Dönmez hocam bu konuda yardımcı olur.

Ben sistemi sipariş ettiğimde RAM'ler bunlar değildi. Fakat sistemi kasım indirimleri sırasında sipariş ettiğim için stok bahane ederek bunları göndermişler. Müşteri hizmetlerine yazdım fakat çözüme ulaşamadım.

Klasik hazır sistem işleri hocam RAM'lar gerçekten kötü.

Hiç EXPO açmayıp manuel 5200 Mhz değer girmeyi denemiş miydiniz? Memory Frequency diye geçiyor olabilir ilgi alan. Zaten bastığınızda 4800, 5000, 5200... gibi değerler göreceksiniz doğru yerde olduğunuzu anlarsınız.

Hocam zaten ram'ler default ayarda 5200 mhz olarak çalışıyorlar.
EXPO açınca bellek frekansı maksimum değere çıkıyor o da işlemcinin desteklediği 5200 mhz değerini aşıyor. Sorun bu olabilir gibi geldi bana. O yüzden diyorum EXPO açmadan manuel 5200 Mhz değerini girmeyi dene. Öyle mesela aynı hatayı alıyor musun? @Ayhan Dönmez hocam gelince anakart ve ramlerini ekstra inceler.

EXPO açınca bellek frekansı maksimum değere çıkıyor o da işlemcinin desteklediği 5200 mhz değerini aşıyor. Sorun bu olabilir gibi geldi bana. O yüzden diyorum EXPO açmadan manuel 5200 Mhz değerini girmeyi dene. Öyle mesela aynı hatayı alıyor musun? @Ayhan Dönmez hocam gelince anakart ve ramlerini ekstra inceler.
Hocam sanırım anlaşamadık. BIOS reset sonrası hiçbir ayarı değiştirmediğim senaryoda default olarak ram'ler 5200 mhz'de çalışıyorlar zaten. Tekrar 5200 seçmem neyi değiştirecek anlamadım.

Hocam sanırım anlaşamadık. BIOS reset sonrası hiçbir ayarı değiştirmediğim senaryoda default olarak ram'ler 5200 mhz'de çalışıyorlar zaten. Tekrar 5200 seçmem neyi değiştirecek anlamadım.
Yani hiç EXPO ellemeyip default 5200 Mhz'de çalışırken bile bu siyah ekranda kalma sorununu mu yaşıyorsun? Onu anlamaya çalışıyorum. Sen detaylı bilgi ver @Ayhan Dönmez hocam geldiğinde yardımcı olur. O gelene kadar bilgiler hazır bulunsun.

Son düzenleme:
Yani hiç EXPO ellemeyip default 5200 Mhz'de çalışırken bile bu siyah ekranda kalma sorununu mu yaşıyorsun? Onu anlamaya çalışıyorum. Sen detaylı bilgi ver @Ayhan Dönmez hocam geldiğinde yardımcı olur. O gelene kadar bilgiler hazır bulunsun.
EXPO açmadığım sürece siyah ekran sorunu yaşamıyorum. Memory profile default'ta iken ramler sorunsuz 5200'de çalışıyor ve pc açılıyor. Eğer EXPO'nun 5200'lük profilini seçersem bu sefer siyah ekrana düşüyor ve açılmıyor.