Arkadaşlar merhaba. Başlıkta da belirttiğim gibi bilgisayarıma iki işletim sistemi kurmak istiyorum. Bilgisayarımda 2 adet SSD var her ikisine de Windows 10 işletim sistemi kuracağım merak ettiğim şey ise bu iki işletim sisteminde de tek işletim sistemine göre performans düşmesi yaşanır mı? Çünkü birinde oyun oynamayı diğerinde ise günlük işlerimi yapmayı planlıyorum. Diğer merak ettiğim şey ise birine bulaşan virüs diğer SSD'ye bulaşır mı çünkü ikisi de farklı işletim sistemine sahip birbirinden bağımsız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. Başlıkta da belirttiğim gibi bilgisayarıma iki işletim sistemi kurmak istiyorum. Bilgisayarımda 2 adet SSD var her ikisine de Windows 10 işletim sistemi kuracağım merak ettiğim şey ise bu iki işletim sisteminde de tek işletim sistemine göre performans düşmesi yaşanır mı? Çünkü birinde oyun oynamayı diğerinde ise günlük işlerimi yapmayı planlıyorum. Diğer merak ettiğim şey ise birine bulaşan virüs diğer SSD'ye bulaşır mı çünkü ikisi de farklı işletim sistemine sahip birbirinden bağımsız.

Her BIOS girişinde boot diskini seçersen neden olmasın?

Son düzenleyen: Moderatör:
tek işletim sistemine göre performans düşmesi yaşanır mı?
Aynı anda sadece birini kullanacağınız için hayır.
Çünkü birinde oyun oynamayı diğerinde ise günlük işlerimi yapmayı planlıyorum.
Bunun hiçbir mantığı yok. İşletim sisteminin ortaya çıkış sebebi zaten birden fazla amaç için tek PC kullanabilme özgürlüğü.
Diğer merak ettiğim şey ise birine bulaşan virüs diğer SSD'ye bulaşır mı çünkü ikisi de farklı işletim sistemine sahip birbirinden bağımsız.
Eğer her işletim sisteminde de diğer SSD'yi devre dışı bırakırsanız büyük ihtimalle bulaşmaz, aksi taktirde virüsün türüne göre evet.

Son düzenleme:
Yapılabilir.
Virüsler BIOS bulaşmadığı sürece birbirine geçmez.
Pratik değil bir yerden sonra ikisinden birini kullanırsın ya Proton ile ya Linux'u bırakarak.