Detaylar
Kim cevapladı?III. Osman
Yetkin
Yaklaşık 3 yıl yaşadı. Kadınlardan nefret etmesinin sebebi de onun penceresinden bakılırsa anlaşılabilir. Benim demek istediğim şey padişah oldu mutlu oldu değildi.
Başka örnekler de verilebilir. Olay örnek verilen kişiler değil zaten. Olay sensin.
Uzun zaman sonra gelen olumlu değişim olumlu falan değildir. Üçüncü Osman'da da bunun örneği görülüyor zaten.
Kimsenin basit yaşadığı falan yok. Kimse 1-2 güzel ve anlamlı cümle kurdu diye hayatları veya dünya'ya bakış açısı değişmiyor.
Belkide bu zamana kadar açtığınız konular, mesajlar, yazışmalar sonuçunda böyle tepkiler alıyorsunuzudur.
Ön yargıda hat safha yapmaya gerek yok. Her yazılan yazı, her atılan tepki size bir şey ifade etmesin. Burada gördükleriniz sizden farklı veya farksız olabilir.
Dünyanın çoğunluğu basittir. Bunu çevreni azıcık gözlemleyerek anlayabilirsin. Herkesin hayatı kendine farklı tarzı ifadelere inanmıyorum. Evet farklı olabilir ama genel anlamda ortak noktada birleşiyorlar o da basitlik.
- Makaleler
- 7
Dünyanın çoğunluğu basittir. Bunu çevreni azıcık gözlemleyerek anlayabilirsin. Herkesin hayatı kendine farklı tarzı ifadelere inanmıyorum. Evet farklı olabilir ama genel anlamda ortak noktada birleşiyorlar o da basitlik.
Ben de gülücük atacaktım mesela. Sonradan 1-2 yorum yazabilirim diye veya bu yazıyı yazanın hayatına saygı duyduğum için atmadım. (İyi gitmediğini anlıyorum zaten konularından)
Bu, seninle aynı fikirde olduğum anlamına gelmiyor. Herkesin kafasında kurduğu kendine göre doğruları vardır.
III. Osman
Yetkin
Bende gülücük atacaktım mesela. Sonradan 1-2 yorum yazabilirim diye veya bu yazıyı yazanın hayatına saygı duyduğum için atmadım.
Bu demek değil seninle aynı fikirdeyim ama herkesin kafasında kurduğu kendine göre doğruları vardır.
Olay bu değil. Herkes tarafından saçma olan bir görüşü destekleyen birisi o görüşe karşı çıkan birisinden daha zeki olabilir ama bu o görüşü haklı kılmaz ve genel kanıyı değiştirmez. Mesela düz dünyacı birisi dünyanın yuvarlak olduğuna inanan birisinden daha zeki olabilir değil mi? Ama bu dünyanın düz olduğunu nasıl göstermiyorsa genel kanının içindeki istisnalar da genel kanıyı değiştirmez. O yüzden böyle detay derine inmeye gerek yok. Asırlardır farklı filozoflar tarafından sürekli söylenen bir şey var. Cahillik mutluluktur diye.
- Makaleler
- 4
Bu da nereden çıktıysa… Şahsen bana bu biraz saçma geliyor. Bir kişinin acı çekmesinin suçlusunun tanrı olması falan, garip. Ha ben tanrıya inandığımdan demiyorum bunu. Düşüncem böyle, sizin düşüncenizi bilemem ama.
52% mutlu o zaman.Olay bu değil. Herkes tarafından saçma olan bir görüşü destekleyen birisi o görüşe karşı çıkan birisinden daha zeki olabilir ama bu o görüşü haklı kılmaz ve genel kanıyı değiştirmez. Mesela düz dünyacı birisi dünyanın yuvarlak olduğuna inanan birisinden daha zeki olabilir değil mi? Ama bu dünyanın düz olduğunu nasıl göstermiyorsa genel kanının içindeki istisnalar da genel kanıyı değiştirmez. O yüzden böyle detay derine inmeye gerek yok. Asırlardır farklı filozoflar tarafından sürekli söylenen bir şey var. Cahillik mutluluktur diye.
Bu duygular Tanrı tarafından bizlere verildi.Bu da nereden çıktıysa… Şahsen bana bu biraz saçma geliyor. Bir kişinin acı çekmesinin suçlusunun tanrı olması falan, garip. Ha ben tanrıya inandığımdan demiyorum bunu. Düşüncem böyle, sizin düşüncenizi bilemem ama.
Gerçekler acıdır, suçlusu sensin.Berbat bir kişiliğim var. Kendimden tiksiniyorum mesela. Kim bunun sorumlusu ben miyim? Hayır. Tanrı'dır.
O bir şehzade olarak doğdu ve padişah olarak öldü. Bütün bir hayatını kafesten çıkmak için kafeste geçirdikten sonra padişah olamaması onun için bir olumsuzluk olurdu. Aksine o kendisi için olumlu olan bir şeyi yaşadı. Kafesten çıktı ve tahtına oturdu. Bundan sonra elindeki şansı değerlendirme fırsatına sahipti. Nasıl değerlendirdiği ise onu ilgilendirir bizi değil.Uzun zaman sonra gelen olumlu değişim olumlu falan değildir. Üçüncü Osman'da da bunun örneği görülüyor zaten.
Bundan başka bir yorum atmayacağım. Yazdıklarımı ciddiye aldığını pek düşünmüyorum. Daha çok kestirip atıyormuşsun gibi geliyor.
Sana hayatında başarılar ve mutluluklar diliyorum. Umarım her şey gönlünce olur.
III. Osman
Yetkin
Anlayabileceğin bir konu değil dostum. Yine de güzel fikrin için teşekkürler. Çok yardımcı oldu bana.
- Makaleler
- 7
Bundan başka bir yorum atmayacağım. Yazdıklarımı ciddiye aldığını pek düşünmüyorum. Daha çok kestirip atıyormuşsun gibi geliyor.
Düşüncesi sabit ve kesin olan bir kişi ile sadece tartışabilirsin. Kanıt göstersen de fikrinin değişeceğini düşünmüyorum. O yüzden açtığı konular içini dökmek, aynı fikirde olanlar ile sohbet etmek veya tartışmak için olur.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
Makine Çeviri Beast of Reincarnation Türkçe Yama
- Calypso Çeviri
-