Her ne kadar "şaka" diye anlatsan da yine de söylemek istiyorum ki "şaka bir yana" diyerek o kızı hala aklının bir köşesinde tuttuğunu, 'olmuyorsa zorlamak lazım' diyerek de aslında kendi değerini hala o kızın onayına veya başka insanlara bağladığını biliyoruz. Kendini kandırma. Zorlanarak olan tek şey bozuk vidadır; o da eninde sonunda yalama olur, elinde kalır, sonra da o vidayı yalama yaptım diye pişman olursun.
Hava bulutlu diye psikolojinin bozulması da senin hala 'dış kaynaklı' yaşadığını gösteriyor. Güneş açarsa çalışırım, kız yazarsa mutlu olurum, arkadaşım iyi davranırsa keyfim yerine gelir... Bu kafa yapısıyla YKS gibi bir sınavda üzgünüm ama seni çiğ çiğ yerler. Senin kendi güneşini o çalışma masasının lambasında yakman lazım, masa lamban mı yok? Telefonun flashini kullan, bahane arama, harekete geç. Bir şeylerden motive olmayı bekliyorsan onları bekleme, onları sen yarat.
Sana son tavsiyem; sınavdan sonra 'yeni bir başlangıç' yapacaksan, o başlangıcı aynı kızla ve arkandan konuşan o sözde "arkadaşlarınla" yapma. Yeni başlangıç demek, o toksik kalabalığı tamamen silip atmak demek.
Yalnızlık seni korkutmasın. 2 ay boyunca o masada tek başına ter dökmezsen, ilerde samimi olarak söylüyorum kalabalıklar içinde 'yalnız' ve başarısız bir adam olarak kalırsın. Şimdi o havayı mavayı bırak, o 'salak mal' mesajlarını da kafandan sil. Masanın başına geç ve o yalnızlığı bir mühimmat gibi kullan. Seçim senin dedik, umarım doğru olanı seçersin. Sağlıcakla.