Lisedeyken vardı böyle bir takıntılım, anlattıklarınıza benzer bir durum yaşıyordum. Bunun tek çaresi kızın olduğu ortamdan uzaklaşmaktır, emin ol sana çok daha iyi gelecek. O kız sana bakmaz, kız seni erkek bacısı olarak görüyor, friendzone'ye almış daha nasıl söylenir bilemiyorum.

Neden öyle dediniz, anlamadım. Bir "kızla" saatlerce ayıracak vaktin olmamalı ne demek? Neden illa meşgul olmak zorunda?
Arkadaş kaba bir tabir kullanmış ama demek istediği çok ilgide soğutur, az ilgi de soğutur.

Neden öyle dediniz, anlamadım. Bir "kızla" saatlerce ayıracak vaktin olmamalı ne demek? Neden illa meşgul olmak zorunda?

Kısaca açıklamak gerekirse: Kıza ne ksdar ilgi gösterirsen seni yedekte tutar ve başka erkeklerle de konuşuyor kızlar seni yedeğe atar aslında seni sevmiyor ilgi gösterdiğin için hoşuna gidiyor.

İlber hocanın sözü ile noktalamak istiyorum;
İnsanlarla vakit geçirmek bir çürüme sebebidir. Dışarı çıkın yeni yerler görün.

Size bunu uzun uzun anlatacak ortam yok gidip araştırmanızı yapınız.

Size uzun uzun anlatın diye bir şey demedim. Arkadaşın da dediği gibi kaba bir tabir kullandığınız için nedenini sordum. Araştırılacak bir durum yok. Gereğinden fazla ilgiden bahsediyorsanız, evet doğrudur; ama siz “saatlerce kızla" deyince bir garipsedim. Çünkü saatlerce konuşabilir, bu her zaman saatlerce aralıksız konuşacağı anlamına da gelmiyor. Teşekkürler.

çok ilgide soğutur, az ilgi de soğutur.
Evet, katılıyorum. Bu erkek için de geçerli, kız için de. Ki kız kızayken bile erkek erkeğeyken bile geçerli bir durum. Saygılar.

Beni nasıl anladığınız önemli değil, üzülmek istiyorsanız gidin sabahtan akşama kadar konuşun, bahane? Ama hemcins böyle kızlardan sonra psikolojik olarak etkilenmesini istemem.

Beni nasıl anladığınız önemli değil, üzülmek istiyorsanız gidin sabahtan akşama kadar konuşun, bahane? Ama hemcins böyle kızlardan sonra psikolojik olarak etkilenmesini istemem.

Konunun geneline ve konu sahibinin anlattıklarına bakarsak, evet, ortada tek taraflı bir takıntı, sınırların çizilemediği ve gereğinden fazla taviz verilen hastalıklı bir iletişim var. Sizin bahsettiğiniz 'sabahtan akşama kadar konuşup üzülme' olayı konu sahibi bizzat yaşıyor, bu durumun psikolojik olarak yıpratıcı olduğuna bir itirazım yok.

Ama benim itiraz ettiğim ve en başından beri mantıksız bulduğum şu. Sizin bu spesifik ve toksik örneği alıp bütün iletişim dinamiklerine genel geçer bir kuralmış gibi dayatmanız. "bir kızla saatlerce ayıracak vaktin olmamalı, meşgul olmalısın" gibi genelleme yapmanız insan psikolojisini matematikteki gibi tek bir formüle sığdırmaya çalışmak bence. "o kızla" deseydiniz sorun olmazdı. Ama genelleme yapıp her kızı ele aldığınız için mantıksız geldi.

Konu sahibinin 'yedeğe düşmesi' veya üzülmesinin sebebi saatlerce konuşması değil. Karşılıksız bir beklenti içinde olup kendi değerini ve sınırlarını koruyamaması. Yoksa karakteri oturmuş, ne istediğini bilen iki insanın saatlerce, bir sohbet etmesi kimseyi anında 'oyuncak' veya 'yedek' yapmaz. Bu durumun cinsiyetle değil, iletişimin ile alakası vardır.

Eleştirinizde haklılık payı olmakla birlikte, insan ilişkilerini bu kadar siyah-beyaz kalıplara ve 'ilgi gösterirsen kesin yedeğe düşersin' korkusuna indirgemeniz bana göre hatalı.

Saygılar.

Dostum sosyal medyamı vermem mümkün değil ne yazıkki. Sınır koymayı öğreneceksin bu kıza sınır koyduktan sonra. Ben öğrendim mesela, 3 gün yemek yemeyip 2 bira 6 dilim pizza ile kederden ağzıma yemek girmemesinden dolayı aç aç uykusuz uykusuz bir de protestoya katılmıştım duygularımı dışa vurayım diye, 3 kilo verdim o 3 günde. Şimdi 3 ay geçti, aşık olmadığımı, onun hayatıma girmiş en vazgeçilmez kız olmadığını, sadece karşılıklı ne istediğini bilmeyen iki kişi olduğumuzu anladım. İlerlemeye açıksan aşarsın. Dünyanın sonu değil, sen ben o şu bu herkes bunları yaşıyor. Lütfen sınavına çalış. Benim de hazırlık sınavım var bak, ona yoğunlaşıyorum. Geleceğin onayını beklediğin kızdan daha önemli.

Dostum sosyal medyamı vermem mümkün değil ne yazıkki. Sınır koymayı öğreneceksin bu kıza sınır koyduktan sonra. Ben öğrendim mesela, 3 gün yemek yemeyip 2 bira 6 dilim pizza ile kederden ağzıma yemek girmemesinden dolayı aç aç uykusuz uykusuz bir de protestoya katılmıştım duygularımı dışa vurayım diye, 3 kilo verdim o 3 günde. Şimdi 3 ay geçti, aşık olmadığımı, onun hayatıma girmiş en vazgeçilmez kız olmadığını, sadece karşılıklı ne istediğini bilmeyen iki kişi olduğumuzu anladım. İlerlemeye açıksan aşarsın. Dünyanın sonu değil, sen ben o şu bu herkes bunları yaşıyor. Lütfen sınavına çalış. Benim de hazırlık sınavım var bak, ona yoğunlaşıyorum. Geleceğin onayını beklediğin kızdan daha önemli.
Hocam ne kadar sürede geçti üzgünlüğünüz? İçimde sürekli bir sıkıntı var hiç bir şeye odaklanamıyorum şuan.

Açılmışsın, red yemişsin, artık sana günlük hayattaki elemanlarla yaşadıklarını anlatıyor 🚩. Kafanda çok düşünürsen tabii takıntı noktasına gelirsin.
Düşünmeden duramıyorum ki.

Lisedeyken vardı böyle bir takıntılım, anlattıklarınıza benzer bir durum yaşıyordum. Bunun tek çaresi kızın olduğu ortamdan uzaklaşmaktır, emin ol sana çok daha iyi gelecek. O kız sana bakmaz, kız seni erkek bacısı olarak görüyor, friendzone'ye almış daha nasıl söylenir bilemiyorum.

Arkadaş kaba bir tabir kullanmış ama demek istediği çok ilgide soğutur, az ilgi de soğutur.
Hocam unutamıyorum sürekli aklımda. Engellesem daha da kötü oluyor.
Çok sinirimi bozan şey de bana en yakınımsın diyip arkada başka erkeklerle falan yazışması. Mesajlarıma sürekli 4 5dk sonra bakması.

Ve okul itirafında gördüm. Sürekli o kızı soruyorlar. Şaka gibi. Zaten kıskanç birisiyim. İyice deliriyorum bunları görünce.

Hocam ne kadar sürede geçti üzgünlüğünüz? İçimde sürekli bir sıkıntı var hiç bir şeye odaklanamıyorum şuan.
Ağır depresif ataklar (ağlaman, kalbine ağrılar girmesi) bende 3 gün içinde geçti ama yaşanmışlığını umursamayı bırakmam 1-1.5 ayı aldı. Stalklamayı ve ona maruz kalmayı acilen bırak. Beynin bağı ve ihtimali canlı tutacak çünkü sen ondan yeni bilgi almaya devam edersen. Bağı kafanda öldürmen lazım.