Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

25457

Uzman
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Başlıkta tam anlatamamış olabilirim, demek istediğim şu: örneğin X kişisi bir öneri konusu açıyor, ardından başka bir kullanıcı hiçbir bilgi vermeden '' @x yardımcı olacaktır'' gibi bir mesaj atıp başkasını etiketliyor. Sadece etiketleyip gönderenler de var. Bence bu mesajlar gereksiz mesaj olarak değerlendirilmeli ve uyarı verilmeli.

Genelde etiketlenen kişiler o konuda bilgili kişiler oluyor fakat geneli zaten o kategoride bulunan çoğu konuya mesaj atıyor.

1768479846446.webp

1768479883511.webp

1768479951856.webp

Artı -4 Eksi
Başlıkta tam anlatamamış olabilirim, demek istediğim şu: Örneğin X kişisi bir öneri konusu açıyor, ardından başka bir kullanıcı hiçbir bilgi vermeden " @x yardımcı olacaktır" gibi bir mesaj atıp başkasını etiketliyor. Sadece etiketleyip gönderenler de var. Bence bu mesajlar gereksiz mesaj olarak değerlendirilmeli ve uyarı verilmeli.

Genelde etiketlenen kişiler o konuda bilgili kişiler oluyor fakat geneli zaten o kategoride bulunan çoğu konuya mesaj atıyor.

Katılmıyorum. Her ne kadar bilgili kişiler genelde konulara mesaj atsa da illaki gözden kaçıracakları konular olacaktır. Sorunları daha hızlı çözmemize yarayan bir durumu neden geri çevirelim?

Bildiğin kadarını aktarıp konuya daha hakim birini etiketlemek bence yanlış değil. Sonuçta amaç konu açan kişiye çözüm bulmak, gereksiz yere işe yaramayacak testlerle kişiyi yormanın anlamı yok.

Son düzenleme:
Uyarı alıyorsa mesajı silinir diye düşündüm.

Konuya, yapılan etiketin içeriğine, yardımın kalitesine ve doğruluğuna gibi etkenlere göre değişen bir sonuç bu. Ancak bahsettiğiniz durum gerçekleşirse bunu raporlayarak bize iletebilirsiniz, biz de değerlendiririz. Konuda da gördüğünüz gibi, üyelerimizin bazıları durumu pozitif değerlendiriyor ve bunu yardıma daha hızlı ulaşma olarak görüyor. Biz de bize gelen raporlar doğrultusunda değerlendirme yapıyoruz. Yani bunu doğrudan kurala döküp tüm etiketlemeleri gereksiz mesaj olarak değerlendiremeyiz.

Bilgili arkadaşları etiketlemek boş mesaj değil, aksine konu sahibine hızlı çözüm bulmak için bir araçtır. Forum hızlı aktığı için insanlar her konuyu göremiyor, etiket bir nevi çağrı butonu gibi bişey. Sırf mesaj sayısı artsın diye yapılıyorsa ceza verilmeli ama doğru kişiyi çağırmak yararlıdır.

Bildiğin kadarını aktarıp konuya daha hakim birini etiketlemek bence yanlış değil. Sonuçta amaç konu açan kişiye çözüm bulmak, gereksiz yere işe yaramayacak testlerle kişiyi yormanın anlamı yok.
Demek istediğim bu zaten. Mesajda herhangi bir bilgi yoksa gereksiz mesaj olarak değerlendirilebilir. Etiketleyen kullanıcı mesajında ben şu ürünü öneririm, benim düşüncelerim bunlar gibi şeyler yazdıktan sonra etiketleyebilir.
Konuya, yapılan etiketin içeriğine, yardımın kalitesine ve doğruluğuna gibi etkenlere göre değişen bir sonuç bu. Ancak bahsettiğiniz durum gerçekleşirse bunu raporlayarak bize iletebilirsiniz, biz de değerlendiririz. Konuda da gördüğünüz gibi, üyelerimizin bazıları durumu pozitif değerlendiriyor ve bunu yardıma daha hızlı ulaşma olarak görüyor. Biz de bize gelen raporlar doğrultusunda değerlendirme yapıyoruz. Yani bunu doğrudan kurala döküp tüm etiketlemeleri gereksiz mesaj olarak değerlendiremeyiz.
Açıklama için teşekkürler. Tüm etiketler için demedim, sadece bilgi veya fikir içermeyen etiketler için dedim. Tüm etiketleri gereksiz mesaj olarak değerlendirmek yanlıs olur zaten.

Bunun için aslında zamanında ufak hataları olan benzer bir öneri açmıştım ki hala destekliyorum. Mesaj eki olmasa bile benzer bir sistem getirilebilir bence.