Not: Teoriler tartışmaya ya da inanca kapalıdır. Bu konu teori değil hipotezdir, önce bunu bir düzeltelim.

Simülasyon teorisi hipotezi(argümanı); öyleyse tanrıyı kim yarattı sorusuyla özdeştir. Çünkü eğer bir simülasyon içerisindeysek, içerisinde olduğumuz simülasyonun yaratıcısını/yaratıcılarını da başka şeyler yaratmış olmalıydı ve bu sonsuza kadar gider.
Anladık çok bilgilisiniz ama farklı olacağım diye şöyle hareketler yapmaya gerek yok ya. Ne demek istediğimi anlamışsınız sonuçta, gelmiş burada bilgi haylazlığı yapıyorsunuz. Nereye giderseniz gidin bu Simülasyon Teorisi olarak geçer Hipotez'i olarak değil ve ben de bilinen adıyla yazdım bunu.

Nedense siz hariç kimse problem etmedi başlığı ama siz illa göstereceksiniz kendi üst düzey bilginizi vs. illa insanları düzelteceksiniz.

Bu kafa yapısıyla ilerlemeyin, şahsi fikrim. Çoğu kişinin gözüne batarsınız bu da dışlanmanıza sebep olur her ortamdan. Şu an mesela hiç sempati duyamadım size karşı.

Yani belki size saçma gelebilir ama ben eğer evren kadar detaylı bir simulasyonun yaratıcısı olsaydım böyle bir teorinin çıkışına izin vermezdim. Sistemin açığa çıkmasını engellerdim. Ama belki de simulasyonun yaratıcısı afk. Değişik ve sonu olmayan bir konu. :)

Anladık çok bilgilisiniz ama farklı olacağım diye şöyle hareketler yapmaya gerek yok ya. Ne demek istediğimi anlamışsınız sonuçta, gelmiş burada bilgi haylazlığı yapıyorsunuz. Nereye giderseniz gidin bu Simülasyon Teorisi olarak geçer Hipotez'i olarak değil ve ben de bilinen adıyla yazdım bunu.

Nedense siz hariç kimse problem etmedi başlığı ama siz illa göstereceksiniz kendi üst düzey bilginizi vs. illa insanları düzelteceksiniz.

Bu kafa yapısıyla ilerlemeyin, şahsi fikrim. Çoğu kişinin gözüne batarsınız bu da dışlanmanıza sebep olur her ortamdan. Şu an mesela hiç sempati duyamadım size karşı.
Hipotez ve teori arasındaki anlam farkı o kadar ciddi bir konu ki bunu insanların bilmesi şart. Mesela Evrim Teorisi'ni argüman(hipotez) sanan insanlar bu konuya şöyle saçma bir şekilde yaklaşıyor: Ben Evrim Teorisi'ne inanıyorum veya ben Evrim Teorisi'ne inanmıyorum. Saçma çünkü Evrim Teorisi bir doğa yasası, doğa gerçeğidir. Teorilere negatif veya pozitif inanç beslenilemez. Bu biliyorum veya bilmiyorum şeklinde olmalı.
@GCN

Bakınız Bakınız Bakınız

Gördüğünüz gibi; büyük çaplı kanal ve kuruluşlar bile 'Teori' olarak ele alıyor bunu çünkü bilinen adı bu. Tartışıyorlar, üzerine düşünüyorlar.
Aynı şekilde büyük patlama hipotezi de Büyük Patlama Teorisi diye bilinmekte. Örneğin halk ağzında komplo teorileri diye geçen şeyler de aslında birer hipotezdir.

Bu kavram o kadar önemli ki; hipotezleri teori diye ifade etmek, dünya düzdür gibi saçma sapan komplo hipotezleri ile Evrim Teorisi veya Görelilik Teorisi gibi teoriler aynı kefeye koyuluyor.

1704451556400.webp

@2098 Bakın Anatole France ne demiş: Aptalca bir şeyi elli milyon kişi de söylese, o şey hala aptalcadır.

Son düzenleme:
Hipotez ve teori arasındaki anlam farkı o kadar ciddi bir konu ki bunu insanların bilmesi şart. Mesela Evrim Teorisi'ni argüman(hipotez) sanan insanlar bu konuya şöyle saçma bir şekilde yaklaşıyor: Ben Evrim Teorisi'ne inanıyorum veya ben Evrim Teorisi'ne inanmıyorum. Saçma çünkü Evrim Teorisi bir doğa yasası, doğa gerçeğidir. Teorilere negatif veya pozitif inanç beslenilemez. Bu biliyorum veya bilmiyorum şeklinde olmalı.

Aynı şekilde büyük patlama hipotezi de Büyük Patlama Teorisi diye bilinmekte. Örneğin halk ağzında komplo teorileri diye geçen şeyler de aslında birer hipotezdir.

Bu kavram o kadar önemli ki; hipotezleri teori diye ifade etmek, dünya düzdür gibi saçma sapan komplo hipotezleri ile Evrim Teorisi veya Görelilik Teorisi gibi teoriler aynı kefeye koyuluyor.

Eki Görüntüle 7203

@2098 Bakın Anatole France ne demiş: Aptalca bir şeyi elli milyon kişi de söylese, o şey hala aptalcadır.
Ben bir konu açtım ve bu konuya cevap verilmesini istediğim için açtım bunu; bu yüzden halkın ve okurların anlayacağı dilden yazmak zorundaydım. 'Teori' başlığına 10 kişinin 8'i cevap veriyorsa Hipotez'e 4'ü cevap verecekti çünkü bilmiyorlar.

Ben bir konu açtım ve bu konuya cevap verilmesini istediğim için açtım bunu; bu yüzden halkın ve okurların anlayacağı dilden yazmak zorundaydım. 'Teori' başlığına 10 kişinin 8'i cevap veriyorsa Hipotez'e 4'ü cevap verecekti çünkü bilmiyorlar.
Mantıklı fakat clickbait (tık tuzağı) için başlığa X Teorisi yazabilirsiniz ama altına doğru açıklamasını eklemeyi lütfen unutmayın. Böylece aptalca şey söyleyenlerin, aptalca şeyleri söylemesine devam etmeleri için katkıda bulunmamış olursunuz. Ben zaten konuya net bir cevap verdim. Verdiğim yanıt üzerinden bir tartışmaya girmenizi umardım.

Bir ortaokul çocuğunun fen bilgisi ödevi olabiliriz, Sims misali. Belki de bir canlının (evren) galaksi ve içinde bulunan her şey, gezegenleri, yıldızları doğuran bir rahim. İçinde yaşayan bakteriler bile olabiliriz, sonuçta yıldızlarda doğup büyüyüp ölüyor, evrenin ta kendisi kocaman bir canlıdır. Bu durumda bakteri sayılabiliriz.
Evrim Ağacında bir makale görmüştüm bununla ilgili, merak eden devamını araştırabilir.

Sonuç olarak yüzlerce teori ve binlerce din var, iyi bir insan olup ölmeyi bekleyeceğiz. Belki ileride ölümü aldatabilme teknolojisi yapılır da gerçekler öğrenilir, tabii biz bunu göremeyeceğiz.
Belki de milyarlarca ışık yılı ötede bizden çok gelişmiş bir medeniyet gelip her şeyin bir deney olduğunu söyler, ya da hepimizin gerçeği kendisidir yani tabiri caizse herkes kendinin tanrısıdır.
Zaten dinlerin oluşma nedeni budur, ortada koca bir belirsizlik, paradoks. İnsanları bir arada tutabilmek akıl sağlıklarını koruyabilmek için, belki de dinleri oluşturanlardır simülasyon sahipleri.

Buyurun hayal dünyanızı genişletelim:

İzlemeyen varsa da tavsiye ederim; Love, Death & Robots.

Tabii bu söylediklerim @GCN deyimiyle hipotez.