Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
En yakin ornegi abimdir zaten hayati boyunca uzerinde ders calistigi kirik sandalyenin bile basina bir şey gelmesin diye yavas yavas oturmustur dersine. Simdi senior software developer 10 000 dolar maasi var Amerika'da yasiyor ve orada 4 katli evi var. Bu mu motivasyon eksikligi?

Çok bilgeceymiş. Özür dilerim çok mantıklı bir açıklama. Mor taşlar da bizi zengin ediyormuş doğru muyum olumlu enerji falan?

Sen toplamaya basla, inşallah bu kafayla bir kahvede komilik falan yaparsin.

Çok bilgeceymiş. Özür dilerim çok mantıklı bir açıklama. Mor taşlar da bizi zengin ediyormuş doğru muyum olumlu enerji falan ?
Yani senin CS'de attigin headshotlarin yaninda kim ola Nikola da! Nikola Tesla'nin da soyle bir sozu var.

Eğer evrenin sırlarını bulmayı arzuluyorsanız enerji, frekans ve titreşimler üzerinden düşünün.

Yani kusura bakma abi senin hayattaki basarilarinin yaninda laf degil iste de...

Şükreden insan halinden memnun olmaya meyilli olduğu için daha iyi bir konuma gelme konusunda yeterli motivasyonu gösteremez, her zaman daha iyisini isteyip, olduğun yeri sevmeyeceksin ki hırs gösterip başarıya ulaşabeceksin. Yoksa o insan nasıl konfor alanından çıkıp risk alacak?
Şükretmenin böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum. Şükretmenin dini bir olay olduğunu da düşünmüyorum. Coğrafyamızda şükretmek dini bir kavram olarak görülüyor lakin, konuyu açan arkadaşın da bahsettiği gibi elimizde olmayan bir sürü olay var. Örneğin biz başka ülkelere özenirken, bizden kötü ülkedeki insanların hayalide Türkiye de yaşamak. Afrikada yeterli beslenememekten, susuzluktan çocuklar ölüyor. Filistinde yeni doğmuş çocuklar bombalarla paramparça oluyor. Evet, her zaman daha iyisi var lakin şu anda bulunduğumuz statüde Dünyadaki insanların belki %80'inden daha rahatız. Geri kalan %10'luk kesime bakıp, %80'i görmemek bence yanlış bir hareket. Şu anda bulunduğumuz konumdan elbette ileriye gideceğiz, lakin bizim şu anda olduğumuz konuma gelmek isteyen milyarlar var. Bunun için şükretmek önemli bence. Şükretmek de inanan birisi için Tanrıya - Allaha olan teşekkürdür. İnanmayan birisi için de bence, olduğu statünün farkındalığının bilincidir.

Sen toplamaya basla, inşallah bu kafayla bir kahvede komilik falan yaparsin.
Tesadüfe bak. Bende bir yazılımcıyım, ben de seniorum. 2. Senemde çok çalıştım Git hesabıma bir çok proje yükledim ve başvurduğum şirketlerden kabul aldım daha 2. sınıf iken. Ardından okulumu bitirdiğim zamanlar senior olmaya yaklaşmıştım şimdi de seniorum. Güzel para kazanıyorum şirketteki abiler bana diyor çalıştığım en genci sensin diye. Ama ben senin fikrince sıkıntılı zihniyetli birisi ve doyumsuz birisi olarak abin gibi Amerika'da yazılımcı olmak istiyorum. Bir kaç seneye Avrupa'ya yerleşmiş olurum ama doyumsuz sıkıntılı biri olarak olana kadar Amerika'yı zorlayacağım, emin ol.

Peki sen ne yaptın bu hayatta ? Şükür ettiğinde gelen enerji sana neler kattı ?

Peki sen ne yaptın bu hayatta? Şükür ettiğinde gelen enerji sana neler kattı?

3 tane meslegim var benim, ben sizlanmak yerine disimi sikip yeni seyler ogrendim. Sen gece yatmadan once yataginda ulan benim kaderim niye boyle derken ben nasıl kendimin en iyi versiyonu olabilirim? Diye dusundum. Bunun gibi seyler.

Sen o elmayi bitir artik da buyu biraz kardesim. Bosu bosuna tartismayalim.

3 tane meslegim var benim, ben sizlanmak yerine disimi sikip yeni seyler ogrendim. Sen gece yatmadan once yataginda ulan benim kaderim niye boyle derken ben nasıl kendimin en iyi versiyonu olabilirim? Diye dusundum. Bunun gibi seyler.
3 tane mesleğin olması iyi bir şey mi? Bir insanın 3 mesleği olması bence tam bir facia. 1 meslekte ustalaşmak yerine 3 meslekte ortalama birisi olmak mı daha iyi sizce? Bir meslekte, sektöründe adını herkesin bilmesindense 3 meslekte silik bir insan olmak :unsure:. Bilemedim.

• Beğendim
İfadeler: Sye
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.