Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

NqrkOz

Yetkin
Makaleler
6
Notepad++ programında "tüm belgeler için değiştir" özelliği var fakat benim daha ayrıntılı düzenleme yapabileceğim bir programa ihtiyacım var. Notepad++'dan ekstra olarak satırıda düzenlemek istiyorum.

Örneğin:
Arayacağım metin "setTurnDev" olacak,
düzenlemek istediğim bir satır boyunca mevcut olan "ObjectTemplate.deviation.setTurnDev 4 3 1 5" herhangi bir kod,
sonra bu satırı "SetDevMode 0 0 0" olarak bütün belgelerde aynı anda düzenlemek istiyorum.

Bunu hangi program ile ve nasıl yapabilirim?

Çözüm
Regex ile yapabilirsin.
Regex ifaden: setTurnDev \d+ \d+ \d+ \d+
istediğinle değiştir: setDevMode 0 0 0 0

Search modunu regex olarak işaretle ve açık olan tüm belgelerde değiştir'e tıkla.

1734641530191.webp
İstediğiniz şey düzenleme değil, değiştirme gibi duruyor. Aynı anda düzenlemek için ahtapot falan olmanız lazım.

Bende yok ama Google amcaya göre Notepad++ regex ile bul-değiştir sunuyormuş. EmEditor de sunuyor. Pro sürüm mü gerektiriyor, bilmiyorum.

Artı -1 Eksi
Temelde şunu istiyorsun değil mi. Bir söz öbeği aratayım buna X diyelim eğer bunu bulursa tüm satırı kendi istediğim başka bir söz öbeği olan Y ile değiştirsin fakat sadece kelimeyi değil tüm satırı. Eğer bunu istiyorsan bir şey yaptım. Lütfen ana dosyada denemeden önce kopyayla dene. Ben test ettim gerçi düzgün çalışıyor fakat ne olur ne olmaz.

İndirirken .zip'i indir.
Dosyaları sürükle bırak yoluyla koyabiliyorsun.
Çalıştırmak için de search-and-replace-rows.exe bunu çalıştırmalısın.

İndirme bağlantısı: Google Drive --- Virustotal

Son düzenleme:
Artı -2 Eksi
O zaman yanlış anlayan siz olmuyor musunuz? Zaten var olan işlev için program mı yazılır?
Neden yazılmasın ki regex dediğiniz şey inanılmaz kolay, herkesin birkaç tık ile kullanabileceği bir şey midir? Ayrıca arkadaş yazılım konusunda çok bilgisi de yokmuş.