Hasan Merkit 89

Moderasyon Üyesi
Geliştirici
Makaleler
14
Evet arkadaşlar. Heves ettim ve bisiklet aldım. 3-4 gündür hevesli şekilde sürmeye çıkıyordum ancak düz denecek kadar az seviyede yokuş yukarıya çıktığım zaman çok yoruluyorum.

Bacaklarım çok yorulduğu için dinleniyorum.

Bu durum ne kadar sürer? Daha hızlı kondisyon geliştirmek için ne tavsiye edersiniz? Daha ilk günlerimdeyim.

Evet arkadaşlar. Heves ettim ve bisiklet aldım. 3-4 gündür hevesli şekilde sürmeye çıkıyordum ancak düz denecek kadar az seviyede yokuş yukarıya çıktığım zaman çok yoruluyorum.

Bacaklarım çok yorulduğu için dinleniyorum.

Bu durum ne kadar sürer? Daha hızlı kondisyon geliştirmek için ne tavsiye edersiniz? Daha ilk günlerimdeyim.

Nabzınızı ölçebiliyor musunuz? 140-150 bandında yapabildiğiniz dirence getirip artık rahat hissettiğiniz yorulmadığınız zaman direnci arttırabilirsiniz.

Ciğerden önce bacak tükeniyorsa hamlama olabilir.
Muhtemelen onu yaşıyorum. Zaten aylardır hem işim gereği hem de projelerim gereği bilgisayar başında hareketsizim. Hatta ne ayları, 3 yıldır.

Hem hareket etmeye başlarım diye bisiklet aldım.

Nabzınızı ölçebiliyor musunuz? 140-150 bandında yapabildiğiniz dirence getirip artık rahat hissettiğiniz yorulmadığınız zaman direnci arttırabilirsiniz.
Kolumdaki bilekliğe göre hareket halindeki iken 160 bpm.

Muhtemelen onu yaşıyorum. Zaten aylardır hem işim gereği hem de projelerim gereği bilgisayar başında hareketsizim. Hatta ne ayları, 3 yıldır.

Kolumdaki bilekliğe göre hareket halindeki iken 160 BPM.

Bence tek sebep hamlamış olmanız. Haftaya ağrının yerini yorgunluk alır sonra da ciğer kapasiteniz gelişmeye başlar inşallah.

Kolumdaki bilekliğe göre hareket halindeki iken 160 BPM.

160 fazla biraz. Yaşınıza göre 220 çıkarıp maksimum nabzınızı öğrenebilirsiniz. 130-140 bandında seyredin. Biraz daha antrenman yaptıkça ciğeriniz açılacaktır. 130-140 bandında pedal çevirmeniz için de vites oturma pozisyonu vs. çok önemli.

Sele yüksekliği lastik basıncı vites ve pratik önemli. Çok kasmaya gerek olmadığını düşünüyorum daha 3 4 gün olmuş bir anda yokuşu yorulmadan çıkmayı beklemeyin. Pedal en alttayken bacağın çok kırılıyorsa seleyi yükselt yokuş çıkarken pedal ağır geliyorsa vitesi düşür boşa dönüyorsa bir tık arttır zamanla alışırsın tek teker de bile çıkarsın ileride.

28 jant. 21 vites. Galiba markası veya modeli RevoShift.
Vites önemliydi. Rampalarda araba mantigiyla calismaniz gerekiyor, doğrudan dinlenmek yerine vites düşürmeniz gerekiyor. Doğrudan durmanız, aerobik sistemi kısmen pasif hale getirmeniz anlamına geliyor. Bunun yerine vites düşürmek daha mantıklı.

Ayrıca bir bilgi daha vereyim, bacaklarımızda iki kas tipi bulunur. Bunlardan birisi yavaş kasılan tip I yani aerobik olur. Yüksek dayanıklılığa sahiptir, yağ yakarak çalışır, nispeten çok geç yorulur.

Hızlı Kasılan (Tip II - Anaerobik): Yüksek güç üretir ama çok hızlı yorulur ve laktik asit üretir.

Şimdi bu bilgileri ne yapacağız, anlatalım hemen.

Vites düşürüp kadansı arttırarak tuttuğunuzda yükü Tip I kas liflerine verirsiniz. Bu da doğrudan uzun süreli dayanıklılığınızı yani kastettiğiniz kondisyonunuzu geliştirir.

Uzun lafın kısası, mola vermekten vazgeçin.