Millet bahçesi gibi kesintisiz ve düz bir zemin varsa bisiklet yolunda, hafif tempoda durmadan minimum 2 saat yol yap her gün, 1 aydan sonra kondisyonun toplanıyor. Rakım değişiminden ziyade vücudunu ve ciğerlerini stabil harekete alıştırmalısın. Pat küt girersen olaya, tıkanmalar normal. Şehir içi uzun sürüşler de ilk etapta kaçınman gereken şeylerden birisi.

Evet arkadaşlar. Heves ettim ve bisiklet aldım. 3-4 gündür hevesli şekilde sürmeye çıkıyordum ancak düz denecek kadar az seviyede yokuş yukarıya çıktığım zaman çok yoruluyorum.

Bacaklarım çok yorulduğu için dinleniyorum.

Bu durum ne kadar sürer? Daha hızlı kondisyon geliştirmek için ne tavsiye edersiniz? Daha ilk günlerimdeyim.
İlk başlarda öyle olur hatta bu durum canını da sıkar insanın. Bisiklet uzaktan kolay görünen zor bir zanaat o yüzden kendine zaman tanıman lazım. Yoruldukça düşük vites düşük sürat ile devam et, bir yerden sonra kondisyonun çok radikal artacak. 1-2 ay içerisinde ilk denemede pes ettiğin yerin 10-15 katı mesafelere çerez olarak bakarsın.

Bacaklar vücudun en büyük kas kütlesi ama kolay gelişiyorlar. Düzenli uyku ve beslenme de çok önemli sigara ve alkol yasak. Mümkün mertebe nefesini kontrol etmeye çalış. Aramıza hoşgeldin.

IMG_1800.webp

Millet bahçesi gibi kesintisiz ve düz bir zemin varsa bisiklet yolunda, hafif tempoda durmadan minimum 2 saat yol yap her gün, 1 aydan sonra kondisyonun toplanıyor. Rakım değişiminden ziyade vücudunu ve ciğerlerini stabil harekete alıştırmalısın. Pat küt girersen olaya, tıkanmalar normal. Şehir içi uzun sürüşler de ilk etapta kaçınman gereken şeylerden birisi.
Keşke olsa. Buralarda (Beylikdüzü, Yakuplu) düz zeminli hiç bir yer yok.