Millet bahçesi gibi kesintisiz ve düz bir zemin varsa bisiklet yolunda, hafif tempoda durmadan minimum 2 saat yol yap her gün, 1 aydan sonra kondisyonun toplanıyor. Rakım değişiminden ziyade vücudunu ve ciğerlerini stabil harekete alıştırmalısın. Pat küt girersen olaya, tıkanmalar normal. Şehir içi uzun sürüşler de ilk etapta kaçınman gereken şeylerden birisi.

Evet arkadaşlar. Heves ettim ve bisiklet aldım. 3-4 gündür hevesli şekilde sürmeye çıkıyordum ancak düz denecek kadar az seviyede yokuş yukarıya çıktığım zaman çok yoruluyorum.

Bacaklarım çok yorulduğu için dinleniyorum.

Bu durum ne kadar sürer? Daha hızlı kondisyon geliştirmek için ne tavsiye edersiniz? Daha ilk günlerimdeyim.
İlk başlarda öyle olur hatta bu durum canını da sıkar insanın. Bisiklet uzaktan kolay görünen zor bir zanaat o yüzden kendine zaman tanıman lazım. Yoruldukça düşük vites düşük sürat ile devam et, bir yerden sonra kondisyonun çok radikal artacak. 1-2 ay içerisinde ilk denemede pes ettiğin yerin 10-15 katı mesafelere çerez olarak bakarsın.

Bacaklar vücudun en büyük kas kütlesi ama kolay gelişiyorlar. Düzenli uyku ve beslenme de çok önemli sigara ve alkol yasak. Mümkün mertebe nefesini kontrol etmeye çalış. Aramıza hoşgeldin.

IMG_1800.webp

Millet bahçesi gibi kesintisiz ve düz bir zemin varsa bisiklet yolunda, hafif tempoda durmadan minimum 2 saat yol yap her gün, 1 aydan sonra kondisyonun toplanıyor. Rakım değişiminden ziyade vücudunu ve ciğerlerini stabil harekete alıştırmalısın. Pat küt girersen olaya, tıkanmalar normal. Şehir içi uzun sürüşler de ilk etapta kaçınman gereken şeylerden birisi.
Keşke olsa. Buralarda (Beylikdüzü, Yakuplu) düz zeminli hiç bir yer yok.

@Hasan Merkit güzel bir sele ayarı yapın, kadansınıza dikkat edin (Kadans, dakikada pedallara attırdığınız tur sayısıdır). Pedalların rahat döndüğü, kadansınızın yüksek olduğu şekilde sürün. Nabız takibiniz varsa bir yapay zeka aracına yaş, boy, kilo, spor geçmişi vb söyleyerek nabız bölgelerinizi hesaplatın (zone). Bu aralıklardan Zone2'de kalmaya çalışın. Zone2, gelişmeye en açık ve yağ yakımının en yüksek olduğu nabız bölgesidir. Bir yapay zeka aracına nabız konusunda güvenebilir miyim diyorsanız benim düşüncem şu şekilde:
Her insanın özellikle spor geçmişi, kilosu ve yaşı bu bölgeleri çok etkiliyor. Google'a dümdüz nabız bölgeleri diyip genelgeçer bölgelere uymaktansa kendinize bir hesaplama yaptırmak daha doğru olacaktır. Örnek vermek gerekirse düzenli sürdüğüm sürüş arkadaşlarım var ve bunların içinde 60-70 yaş arası kişiler de var. Bu kişilerle sürdüğümüz bir sürüşte onların ortalama nabzı 100-120 maksimum nabzı 150 görmüşken benim ortalama nabzım 160 maksimum nabzım 190-200 olabiliyor. O yüzden kişisel hesaplama önemli. Onlar 150 nabza gelince zorlanma hissediyorlar ben 190 (en önemli faktör yaş, ben 19 yaşındayım). Tabii ki kendimizi en iyi bilen biziz her şeyden önce sürerken rahat olmamız lazım.
Bisiklete devam etmeniz dileğiyle.
Farklı bir bisiklet sorunuz veya konunuz olursa etiketleyebilirsiniz. @Hasan Merkit

@GIRD4P hocam o Trek nee 🤤:D
En sevdiğim marka ya, umarım bir gün Trek Madone alacağım. Şu an Giant ile devam.

Hangi seri o MTB?

Son düzenleme: