İnceleme BitFenix BFG Gold 750W & 850W, ATX 3.0 PCI-e 5.0

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Oreki
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B
İncellemeyi gönül vererek okuyan sevgili arkadaşlarım, @Armi3067 sayesinde yanlış bir bilgiyi düzenliyoruz. Kendisi fark etmemi sağladı. Düzenleme izni istedim ama sanırım ekstradan bir eklenti satın almaları gerekiyormuş yine de talep yolladım. O eklenti gelince düzenleyeceğim. BFG Gold CSZ platformu kullanmıyor. 750 ve 850W modelleri için geçerli bu. 850W üzeri BFG Gold modelleri CSZ kullanıyor.

Detay kısmını inceleme düzenleme eklentisi geldiğinde halledeceğim. Olayın kahramanı @Armi3067 çok teşekkürler.

Ve inceleme düzenlendi sonunda. @Armi3067 tekrardan teşekkürler fark etmemi sağladığın için.

Düzenleme için ticket açtığımda o kadar çok şeyi düzenlemem gerekiyordu ki @Enes3078 görünce bir afallayıp bana direkt düzenleme yetkisi verdi. Çok teşekkürler.

Konunun sonuna zaten bu detayları eklemiştim ama en sondaki yorum kısmını da güncelleyeyim bari.

@Emile A239 @brkdnmz

Son düzenleme:

Hocam bir şey soracağım. Ben bu PSU'yu aldım fakat kendi sitesinde 8 koruma yazıyor, ancak kılavuzda sadece 6 adet koruma var. Bunu anlayamadım.

Dosya Ekleri

• IMG_20240630_012609.webp
    214,4 KB · Görüntüleme: 88
Hocam bir şey soracağım. Ben bu PSU'yu aldım fakat kendi sitesinde 8 koruma yazıyor, ancak kılavuzda sadece 6 adet koruma var. Bunu anlayamadım.

Şimdi sitesinde yazanlar bu şekilde, dediğiniz gibi 8 adet var. İlk olarak SIP olanı saymayın. Surge ve Inrush için sırası ile MOV ve NTC kullanılır. Hemen hemen mid tier üzeri güç kaynaklarının hepsinde var, yani özellikle kitapçığa yazma gereği duymamışlar. Kitapçıkta olmayan bir diğer koruma ise UVP. İsterseniz gelin onun varlığını da beraber doğrulayalım.

Şimdi konuda belirttiğim gibi IC modeli ST9S429. Bu modelin datasheet'ine gidip baktığımızda:

Olduğunu görüyoruz. Sırası ile aşağıdaki gibi:

3.3V, 5.5V ve 12V kanalları için UVP korumasının devreye girme aralıkları belirtilmiş. Kısacası var, yazmamışlar. Güzel soru bu arada bilgilendirmek iyi oldu, teşekkürler. Yeri gelmişken MOV ve NTC'yi de göstereyim, SIP korumasının varlığı da belli olsun:

Kırmızı ile işaretlediğim MOV, yeşil ile işaretlediğim NTC.

Teşekkürler. Kitapçıkta insanların anlayacağı şekilde yazılmış olsaydı, kimsenin aklında soru işareti kalmazdı. Şu anki haliyle, marka sanki insanları yanıltıyormuş gibi bir izlenim oluşuyor. Sonuçta, herkes PSU uzmanı değil ve bunu anlamak kolay değil. Bu konuda markaya da bir yazı yazmayı düşünüyorum.

Rica ederim. O konuda çoğu marka maalesef aynı. Kitapçığa dikkatli bakan da genelde 3-5 kişi zaten, özensiz davranıp geçiyorlar işte.

Hocam sizin 3k bütçeye bilgisayarımı koruyacak bir güç kanyağına ihityacım var rx 6800xt bu yüzden kısa devreye düştü öneri psunuz var mı

Merhaba, incelemede 450W kablo olduğu yazıyor GPU için fakat BitFenix'in kendi sitesinde 850W modelinde 450W kablo olduğu gözüküyor.
750W modeline 300W kablo var mış. Bu nasıl bir etki yaratır?

Merhaba, incelemede 450W kablo olduğu yazıyor GPU için fakat BitFenix'in kendi sitesinde 850W modelinde 450W kablo olduğu gözüküyor.
750W modeline 300W kablo var mış. Bu nasıl bir etki yaratır?

Merhaba, evet 300W olduğunu başka bir konuda konuşmuştuk. Bilerek yapılan bir şey bu. Aslında oradaki 300W ile GPU'nun çekebileceği maksimum gücü ifade etmiş oluyorsunuz. 750W bir PSU'ya 600W bir kablo koymuş olsak, GPU limitlere maruz kalmayacağı için GPU'nun çekeceği güçten ötürü 600W'a kadar çıkabileceği, haliyle PSU'yu epey zorlayacağını belirtmekte fayda var. Çok yüksek ihtimalle güç kaynağı bu sebeplerden kendini kapatacak.

850W modeller için 450W kablolar ideal genel olarak. 750W için yine 300-450W arasında tercih yapılabilir. Aşağıdaki tabloda Intel'in ATX 3.0 standartı için önerdiği kablo standartlarını görebilirsiniz:

Öneri için bütçenizi belirtip konu açın.

Hocam bu dediklerinizi göze alır isek bu bütçede 4070 Super için alınabilir bir güç kaynağı olduğu kanaatini getirebilir miyiz? Yoksa bunun yerine RM750E alacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…