Bitfenix Cube V2 sıvı soğutucumda hızlı fan ve ısınma sorunu

emirkan tunc

Üyecik
BitFenix cube V2 sivi sogutma ile Ryzen 7 7700X kullanıyorum. Bilgisayarim bostayken bile az cok isinip fanlarin hizlarini arttirdigi oluyor, oyunlarda ise yeni girmeme ragmen 70 80 dereceleri aliyorum. Sebebi nedir? Lutfen yardimci olabilir misiniz? Anakartim ise MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi. OCCT testinde ise 1dakika normalde 88dereceyi gordu.

Pompa soketini hangi porta taktınız ve hangi devirde çalışıyor?

İlk taktıgımda pump fana takmıstım ama arastırdıgımda tek devirde calıstıgını ogrendim, ondan sonra da degistirip CPU fana taktım.
65 70 arası sıcaklıklarda 4400 4700 arası, oyuna gectigimde 80e yaklasan sıcaklarda 5000 ustu devirde calısmakta.

O soğutucu için değerleriniz bir tık fazla, pompayı %100 çalıştırabilirsiniz, blok kısmını kontrol etmek lazım işlemciye düz basması önemli, vidaların sırayla orantılı sıkılması lazım, bir de soğutucuya termal macun sürülü geldiyse onu silip macun uygulamak daha faydalı olur.

O soğutucu için değerleriniz bir tık fazla, pompayı %100 çalıştırabilirsiniz, blok kısmını kontrol etmek lazım işlemciye düz basması önemli, vidaların sırayla orantılı sıkılması lazım, bir de soğutucuya termal macun sürülü geldiyse onu silip macun uygulamak daha faydalı olur.

Sizinle aynı fikirdiyim, normalin üstünüde sıcaklık alıyorum. Pompa normalde %100'de çalışıyordu ancak ömrü kısalır denildiğini öğrenince ayarlamalıya aldım. Termal macun olarak MX-6 macunu kullandım. Son olarak sogutmanın vidalarını tekrar çıkarıp takmayı dusunuyorum.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt