Hiç sorun değil hocam, sıcaklıklar bu işlemci için normal. Ama bütçe ayarlanınca 360mm kaliteli bir marka sıvı soğutma kullanılırsa çok daha düşük dereceler görürüz. Şu anlık 75 derece kabul edilebilir. Hele ki yaz ayında🙂.

Hocam peki bilmediğimden soruyorum 360Mm'lik bir sıvı soğutma bu anakartla uyumlu mudur?

Mosfetlerde soğutucunuz zaten mevcut konu sahibi.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250615_003659_Hepsiburada.webp
    Screenshot_20250615_003659_Hepsiburada.webp
    1,1 MB · Görüntüleme: 42
Değiştirecek olsam anakart ve soğutucu önerilerinizi alabilir miyim? Açıkçası biraz kafama takıldı sonradan uğraşmak istemediğim için iade edip tekrar toplamaya çalışabilirim.

Anakartla uyumlu da kasanıza sığar mı?

Kasam: Vento VG4050l ARGB mesh USB 3.0 e-ATX mid Tower HD2-850 850W 80+ Bronze gaming kasa sığar mı acaba?

Değiştirecek olsam anakart ve soğutucu önerilerinizi alabilir miyim? Açıkçası biraz kafama takıldı sonradan uğraşmak istemediğim için iade edip tekrar toplamaya çalışabilirim.

Kasam: Vento VG4050l ARGB mesh USB 3.0 e-ATX mid Tower HD2-850 850W 80+ Bronze gaming kasa sığar mı acaba?
Destekliyor hocam.

Hocam üste 360 veya 280mm sıvı soğutma takabilirsiniz. Destekli.

Hocam başka anakart ve 360mm soğutucu öneriniz var mıdır?
Anakartınız gayet orta seviye, iyi bir kart. Sıcaklık tarafı yaz ayında 75 derece gayet iyi. Sadece bios üzerinden fan hızını turboya alırsanız daha düşük derecede çalışır işlemci. Ama onu ne yalan söyleyim ben bilmiyorum. Youtubede vardır belki bir bakayım.

Aşırı kolaymış.

BIOS'a girin. Altta QFan Control var. Orada solda CPU fan seçili olsun. Alttan Turbo'yu işaretleyin. Full Speed fanların ömrünü azaltabilir gerek yok. Ardından apply yapın. F10'a basarak kaydedin.