Alessandro Del Piero
Başarılı
Evet hocam performansa da etki eder diye düşünüyorum.
Evet hocam performansa da etki eder diye düşünüyorum.
Hocam o zaman çok da dert etmeyin. Yılda 1 defa thermal grizzly kryonout ile termal bakımınızi yapın, 3 5 ayda bir şöyle fön makinesiyle kasaya hava tutun yeterli. Sıcaklıklar zarar verecek yükseklikte değil.
Ayrıca benim bildiğim Asusun B650 anakartı bu işlemciye yeter. O soğutma blokları anakartın üzerindeki parçaları soğutuyor. İşlemciyi değil ki? A serisi olsa giriş dersiniz de b serisi orta seviye. Gayet yeterli.Şöyle açıklayayım üst segment anakartlarda gelişmiş hız aşırtma, daha fazla bağlantı seçeneği ve gelişmiş güç dağıtımı gibi özellikler mevcut. Giriş seviyelerinde bunlar maalesef performanslı değil.
Anakartı performansı etkilemez, 95 derece (throttle derecesi) olmadığı için işlemci sıcaklığı da etkilemez.Evet hocam performansa da etki eder diye düşünüyorum.
Hocam o zaman çok da dert etmeyin. Yılda 1 defa Thermal Grizzly kryonout ile termal bakımınızi yapın, 3 5 ayda bir şöyle fön makinesiyle kasaya hava tutun yeterli. Sıcaklıklar zarar verecek yükseklikte değil.
Ayrıca benim bildiğim ASUS'un B650 anakartı bu işlemciye yeter. O soğutma blokları anakartın üzerindeki parçaları soğutuyor. İşlemciyi değil ki? A serisi olsa giriş dersiniz de b serisi orta seviye. Gayet yeterli.
Anakartı performansı etkilemez, 95 derece üstü (throttle derecesi) olmadığı için işlemci sıcaklığı da etkilemez.
Hocam o zaman çok da dert etmeyin. Yılda 1 defa Thermal Grizzly kryonout ile termal bakımınızi yapın, 3 5 ayda bir şöyle fön makinesiyle kasaya hava tutun yeterli. Sıcaklıklar zarar verecek yükseklikte değil.
Ayrıca benim bildiğim ASUS'un B650 anakartı bu işlemciye yeter. O soğutma blokları anakartın üzerindeki parçaları soğutuyor. İşlemciyi değil ki? A serisi olsa giriş dersiniz de b serisi orta seviye. Gayet yeterli.
Anakartı performansı etkilemez, 95 derece üstü (throttle derecesi) olmadığı için işlemci sıcaklığı da etkilemez.
İşlemcinin yüksek sıcaklık sonucu kendini soğutmak için frekansını kısmasıdır. Yani yüzdelik kullanım aynı kalır ama 5000 mhz yerine 4800, 4600 sıcaklığa göre 4000 e kadar bile düşer. Bazı işlemcilerde kendini kapatabilir.
İşlemcinin yüksek sıcaklık sonucu kendini soğutmak için frekansını kısmasıdır. Yani yüzdelik kullanım aynı kalır ama 5000 MHz yerine 4800, 4600 sıcaklığa göre 4000'e kadar bile düşer. Bazı işlemcilerde kendini kapatabilir.
OC yaptım demiyor ki hocam. OC yapsa ve sıcaklık ciddi duruma gelse sistem kendini kapatarak korumaya alır zaten. Mosfetler de genelde o kadar ısınmazlar.MOSFET'ler yaratmıyor mu farkı hocam? Gönderdiği voltaj derecesi mesela OC yapıldımı sorun yaratmaz mı? Ayrıca o b serisinin giriş seviyesi ondan diyorum ben.
OC yaptım demiyor ki hocam. OC yapsa ve sıcaklık ciddi duruma gelse sistem kendini kapatarak korumaya alır zaten. MOSFET'ler de genelde o kadar ısınmazlar.
Hiç sorun değil hocam, sıcaklıklar bu işlemci için normal. Ama bütçe ayarlanınca 360mm kaliteli bir marka sıvı soğutma kullanılırsa çok daha düşük dereceler görürüz. Şu anlık 75 derece kabul edilebilir. Hele ki yaz ayında