Lotus

Üstün
Yer
Georgia Martvili
BMW 3.18i

Selam dostlarım, evet yine ben (bıkmayın benden:cry:). :D Bir sürü otomobil değiştirdim ama hiçbiriyle anlaşamadım. Bugün bir BMW 318'e denk geldim. Satıcı arkadaşın samimiyetine güvendim, kasa durumu güzel diyebilirim. Ufak tefek kozmetik sorunları var.

İlanı yukarıda bırakıyorum. Araç M43B19 motor kodlu, 8 valfli. Benim bildiğim kadarıyla en sorunsuz BMW motoru olduğu söyleniyor.

Bu aracı alıp 50-80 bin TL bütçe ayırarak motorun kauçuklarını ve ufak tefek eskimiş alt takım parçalarını ileride yenilemeyi düşünüyorum. Elbette kimse bu fiyata kusursuz araç vermez ama işte. Soğutmayı da yenilerim. Bildiğim kadarıyla yapılmazsa bu araçlarda kronik sorun çıkarabiliyor.

Yorumlarınızı merak ediyorum.

Not: NFS dünyasından kalan bir sevda ve istek diyebiliriz. M3 GTR'ımız olmayacak ama belki dış görünüşünü benzetiriz.

Bilmem gereken ve bakmam gereken yerleri benimle paylaşırsanız müteşekkir olurum. Yarın yine aracı detaylı incelemeye gideceğim.

320i veya 320d alın derim ben. 4 silindirli almayın deniliyor çok.

:D Makine oyle bir hasar almis ki zamaninda, ve oyle bir yaptirilmis ki, onu BMW 1 serisine donmus. Sol onden elimi soksam akunun kutup basini sokerim. Direksiyon desen rastgele bi' F30 Luxury Line'dan sokulmus buna uydurulmus. Bu paralara alinacak BMW'nin sozluk anlami "Benimle Masrafa Var misin?" olacaktir.

320i veya 320d alın derim ben. 4 silindirli almayın deniliyor çok.
Nedeni nedir? 320i'ler biraz bütçemin üstüne çıkıyor. 300k + ufak rakam masrafa ayırmıştım.

:D Makine oyle bir hasar almis ki zamaninda, ve oyle bir yaptirilmis ki, onu BMW 1 serisine donmus. Sol onden elimi soksam akunun kutup basini sokerim. Direksiyon desen rastgele bi' F30 Luxury Line'dan sokulmus buna uydurulmus. Bu paralara alinacak BMW'nin sozluk anlami "Benimle Masrafa Var misin?" olacaktir.
Neden :D

Valla BMW'De hangi ilana baksam beygir yükseldikçe araçların değişeni ve kazaları büyüyor. 118BG olan attığım BMW tatlı tuzlu bir şey, 320 falan baktığımda motor hacmi büyüyor diye millet herhalde her virajda yanlamışta takla atmış gibi duruyor. Hangisine baksam 600k altına hepsi kafadan önden hasarlı.

Nedeni nedir? 320i'ler biraz bütçemin üstüne çıkıyor. 300k + ufak rakam masrafa ayırmıştım.
Benim önerim E36 almanızdır. O fiyata E46'lar belalıdır. Mutlaka M50 M52 motorlu bir BMW alın. Mümkünse çürüklerinide yaptırın. Bu arabaların tamiri kolaydır ama ustalarıda ayrı bir kurnazdır. O yüzden çoğu tamirini kendiniz yapmanız gerekbilir. Ayrıca elektirik aksamları da yaşından dolayı çok sık sorun yaratabilir.

Benim önerim E36 almanızdır. O fiyata E46'lar belalıdır. Mutlaka M50 M52 motorlu bir BMW alın. Mümkünse çürüklerinide yaptırın. Bu arabaların tamiri kolaydır ama ustalarıda ayrı bir kurnazdır. O yüzden çoğu tamirini kendiniz yapmanız gerekbilir. Ayrıca elektirik aksamları da yaşından dolayı çok sık sorun yaratabilir.
Elim anahtar tutar, internet çağındayız hem çoğu arızayı yabancı forumlarda youtubede bulabileceğimizi çözebileceğimizi düşünüyorum. Büyük sorunları ancak ustalara gideriz gibi duruyor. Yine de bilemedim. E36'lar fazla eski geldi gözüme ve güncel E46'a nazaran daha yüksek rakamları. Nedir E36'nin artısı mesela?

Elim anahtar tutar, internet çağındayız hem çoğu arızayı yabancı forumlarda youtubede bulabileceğimizi çözebileceğimizi düşünüyorum. Büyük sorunları ancak ustalara gideriz gibi duruyor. Yine de bilemedim. E36'lar fazla eski geldi gözüme ve güncel E46'a nazaran daha yüksek rakamları. Nedir E36'nin artısı mesela?

Bu fiyat bandında ancak E30-E36 bulunur, ondan önerdim. O fiyata 320i olmayan bir E46 bulmak zordur. 320i hem 6 silindirli hem de daha az sorun çıkartır ama yine de tamirlerin çoğunu kendiniz yapmanız gerekebilir. O yüzden az çürüklü veya çürüksüz bir 320i bulmaya çalışın derim.

Onun dışında bunlar anahtar tutmakla bitmez, elektrik sorunları da çıkar bunların yaşından dolayı. Ama ne kadar tamir bilirseniz o kadar sanayiye gitme ihtimaliniz hem azalır hem de daha ucuza mal olur.

Aldıktan sonra ekspere götürün.
Soğutma sistemleri kronik, o yüzden soğutma sistemini değiştirin.
Elektrik hakkında daha çok bilgi edinin.
Mümkünse yağ kaçaklarına özellikle dikkat edin. Clio kadar rahat bir araç değildir BMW, bildiğiniz üzere.
Motorun normal bakımlarını yapın ne olur ne olmaz; buji değişimi, kayış değişimi vb.
Elinizden geldiği kadarıyla LPG'siz, az çürüklü veya çürüksüz bir BMW bulmaya çalışın.

Neden :D

Valla BMW'De hangi ilana baksam beygir yükseldikçe araçların değişeni ve kazaları büyüyor. 118BG olan attığım BMW tatlı tuzlu bir şey, 320 falan baktığımda motor hacmi büyüyor diye millet herhalde her virajda yanlamışta takla atmış gibi duruyor. Hangisine baksam 600k altına hepsi kafadan önden hasarlı.
Ele ayaga dusuyor eski kasa BMW'ler. Senin icin soyluyorum. Acik diferansiyelle yanlamaya calisiyor sonra en yakin elektrik diregine giriyor barzolar. Ben de BMW'ciyim fakat sifir BMW'lerin kitlesi bile barzo tayfa maalesef.