BMW 520D 2007 model bir araç almayı düşünüyorum. Bu modelle ilgili tecrübesi olanların yorumlarını almak isterim. Özellikle dikkat etmem gereken kronik sorunlar var mı? Yakıt tüketimi, bakım masrafları ve genel performansı nasıldır? Ayrıca, ikinci el alırken hangi noktaları kontrol etmemi önerirsiniz?
Detaylar
Kim cevapladı?Cat Lon
Uzman
Temizini bulmak imkansıza yakın, temiz diye bulacağınız da geçmişi temiz değildir.
Onun haricinde 177'likleri daha sorunsuz. Diğerlerinde zincir sorunu var. Güncel araçlara göre yakıt olarak üzebilir dizel deyip ekonomik olur diye düşünmeyin, araç 1800kg civarıydı galiba.
Temiz olduğundan emin olmadığınız E60 işi biraz loto oynamak gibi.
Edit: Yanlış yazmışım 163'lükler daha sorunsuz zincir değişimi de daha kolay. Ama 20D'nin en sorunsuzu 184'lük o da E60'da yok.
Onun haricinde 177'likleri daha sorunsuz. Diğerlerinde zincir sorunu var. Güncel araçlara göre yakıt olarak üzebilir dizel deyip ekonomik olur diye düşünmeyin, araç 1800kg civarıydı galiba.
Edit: Yanlış yazmışım 163'lükler daha sorunsuz zincir değişimi de daha kolay. Ama 20D'nin en sorunsuzu 184'lük o da E60'da yok.
Son düzenleyen: Moderatör:
BMW'nin araştırdığıma göre çoğu dizel modellerinde sıkıntılar oluyormuş. Ustalara ekmek yuvası olmasını istemem. Ancak Alman markalarından başka araç almakta istemiyorum. Bu bütçeye en fazla böyle yapabiliyorum maalesef. Başka tavsiyeleriniz varsa her zaman açığım.Temizini bulmak imkansıza yakın, temiz diye bulacağınız da geçmişi temiz değildir.
Mercedes E serisi alın?BMW'nin araştırdığıma göre çoğu dizel modellerinde sıkıntılar oluyormuş. Ustalara ekmek yuvası olmasını istemem. Ancak Alman markalarından başka araç almakta istemiyorum. Bu bütçeye en fazla böyle yapabiliyorum maalesef. Başka tavsiyeleriniz varsa her zaman açığım.
Eski BMW hep masraftır.
1 tane doğru info yok. E60'ta olmayan 184'lükler sıkıntılı 190'lıklar iyi. Bilginiz yoksa yazmayın.
Ben daha bütçem yetmez diyerek C serisine bile bakmazken E serisini nasıl alabilirim?
BMW 5 serisine denk sanırım diye öyle demiştim.Ben daha bütçem yetmez diyerek C serisine bile bakmazken E serisini nasıl alabilirim?![]()
Cat Lon
Uzman
1 tane doğru info yok. E60'ta olmayan 184'lükler sıkıntılı 190'lıklar iyi. Bilginiz yoksa yazmayın.![]()
Okuduğunuzu anlamıyorsanız verdiğim bilgileri yanlış anlamanız normal.
Adam 2007 model araç bakarken 2015'te çıkmıs 190'lık motoru anlatmamın ne gibi bir faydası olabilir?
Aslında çok sağlam motorlar ama hem yaşı dolayısıyla hem geçmiş kullanıcıları dolayısıyla masraf açmaması olası değil malesef. Yoksa tek elden kullanılmış bakımların orjinal parçayla zamanında yapılmıs bir 20d kapak açmadan 500bin km çok rahat yapar.BMW'nin araştırdığıma göre çoğu dizel modellerinde sıkıntılar oluyormuş. Ustalara ekmek yuvası olmasını istemem. Ancak Alman markalarından başka araç almakta istemiyorum. Bu bütçeye en fazla böyle yapabiliyorum maalesef. Başka tavsiyeleriniz varsa her zaman açığım.
Yaşlı araçlarda önceliğiniz atmosferik ve benzinli olsun. Onda da lpg takılmamış olsun aracına göre.
Hele ki e60 dizel bakıyorsan sanayiyi bilmen lazım yoksa arabayı aldığın para kadar da para harcasan adam edemeyebilirsin.