Yer
İzmir
Bodybuilding nankör bir spordur. Bir hafta, bir ay ara verirseniz ve dikkat etmezseniz hemen ağırlığınız düşer. Yani senelerdir bu sporu yapıyorum. Kendimi böyle salınca bu adam gibi gözüküyorum. Belim yağlı olduğu için. Yani senelerdir spor yapmama rağmen hiç kendimi böyle düzgün göremiyorum anca kasınca ve pumplu olunca bende suçluyum yağlı dana olduğum için. Ağırlıklarım gayet iyi. 130 kilo PR'ım var benchpresste. 180 kilo da squat PR'ım var. Ama gene de sporu salarsanız bu spor size ihanet ediyor. Bu adam dediğim de bu arada eskiden Olimpia idi. İlaçları bıraktığı için bakın vücudu direkt çökmüş. Yani bu spor nankör bir spordur.

1749760644423.webp

1749760662830.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle, sık güreş yaptığım dönemler alt vücuduma yaptığım güç antrenmanları sonrası işler yoğunlaşınca bir salıyordum bir anda kalça bacak Kim Kardashian oluyorduk. :LOL:

Tabii insan fizyolojisine karşı gelip aşırı büyüdüğünüz için birçok sağlık sorunuyla karşılaşıyorsunuz. Bütün kaslarınız sürekli parçalanıp yenisinin üretilmesi gerektiği için hücrelerinizdeki DNA daha hızlı tükeniyor ve bu sebeple yaşlanma süreciniz hızlanıyor, daha erken ölüyorsunuz. DNA'nın bozulması dolayısıyla kanser gibi genetik hastalıkların ihtimalinin arttığını da unutmamak gerek.

Aşırı kilo ve hacim bütün organlarınız üzerinde ciddi baskı oluşturuyor ve aynı şekilde yenilenme süreçleri DNA'nızı tüketiyor. Nefes almakta zorluklar ve vücutta esneklik kaybı gibi birçok probleme de gebe oluyor. Spordan ekmek yiyenler genelde kendilerini çok hızlı tükettikleri için emekli oluyorlar.

Tabii insan fizyolojisine karşı gelip aşırı büyüdüğünüz için birçok sağlık sorunuyla karşılaşıyorsunuz. Bütün kaslarınız sürekli parçalanıp yenisinin üretilmesi gerektiği için hücrelerinizdeki DNA daha hızlı tükeniyor ve bu sebeple yaşlanma süreciniz hızlanıyor, daha erken ölüyorsunuz. DNA'nın bozulması dolayısıyla kanser gibi genetik hastalıkların ihtimalinin arttığını da unutmamak gerek.

Aşırı kilo ve hacim bütün organlarınız üzerinde ciddi baskı oluşturuyor ve aynı şekilde yenilenme süreçleri DNA'nızı tüketiyor. Nefes almakta zorluklar ve vücutta esneklik kaybı gibi birçok probleme de gebe oluyor. Spordan ekmek yiyenler genelde kendilerini çok hızlı tükettikleri için emekli oluyorlar.
Bu dediklerinin çoğu doğal beslenen, takviyelerle işi olmayan ve kütlesini de doğal olarak aşırı almayan insanlar için zerre geçerli değil veyahut güç antrenmanı yapanlar için de değil.

Dediğin şeyler Coleman gibi bu spor için hayatını takaslayan insanlar için geçerli dostum. Yanlış bilgi vermeyelim.

BB dozu aşıldığında estetik manyaklığı için sağlığını kenara bıraktığın bir manyaklığa da dönüşebilir.

Bu dediklerinin çoğu doğal beslenen, takviyelerle işi olmayan ve kütlesini de doğal olarak aşırı almayan insanlar için zerre geçerli değil veyahut güç antrenmanı yapanlar için de değil. Dediğin şeyler Coleman gibi bu spor için hayatını takaslayan insanlar için geçerli dostum. Yanlış bilgi vermeyelim. BB dozu aşıldığında estetik manyaklığı için sağlığını kenara bıraktığın bir manyaklığa da dönüşebilir.
Spor yapan herkes için geçerli. Yeterince spor dinç kalmayı sağlar ama ötesine geçtiğinizde aynen dediklerim olur. Ağır sporla sürekli uğraşan insanların neyden feragat ettiğini bilmesi gerek ve bu hafife alınmamalı. Hızlı yaşayan erken ölür çok doğru bir söz.

Dostum yapma ya. Her şeyin aşırısı zararlı da tüm spor gibi geniş bir kelimeyi ve "herkes" gibi bir kavramı nasıl bir arada tutabiliyorsun? Her gün bir saat tempolu yürüyüş de bir spordur. Kendi ağırlığınla yaptığın antrenmanlar da. Şuraya "şırınga basanlar, yüksek miktar takviye alanlar, müthiş ağırlıkların altına girenler" yaz akla kendini, yanlış yani dediğin.