Bu konularımı kimsenin anlamasını beklemiyorum ya da anlaşılmayı da beklemiyorum. Sadece bu düşüncelerim bir yerlerde dursun. Yıllar sonra belki biri okur ve kendini bulur. Beni düşünür. Şimdi nerede ve ne yaptığımı merak eder. Tuhaf bir durum. Zihnimde olacağıma fiziksel olarak bir yerde bulunsun düşüncelerim.

Olay sınava çalışmam değil. Son şansımdı sınav sadece. Onu da başaramayacağım büyük ihtimal. Her neyse sınava çalıştığımı bildiğin için buna karşılık dediysen onu pardon. Olayın o olmadığını bil sadece.

Tamam insanlar belli yonlerde daha şansli veya şansız ama bu sınavda;
geç kalma, kitap alacak paran olmaması, deprem, savaş gibi olağanüstü durumlara yakalanma, sınav anı hastalık, gibi etkenler dışında şans faktörü sıfır.
Ne alaka şansızlık? Çalışmamanı buna yığıp zamanında kactigin ders çalışma sorumluluğunu başka bir şeye mi yigiyorsun? Depreme mi yakalandin? Eğer öyleyse üzerinden coktan bir sene geçti. Durumunuz maddi olarak hâlâ düzelmedi ise çok üzgünüm ancak onun dışında mazaret yok. Kitap paran mi yoktu? Telefon ve bilgisayarın olduğuna göre kitap paran da vardı. Hasta mıydın? Evet gerçekten şanssızsın o zaman yapacak bir şey yok. Evet.. Madem çok çalıştın ama bu saydığım birkaç şansız senaryoya denk geldin diyelim. Sınav her sene tekrarlanır. Seneye gir. Hem zaten bir sene iyice hazırlanmıstın degil mi? Gelecek sene daha iyisini yapacağına eminim!

Tamam insanlar belli yonlerde daha şansli veya şansız ama bu sınavda;
Geç kalma, kitap alacak paran olmaması, deprem, savaş gibi olağanüstü durumlara yakalanma, sınav anı hastalık, gibi etkenler dışında şans faktörü sıfır.
Ne alaka şansızlık? Çalışmamanı buna yığıp zamanında kactigin ders çalışma sorumluluğunu başka bir şeye mi yigiyorsun? Depreme mi yakalandin? Eğer öyleyse üzerinden coktan bir sene geçti. Durumunuz maddi olarak hâlâ düzelmedi ise çok üzgünüm ancak onun dışında mazaret yok. Kitap paran mi yoktu? Telefon ve bilgisayarın olduğuna göre kitap paran da vardı. Hasta mıydın? Evet gerçekten şanssızsın o zaman yapacak bir şey yok. Evet. Madem çok çalıştın ama bu saydığım birkaç şansız senaryoya denk geldin diyelim. Sınav her sene tekrarlanır. Seneye gir. Hem zaten bir sene iyice hazırlanmıstın degil mi? Gelecek sene daha iyisini yapacağına eminim!

Yav olay sınav değil. Sınavla alakası yok bu düşüncelerimin. Sınav en basiti.

Dostum bir şeyleri değiştir mesela okulunu bitirirsen her yerde bir saygınlığın olur başarılı ol.

Mesela en fazla olacak okulunu bitir memur ol başka şehre taşın al sana yeni bir hayat.

Anlat derdini ne olacak seni tanımıyoruz çekinmene gerek yok.

Son düzenleme:
Kimisi zengin doğar kimisi zengin doğmaz şanslı doğar. Kimisi gariban olur yediği ekmeğe şükreder. Kimisi öksüz. Hayat elbet bir sınav fakat şöyle bir durum var coğrafya bir kaderdir derler veya böyle aileye gelmekte bir kaderdir. Fakat ölünce beden tamamen fonksiyonlarını kaybediyor ve o zaman anlıyorsun çektiğin acıların gereksiz olduğunu ama işte keşke şanslı zengin ve iyi bir aile de dünyaya gelsek diyor insan bazen...

Ben ne yazmışım adam gelip emek veren karşılığını alır diyor. Yani şunu demeye çalışıyor kardeşim bazıları doğuştan şanslı sen değilsin deli dana gibi çalışacaksın sinir krizlerine de gireceksin ama o emeği vereceksin yoksa o doğuştan şanslı bebenin seviyesine gelemezsin. Hayır kardeşim. Ben emek vermemeyi seçiyorum. Ben hayatı yaşamaya değer bulmamayı seçiyorum. Sonucunda mutsuz olduğum sayısız emeğin yine sonucunu mutsuzlukla almaktansa bu berbat yaşamda hiçbir şeyi seçmemeyi seçiyorum.
Yalnız değilsin.