Boyumun uzaması için ne yapmalıyım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ywgizefe
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 34
  • Görüntüleme Görüntüleme 502
Ben 19 yaşıma gireceğim bu sene.
Boyumun uzamasının neredeyse durduğunu hissediyorum.
Benim en çok uzadığım dönem lise başlangıcı veya 11. sınıf sonuna kadardı.

Babam da 10. sınıfın sonuna kadar kısayış bir anda uzamış.

Hocam öyle diyorsunuz evet ama ben o zamanlar saatlerce oyun oynardım, güneş görmezdim, spor yapmazdım. Sabah 6'da yatardım yani potansiyeli çöp ettim.

Geçmiş olsun hocam, sağlıktan önemli değil. Kafayı böyle şeylere takmamak lazım.

Hiçbir şey yapmasa yine uzar yaşı daha küçük erkelrde büyüme plaklari 20'ye kadar gidiyor diye biliyorum

Benim plaklar 16 yaşında kapandı, endokrin bölümüne gitmesem hala uzayacağım diye hevesleniyordum şu an
Bu şekilde kafa yormak yerine bir şeyler geç olmadan alanında uzman kişilere görünmek en mantıklısı, plaklar kapandığı için tedavi uygulanmadı bana.

O çok genetik durum kimin ne zaman uzayacağı belli olmaz. Bu durumu çok önemseme, sen vücudunu sağlıklı tutmaya bak, boyun zaten olacağı yere varır, takviyelerle kafayı bozma.
Tamamdır hocam, hepinize teşekkür ederim. Aklıma soru takılırsa yazarım.

Hocam sizin boyunuz cok mu kısaydı?

Benim de plaklar 16 17 gibi tamamen kapanmıştı ama boyum 192 yani plak geç kapanınca uzarsin gibi bir kaide yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…