Detaylar
Kim cevapladı?dotsh
Üstün
Trilyon çeşit Type-C olması Type-C'yi zorunlu yapmayı anlamsız kılıyor. Üreticiler bile özelliklerini adamakıllı söylemiyor. MacBook falan gibi bilindik alet değilse ve ürünün sayfasına yazmaya zahmet etmedilerse üreticiden cımbızla bilgi alıyorsunuz.
Bütün cihazlar için tek Type-C (şarj, veri aktarımı vb.) olsa daha iyi ve mantıklı olurdu.
isaerenc
Başarılı
Mükemmel bir haber. Bu kadar çabuk alınmasını beklemiyordum.
Yıllarca kullandığımız ve hâla hayatımızda önemli bir rol oynayan Type-A girişlere saygı duruşu.
isaerenc
Başarılı
Type-A gitmiyor ya olnuk bir sıkıntı yok. Micro B dediğimiz ya da eski adıyla Samsung uç değimiz uçlar vs. gidiyor. Birçok üründe Type-a görmeye devam edeceğiz.Yıllarca kullandığımız ve hâla hayatımızda önemli bir rol oynayan Type-A girişlere saygı duruşu.
![]()
Apple için bu durum çok sıkıntı. Zira 14/15 serisinde pmic sorunu var. 
Pcman80
Üstün
Laptoplar için kürdanla kebap yapmak gibi bir şey. 30 dakikaya bir şarjı biter 2 saat %3 olmasını beklersin.
isaerenc
Başarılı
Yanıldığını düşünüyorum PD destekli Type-C kablolar günümüzde bile 240 watt destekliyor. RTX 4090 içeren bir laptop bile 175 watt bir çekim uyguluyor. Zaten güç veren adaptör olduğu için cihazların ortalama adaptörleri aynı olacaktır. Zaten bana sorarsanız ülkemizde çok büyük bir değişiklik olmayacak bunun nedeni ise yasanın 2024 Aralığı bekleyecek olması ve hepimizin her sene yeni bir cihaza geçtiğini düşünmüyorum. Fakat genel anlamda baktığınız zaman evrensel kablo kullanımı çok mantıklı bir şey şu kablo var? bu kablo var mı? derdiden tamamen kurtuluyorsunuz.Laptoplar için kürdanla kebap yapmak gibi bir şey. 30 dakikaya bir şarjı biter 2 saat %3 olmasını beklersin.
Pcman80
Üstün
Firmalar nasıl ikna olacak peki? Veya stok ürünleri ne yapacaklar?Yanıldığını düşünüyorum PD destekli Type-C kablolar günümüzde bile 240 watt destekliyor. RTX 4090 içeren bir laptop bile 175 watt bir çekim uyguluyor. Zaten güç veren adaptör olduğu için cihazların ortalama adaptörleri aynı olacaktır. Zaten bana sorarsanız ülkemizde çok büyük bir değişiklik olmayacak bunun nedeni ise yasanın 2024 Aralığı bekleyecek olması ve hepimizin her sene yeni bir cihaza geçtiğini düşünmüyorum. Fakat genel anlamda baktığınız zaman evrensel kablo kullanımı çok mantıklı bir şey şu kablo var? bu kablo var mı? derdiden tamamen kurtuluyorsunuz.