Bufferbloat çok fazla gözükmesine rağmen ping sorunu olmamasının sebebi nedir?

Astronotarda 95

Bilgin

Bufferbloat testi sonrası böyle bir sonuç aldım ama arkadaşlarımla konuşurken, yayın yaparken ve oyun oynarken hiç sorun olmuyor. Yayınları da 2K yapıyorum. Bunun sebebi nedir sizce? Yoga DNS ve zapret açık olduğu için olabilir mi?

Şöyle bufferbloat demek, birisi interneti sömürürken pingin ne kadar sıçradığı demek. Büyük ihtimal sen Discord vb. şeyleri kullanırken kimse internete yüklenmiyor, bu yüzden sorun olmuyor; ping sorunu olmuyor demişsin. Sen fiber kullanıyorsun ve 60-61 ms alıyorsun, ben VDSL Turknet kullanıyorum, 19-22 ms alıyorum.

Tabii direk karşılaştırmak mantıksız olur bende OpenWrt X86 cihaz var SQM yapıyor ayrıca tüm her şey kablo ile bağlı.

Bende herhangi bir ayar yok, malum sansüronline modemi. SQM kapalı. Açık olsa 90larda sınırlayacaktım. Ama yine de tuhaf geldi, çünkü ilk geldiğinde test etmiştim ve böyle çıkmamıştı. O yüzden şüphelendim acaba Zapret kaynaklı mı diye.

Zapret yapabiliyor bir de kapatıp deneyin.

Evet. Konu zaten Superonline kategorisinde.
Sansüronline kullananlarda genel bir ping ve bufferbloat problemi var, şaşırtmadı açıkçası hocam. Zamanında Twitch ve Kick gibi platformlarda yayın açamadığımı ve genel bir problem olduğunu söyledim; internet hızınızda bir değişiklik yok demek ki arıza yok diyen bir firma şaşırtmadı.

Ben yayın açmayı hiç denemedim, ama Discord içinde arkadaşlarıma yayın açarken hiçbir sorun yok. Sadece download pingi yüksek gibi.

Ben yayın açmayı hiç denemedim, ama Discord içinde arkadaşlarıma yayın açarken hiçbir sorun yok. Sadece download pingi yüksek gibi.

Tarihlere bakın hocam, zamana yayılmış problem var ancak çözüm çok kısıtlı. Kronik problemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…