1788105739758.webp

Son durum böyle, download ping neden düzelmiyor anlamadım, sinirim bozuldu biraz :D.

Şöyle bufferbloat demek, birisi interneti sömürürken pingin ne kadar sıçradığı demek. Büyük ihtimal sen Discord vb. şeyleri kullanırken kimse internete yüklenmiyor, bu yüzden sorun olmuyor; ping sorunu olmuyor demişsin. Sen fiber kullanıyorsun ve 60-61 ms alıyorsun, ben VDSL Turknet kullanıyorum, 19-22 ms alıyorum.

Eki Görüntüle 276858

Tabii direk karşılaştırmak mantıksız olur bende OpenWrt X86 cihaz var SQM yapıyor ayrıca tüm her şey kablo ile bağlı.
Mükemmel bir değer. Merak ettiğim şeyler var. Bilgin varsa paylaşırsan çok sevinirim. Kusura bakmayın konu sahibi kızmasın bana gördüm ve dikkatimi çekti. Ben de Keenetic bir modemde IntelliQoS ayarı yapıyorum ve benimde download ve upload %100 kullanımda +0 alıyorum. Genel olarak A+ veriyor. Lakin benim VDSL alabildiğim hız 70Mbps, ama ben bu değerlere kavuşabilmek için 35Mbps yapıyorum, dolasıyla download hızımı %50 keserek yapıyorum. Lakin senin öyle değil gibi geldi bana yanılmıyorsam açıklayabilir misin. OpenWRT konusu benim yaşadığım bu %50 kısma konusunu daha çok hafifletebilir mi ?