zaferh

Başarılı
Aktif olarak Superonline 500 Mbps tarifesini kullanıyorum fakat garip bir şekilde bufferbloat testinde 320 Mbps'yi geçemiyorum. Bu sonuclar normal mi? Eğer normal değil ise para vermeden cayma gibi bir hakkım var mı anlaşma hızından dolayı?

Dosya Ekleri

• 1743327646168.webp
    1743327646168.webp
    38,7 KB · Görüntüleme: 162
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlarda gecikme yaşanabilir, onun harici diğer işlevlerde sıkıntısız olabileceğini söylüyor resim. A+ almışsınız yine de, en iyi seviye demektir. Fakat! Testte de bayağı bir kayıp yaşamışsınız (196 Mbps Download almışsınız). Yükteyken mi yaptınız?

Son düzenleme:
ho
Oyunlarda gecikme yaşanabilir, onun harici diğer işlevlerde sıkıntısız olabileceğini söylüyor resim. A+ almışsınız yine de, en iyi seviye demektir. Fakat! Testte de bayağı bir kayıp yaşamışsınız (196 Mbps Download almışsınız). Yükteyken mi yaptınız?
yok hocam boştaydı hatta ip kamera falan var onların bile bağlantısını kestim yaparken speedtesttte sonuç farklı çıkıyor ama

Peki speedtest.net'de kaç çıkıyor?
ho

yok hocam boştaydı hatta ip kamera falan var onların bile bağlantısını kestim yaparken speedtesttte sonuç farklı çıkıyor ama
burdaki değerler yaşadığım kayıp kadar fazla çıkıyor bir gariplik var gibi geldi

Dosya Ekleri

• 1743332165487.webp
    1743332165487.webp
    6,7 KB · Görüntüleme: 136
Yok hocam boştaydı hatta IP kamera falan var onların bile bağlantısını kestim yaparken speedtesttte sonuç farklı çıkıyor ama.

Buradaki değerler yaşadığım kayıp kadar fazla çıkıyor bir gariplik var gibi geldi.
Bufferbloat sonucu farklı sunucu üzerinden yapılabilir olduğu için ve genel gecikmeyi ve bağlı olduğu trafiğe bağlı olduğu için değişkenlikler gösterir. Modem/router belirt. Trafiği yönetemiyor olabilir, QoS ve SQM desteği varsa onları açtıralım.

Burdaki değerler yaşadığım kayıp kadar fazla çıkıyor bir gariplik var gibi geldi
Ayrıca speedtest sonuçları da genel olarak çok iyi! Test sırasında ping yok, upload latency falan yok.

Bufferbloat sonucu farklı sunucu üzerinden yapılabilir olduğu için ve genel gecikmeyi ve bağlı olduğu trafiğe bağlı olduğu için değişkenlikler gösterir. Modem/router belirt. Trafiği yönetemiyor olabilir, QoS ve SQM desteği varsa onları açtıralım.

Ayrıca Speedtest sonuçları da genel olarak çok iyi! Test sırasında ping yok, upload latency falan yok.

Hocam bağlatında sürekli kopma problemleride var ama örneğin League of Legends de pingi 21 ms olarak gösterince sürekli olarak ışınlanmalar falan başlıyor oyunda 680'e falan sekiyor sürekli fakat bu durum 20'ye inince düzeliyor ki oda 20 oyunun 1 tanesinde 20'ye düşüyor ek olarak arkadaşım ADSL 16 Mbps kullanıyor Telekom'dan altyapı direkt yok olduğu yerde sunucuya benden uzakda fakat kendisi CS 2 de benden 40 50 ms düşük ping alıyor.

Bu dediğiniz QoS ve SQM'yi nasıl açabilirim?

Nperf direkt açılmıyor hocam erişim engeli gibi bir şey var sanırım sunucuyla bağlantı kurulamadı diyor sürekli internetimde bir yere girerkende sansür yiyorum YouTube olsun WhatsApp olsun eodev gibi Wikipedia gibi yerler olsun hep bir erişim engeli yiyorum günde 7-8 defa.

Nperf direkt açılmıyor hocam erişim engeli gibi bir şey var sanırım sunucuyla bağlantı kurulamadı diyor sürekli internetimde bir yere girerkende sansür yiyorum YouTube olsun WhatsApp olsun eodev gibi Wikipedia gibi yerler olsun hep bir erişim engeli yiyorum günde 7-8 defa.

Dosya Ekleri

• 1743333211745.webp
    1743333211745.webp
    14,6 KB · Görüntüleme: 134
ek olarak arkadaşım ADSL 16 Mbps kullanıyor Telekom'dan altyapı direkt yok olduğu yerde sunucuya benden uzakda fakat kendisi CS 2 de benden 40 50 ms düşük ping alıyor.
Süperonline İstanbul dışında çok da efektif bir firma değil değerleri konusunda. Benim de TT arkadaşım Superonline ondan daha iyi değerler alıyorum her zaman. Eğer İstanbul'daysan böyleyse modemden birkaç ince ayar yapmak gerekiyor olabilir.

Hocam bağlatında sürekli kopma problemleride var ama örneğin League of Legends de pingi 21 ms olarak gösterince sürekli olarak ışınlanmalar falan başlıyor oyunda 680'e falan sekiyor sürekli fakat bu durum 20'ye inince düzeliyor ki oda 20 oyunun 1 tanesinde 20'ye düşüyor ek olarak arkadaşım ADSL 16 Mbps kullanıyor Telekom'dan altyapı direkt yok olduğu yerde sunucuya benden uzakda fakat kendisi CS 2 de benden 40 50 ms düşük ping alıyor.
Şimdi sorunu anladım. Hattınız/altyapınız stabil değil. SNR Margin benzeri değerler (FTTH'de farklı olur) düşük olabilir. SNR Margin ise, bağlantı kalitesini belirtir. Onun hattı/ ADSL altyapısı daha iyidir. Superonline pingleri genel olarak kötüdür zaten.
Bu dediğiniz QoS ve SQM'yi nasıl açabilirim?
Modeminize bağlı. Destek varsa açarsınız, yoksa açamazsınız.

Klasik Superonline. Boşuna Sansüronline demiyoruz.