Campfire - Çizim, Edebiyat & TTRPG Platformu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lacan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 25
  • Etiketler Etiketler
    edebiyat

Lacan 8

Üstün
Makaleler
82
Merhaba herkese,

Bir süredir üzerinde çalıştığım bir projeyi tanıtmak istedim: Campfire

Campfire Nedir?

Cozy bir çizim, edebiyat ve TTRPG topluluğu. Sloganı "küçük bir kıvılcım, sönmeyen bir ateş".

İçeride neler var?
  • Atölye: Herkesin kendi sketchbook başlığı var. WIP'ler, tamamlanmış işler, pixel art, animasyon ayrı kategorilerde. Şu an en aktif yerimiz.
  • 6 Dakika Eskiz Challenge: Her hafta (daha sonra 3 güne bire düşecek) bir prompt (mesela son prompt Worm Hat idi) - herkes 6 dakikada yorumluyor. Çok eğlenceli oluyor.
  • Magma Drink & Draw: Magma.com üzerinden beraber çay/kahve eşliğinde çizim etkinlikleri yapıyoruz. İlkini yaptık, çok tatlı bir iş çıktı.
  • Kütüphane: Sadece çizim değil, yaratıcı yazarlık, Wattpad, manga/webtoon ve okuma günlükleri için alan var.
  • Kaynaklar: Procreate, ibisPaint X fırça paketleri, donanım önerileri, rehberler - topladığımız bir kutu.
  • TTRPG & Kutu Oyunları: D&D masası, kutu oyunu için bir alan.
  • İş İlanı Panosu: Çizerler, illüstratörler, Photoshop kişilerinin freelancer alanı.

Neden böyle bir şeye ihtiyaç duydum?
Threads'te insanlar çizimlerini paylaşıyor. Ben de kendimce bir şeyler karalıyorum. Fark ettim ki paylaştığımız işler 1-2 saat içinde puf oluyor. Discord da aynı keza. İstediğim şey bir yıl sonra dönüp bakılabilen, çizerin, yazarın ilerlemesini görebileceği bir yer. O yüzden Discourse tabanlı bir forum kurdum. Bu sayede Google'a da açık alıyor.

Discourse üzerinde, .tr özel domain'de kurulu. Amacım burayı algoritmasız, sakin, butik bir üretim kampı yapmak.

Yeni insanlara çok açığız, özellikle WIP paylaşmaktan çekinen, sketchbook tutmak isteyen, TTRPG sevenler... İyi kötü çizmek, iyi kötü yazmak... Önemli değil. Ki kaldı ki, ben kendim kötü çiziyorum

Şu an 8 - 10 kişiyiz. Bekleriz!

Site:

Campfire

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…