Anladım teşekkür ederim RAM ve SSD'den dolayı diğer markalara yönelemiyorum maalesef ayrıca ASUS veya Acer gibi laptoplarda RAM ve SSD yükseltmesi yapmak garantiden cıkartıyor mu?

Muhtemelen laptop değil bilgisayar almadan gideceğim bilgisayarı 2 tane oyun icin ve ofis işlerim icin alacağım bilgisayarla 6 yıl tecrübeliyim ama 6 yıl tecrübem olmasına rağmen kafam cok karıştı en başta laptop mu almalıyım ya da masaüstümü almalıyım ona bile karar veremedim.
Acer'de yükseltmeyi siz yapmayın garanti dışı kalır. Parça ile birlikte servise yollayın.

Çok katılıyorum, Intel işlemcili ne varsa bu aralar Casper Lenovo bilmem ne demeden ya anakart yakıyor ya da ısınıyor. Intel marka dinlemeden kontrol altına alınamıyor gibi geldi bana. AMD çok daha iyi laptop konusunda. Özellikle 13. nesil ve sonrası Intel'ler eyvah yani.

Anladım teşekkür ederim neden Intel önermiyorsunuz acaba ve Intel aldığımda AMD ile pil performansı konusunda arasında ne fark olur.

Muhtemelen laptop değil bilgisayar almadan gideceğim bilgisayarı 2 tane oyun icin ve ofis işlerim icin alacağım bilgisayarla 6 yıl tecrübeliyim ama 6 yıl tecrübem olmasına rağmen kafam cok karıştı en başta laptop mu almalıyım ya da masaüstümü almalıyım ona bile karar veremedim.
Oyun cihazı alıp taşıma derdin yoksa bulaşma laptoplara derim. Yani sürekli yer değiştirmiyorsan, üniversite yoksa sürekli seyahat yapmıyorsan hiç gerek yok. Zira oyun için iyi bir ekran kartı lazım laptoplara göre masaüstüler çok daha ucuza geliyor laptoplarda mini kasa gibi parçaları sıkıştırmak zorunda kalıyorlar onun masrafını da bizden kesiyorlar. Ben 4060 laptop aldım o fiyata 4070 masaüstüler toplanıyordu ama 4070 laptop bence gereksiz 8 gb vram var ama masaüstü 4070 tam bir f/p kart 10+ gb vram olması lazım.

Acer'de yükseltmeyi siz yapmayın garanti dışı kalır. Parça ile birlikte servise yollayın.

Anladım tekrardan teşekkür ederim Acer'dan beni soğutacak ilk mesajda gelmiş oldu (lütfen yanlış anlamayın kötü amacla söylemedim)

Oyun cihazı alıp taşıma derdin yoksa bulaşma laptoplara derim. Yani sürekli yer değiştirmiyorsan, üniversite yoksa sürekli seyahat yapmıyorsan hiç gerek yok. Zira oyun için iyi bir ekran kartı lazım laptoplara göre masaüstüler çok daha ucuza geliyor laptoplarda mini kasa gibi parçaları sıkıştırmak zorunda kalıyorlar onun masrafını da bizden kesiyorlar.

Normalde laptop almayı düşünme sebebim akrabaya ya da komşuya gidildiğinde orada oyun oynamam ve 3 yıl sonra üniversiteye gideceğim icin üniversitede kütüpanede taşınak icin alıyorum ve bunlar dışında masaüstü bilgisayar almak bana cok karışık geldiği icin (bilgisayarı toplamak parcaları secmek gibi) ve zamanım ve bütçem kısıtlı olduğu icin laptopa yönelmek istiyorum.

Normalde laptop almayı düşünme sebebim akrabaya ya da komşuya gidildiğinde orada oyun oynamam ve 3 yıl sonra üniversiteye gideceğim icin üniversitede kütüpanede taşınak icin alıyorum ve bunlar dışında masaüstü bilgisayar almak bana cok karışık geldiği icin (bilgisayarı toplamak parcaları secmek gibi) ve zamanım ve bütçem kısıtlı olduğu icin laptopa yönelmek istiyorum.
Çokta üşengeçlik iyi değil, bende senin gibiyim kargo beklememek için gidip Casper aldım o kadar üşengecim. Masaüstü toplamak zor değil bir kere ama hiç masaüstü kullanmamışsan öyle biri için hak veriyorum zor görünebilir zira format atmayı bilmeyenler bile var aramızda. Akraba komşu ile vs. oynamak çok keyifli bir şey lakin misal ben kendi cihazımı herkese vermekten korkuyorum eğer güvendiğin kişi çoksa 2 kol takıp eğlenceli vakit geçirebilirsiniz laptopların öyle avantajları var gerçekten yeterki fiş yuvası olsun. Ben tren seyehatı yaparken G870 ile 1 ila 2 saat arası boyunca bataryada nfs2 underground oynadım mesela kasmadan. :D

Şu Gamegaraj çok iyi internetten almaya üşenmesem onu alırdım ben bir de İntel işlemci yerine AMD kullansaymışlar daha iyi olacakmış.

bütçem kısıtlı olduğu icin laptopa yönelmek istiyorum.
Bütçe kısıtlıysa asıl bence laptoplara bulaşmamak gerek ama zamanın kısıtlıysa ne toplama derdin var ne bir şey.

ve zamanım kısıtlı olduğu icin laptopa yönelmek istiyorum.
Hem zamanım kısıtlı diyorsun hem oyun oynayacağım. :D
Benim haddime değil tabii ama zamanın kısıtlıysa hiç oyun oynama daha iyi.

Anladım teşekkür ederim neden Intel önermiyorsunuz acaba ve Intel aldığımda AMD ile pil performansı konusunda arasında ne fark olur.
İntel'in masaüstü için ürettiği işlemcilerde 12.nesil ve sonrasında sorunlar çıktı bir takım bu sorunlar stabilite ile ilgiliydi sanırım laptoplara da ucu dokunuyor gibi görünüyor hocam maalesef. AMD baya avantajlı pil konusunda çünkü AMD az güç ve verimlilik üzerine işlemci üretiyor laptoplarda yani İntel'e göre çok daha az güç tüketip performans alacaksın.

Son düzenleme:
Çok da üşengeçlik iyi değil, bende senin gibiyim kargo beklememek için gidip Casper aldım o kadar üşengecim. Masaüstü toplamak zor değil bir kere ama hiç masaüstü kullanmamışsan öyle biri için hak veriyorum zor görünebilir zira format atmayı bilmeyenler bile var aramızda. Akraba komşu ile vs. oynamak çok keyifli bir şey lakin misal ben kendi cihazımı herkese vermekten korkuyorum eğer güvendiğin kişi çoksa 2 kol takıp eğlenceli vakit geçirebilirsiniz laptopların öyle avantajları var gerçekten yeter ki fiş yuvası olsun. Ben tren seyehatı yaparken G870 ile 1 ila 2 saat arası boyunca bataryada NFS2 Underground oynadım mesela kasmadan. :D

Şu GameGaraj çok iyi internetten almaya üşenmesem onu alırdım ben bir de Intel işlemci yerine AMD kullansaymışlar daha iyi olacakmış.

Bütçe kısıtlıysa asıl bence laptoplara bulaşmamak gerek ama zamanın kısıtlıysa ne toplama derdin var ne bir şey.

Intel'in masaüstü için ürettiği işlemcilerde 12.nesil ve sonrasında sorunlar çıktı bir takım bu sorunlar stabilite ile ilgiliydi sanırım laptoplara da ucu dokunuyor gibi görünüyor hocam maalesef. AMD bayağı avantajlı pil konusunda çünkü AMD az güç ve verimlilik üzerine işlemci üretiyor laptoplarda yani Intel'e göre çok daha az güç tüketip performans alacaksın.

Anladım teşekkür ederim oyun oynamazsam performans ve pil ömrü daha düşük diye RTX 2050 G870 alabilirim.

Çok da üşengeçlik iyi değil, bende senin gibiyim kargo beklememek için gidip Casper aldım o kadar üşengecim. Masaüstü toplamak zor değil bir kere ama hiç masaüstü kullanmamışsan öyle biri için hak veriyorum zor görünebilir zira format atmayı bilmeyenler bile var aramızda. Akraba komşu ile vs. oynamak çok keyifli bir şey lakin misal ben kendi cihazımı herkese vermekten korkuyorum eğer güvendiğin kişi çoksa 2 kol takıp eğlenceli vakit geçirebilirsiniz laptopların öyle avantajları var gerçekten yeter ki fiş yuvası olsun. Ben tren seyehatı yaparken G870 ile 1 ila 2 saat arası boyunca bataryada NFS2 Underground oynadım mesela kasmadan. :D

Şu GameGaraj çok iyi internetten almaya üşenmesem onu alırdım ben bir de Intel işlemci yerine AMD kullansaymışlar daha iyi olacakmış.

Intel'in masaüstü için ürettiği işlemcilerde 12.nesil ve sonrasında sorunlar çıktı bir takım bu sorunlar stabilite ile ilgiliydi sanırım laptoplara da ucu dokunuyor gibi görünüyor hocam maalesef. AMD bayağı avantajlı pil konusunda çünkü AMD az güç ve verimlilik üzerine işlemci üretiyor laptoplarda yani Intel'e göre çok daha az güç tüketip performans alacaksın.

Bilgisayar toplama konsunda en büyük problemim hangi parcaları seciceğim ve montajı kime yaptıracağım konusunda normalde bilgisayar parcalarını kendin montajlayabiliyorum ama yine de kendim yapabilsem bile riske girmek istemiyorum bunun dışında bilgisayarcılara ve internet cafelere güvenmediğim icin laptop almayı düşünüyorum laptop direk hazır geldiği icin daha kolay geliyor.

Anladım teşekkür ederim oyun oynamazsam performans ve pil ömrü daha düşük diye RTX 2050 G870 alabilirim.
Oyun oynamazsan gaming laptop alma G870'de alma bataryası az yani 1 2 saat nfs 2 oynadım ama macbook vs alırsan ya da ofis laptoplarından bataryası daha iyi onların. Hem ağır oyunlar oynamazsanda problem olmazlar. 2050 ile gaming laptop alacaksan eğer Amd işlemcili model al. Ben Casper kullanıyorum diye Casper al demiyorum. Ben fiyatı çok iyiyken aldım şu an piyasası çok kazık.:D

Oyun oynamazsan gaming laptop alma G870'de alma bataryası az yani 1 2 saat NFS 2 oynadım ama MacBook vs alırsan ya da ofis laptoplarından bataryası daha iyi onların. Hem ağır oyunlar oynamazsanda problem olmazlar. 2050 ile gaming laptop alacaksan eğer AMD işlemcili model al. Ben Casper kullanıyorum diye Casper al demiyorum. Ben fiyatı çok iyiyken aldım şu an piyasası çok kazık.:D

Anladım teşekkür ederim muhtemelen Casper Excalibur G870 RTX 4060 alacağım önceden HP'nin sıfır ofis laptopunu kulanmıştım bataryası 30 Dk gitmiyordu ve kendi kendine açılıp kapanma sorunu vardı servise gönderdiğimde kulanıcı hatası diye geri göndermişlerdi.

Bilgisayar toplama konsunda en büyük problemim hangi parcaları seciceğim ve montajı kime yaptıracağım konusunda normalde bilgisayar parcalarını kendin montajlayabiliyorum ama yine de kendim yapabilsem bile riske girmek istemiyorum bunun dışında bilgisayarcılara ve internet cafelere güvenmediğim icin laptop almayı düşünüyorum laptop direk hazır geldiği icin daha kolay geliyor.
Elinde forum gibi bir nimet var, okuma yazman var e daha ne olacak ? Sen bütçe versen internetten sana pc toplarlar. Çok mantıklı olur uyumsuzluk sorununda olmaz sorun olursa mesaj atarsın ayrıca elden kendin parça aladabilirsin forumdan tavsiye ile.

Anladım teşekkür ederim muhtemelen Casper Excalibur G870 RTX 4060 alacağım önceden HP'nin sıfır ofis laptopunu kulanmıştım bataryası 30 Dk gitmiyordu ve kendi kendine açılıp kapanma sorunu vardı servise gönderdiğimde kulanıcı hatası diye geri göndermişlerdi.
G870 önermeme yorumlarına rağmen G870 mi alacaksın. İnternetten alabiliyorsan Gamegaraj falan al bali MSI kasa bozulursa da şansım yok dersin. AMD işlemcili laptoarada bakabilirdin

Şu an G870 kullanan biri olarak alacak olsam ve internetten alacaksam almazdım fiyatlari hiç iyi değil. O yüzden sana öneremem yani. Casper global markalarla yarışacak bir marka imajına sahip değil ama illa mağazalardan alacaksan pek seçenek olmayabiliyor. Ben büyükşehirde yaşamama rağmen rtx 4060 laptop bulamamıştım mağazalarda bir tek Casper vardı RTX 4060 ile gelen laptoplar ve o zaman rtx 4060 yeni çıkmıştı. Reklamları aşırı kötü bu sıralar hiç öneresim yok kullanıcısı olarak. Alacaksan ben yüksek sıcaklıklar hariç sorun yaşamadım ama yaşamayacam diye bir şey yok 2 yıla rağmen sendeki bozulursa ben sorumluluk almam önerdin falan diye zira Casper'ların hepsi intel ile geliyor ve intel çok kötü işlere imza atıyor şu sıralar. En idealler AMD işlemcili oyuncu laptolar kafan temiz olur.

Son düzenleme:
Elinde forum gibi bir nimet var, okuma yazman var e daha ne olacak? Sen bütçe versen internetten sana PC toplarlar. Çok mantıklı olur uyumsuzluk sorununda olmaz sorun olursa mesaj atarsın ayrıca elden kendin parça aladabilirsin forumdan tavsiye ile.

G870 önermeme yorumlarına rağmen G870 mi alacaksın. İnternetten alabiliyorsan GameGaraj falan al bali MSI kasa bozulursa da şansım yok dersin.

Şu an G870 kullanan biri olarak alacak olsam ve internetten alacaksam almazdım fiyatlari hiç iyi değil. O yüzden sana öneremem yani. Casper global markalarla yarışacak bir marka imajına sahip değil ama illa mağazalardan alacaksan pek seçenek olmayabiliyor. Ben büyükşehirde yaşamama rağmen RTX 4060 laptop bulamamıştım mağazalarda bir tek Casper vardı RTX 4060 ile gelen laptolar ve o zaman RTX 4060 yeni çıkmıştı. Reklamları aşırı kötü bu sıralar hiç öneresim yok kullanıcısı olarak.

Anladım ayrıca G870 almak en sonuna gelirsek benim terchimim oluyor forumdaki arkadaşlar en fazla öneri verebilir en sonunda yine benim tercihim oluyor ayrıca evet dediklerinizden sonra sorunlu olduğunu bildiğim halde G870 almaya karar verdim.