Aynen öyle, parası olup da G900 alana ne demeli peki?
Şimdi sizin cihazınızda güzel tahminim Toshiba kasa bir ürün bence. Büyük bir şansızlık yaşamışsınız. Bende de fan soğutması vardı altına koymaya, ASUS laptopumda kullandım bahsettiğim G710M olan. Açıkçası sizin Casper'dan daha kaliteli bir ürün ama karşılaştırma yapmak doğru olur mu bilmiyorum sizin Casper daha yaşlı sanırım. Kendi laptopumu vurgulama sebebim bende onu soğutucu ile kullandım inanın soğutucunun dizimi koruması hariç hiçbir faydası olmadı cihazımda ısı olarak. Yani soğutuculara güvenmeyin çünkü diyorum ya ben Windows yüklerken masaüstü Casper cihazımı yakmış bir kişiyim.
Ama benim masaüstünün işlemcisi yandı siz ekran kartı yakmışsınız, ekran kartı yanması o dönemlerde Casper'da kronik sorundu diyebiliyorum. Teknikerler o dönemlerde servise götürürseniz Casper'larda ekran kartı fazla lüks diye çıkarıyorlardı diye hatırlıyorum ama ne tesadüf ki akrabamda yanmadı o ekran kartı sizin sorun yaşadığınız modele benziyordu o da.
Bilgisayar tamircileri Casper'ın o dönem GT serisi ekran kartlı laptoplarındaki özellikle de paylaştığın Nirvana serisindeki cihazın ekran kartlarını alıyorlardı cihaz yanmasın diye yanlış hatırlamıyorsam. Alan tamircilere de çok kızan vardı haklılarda lakin sizin cihazınızı görünce alanlarda haklıymış demek ki. Oysa NVIDIA GT serisi inanılmaz zayıf, limitli, ofis işleri için tasarlanmış zor ısınan bir ekran kartıydı. Dediğim gibi G710M GT630M'den güçlü ama fansız yanmadı oyunda.
Çok garip dönemler lakin o cihazdan ekran kartını çıkar 10 yıl sorunsuz gider. Casper'ın hatası ekran kartını ya düzgün yere koymadı kasada ya da soğutmasını güzel yapamadı. Lakin Casper'ı o modelden dolayı önermem demek büyük saçmalık o kasalar hepsi Toshiba'ya ait. Bir tek soğutma veyahut anakart Casper'a aitse aittir. Lakin tamamen Toshiba kasaymış gibi bir hali var bu yüzden anakart ve soğutma bile Casper'a ait olmayabilir.