fidelcastro

Uzman
Öncelikle merhaba, @RecepBaltaş hocama sormak istiyorum, sizlerin de fikirlerini almak isterim. Hocam, umarım iyisinizdir. Sizin "İki Kez Anakartı Yanan Lenovo Laptop" videosunu izlerken size danışmak aklıma geldi. Süreci anlatayım:

Bundan 2 sene önce Casper Excalibur G900, RTX 2060, 16 GB RAM, i7 10750H işlemcili bir laptopum vardı. 2 sene sorunsuz kullandım. Ancak 3. senesinde, garanti bittikten sonra, tıpkı arkadaşınızdaki gibi ani şekilde kapandı ve açılmadı, şarj da almadı. Casper'a gönderdim, bana "macunsuz kullanıldı, anakart değişimi yapılacak" dediler ve fiyat 39.500 TL olduğunu söylediler. Şaşırdım kaldım, dalga geçer gibi "yeni bir laptop alırsanız 2.000 TL düşeriz" takas usulü dediler, gerçekten rezaletti.

Bunun üzerine Ankara'da bir servise götürdüm, işlemcinin gittiğini söylediler. Pin düzeltimi yaptılar fakat laptop düzelmedi. İşlemci siparişi vereceklerini söylediler ancak tam o sırada gümrük vergisi uygulaması çıktı (Temu'dan sonra gelen) ve bunu da fiyatlarına yansıtamadılar. Şu an yaklaşık 8 aydır laptop işlevsiz yatıyor.

İşlemciyi Türkiye'de satan bir satıcı buldum, aradığımda değiştirebileceklerini ve fiyatın 10.000 TL olduğunu söylediler. Ancak işlemci değiştirmek ne kadar sağlıklı olur bilemedim ve o arada yeni bir laptop almıştım. Şimdi o laptop için ne yapmalıyım, ne önerirsiniz?

Hocam bu tatlı sohbet için teşekkürler
Rica ederim bende eğlendim biraz çok kafam karıştı o ayrı konu Casper'In model sistemi benim beynimi eritiyor Monster'ın ki daha zordur herhalde.
G870den bahsediyordum evet etrafımdaki herkes o modelde problem yaşadığı için 800 modelinde onu ele almıştım.
Ben problem yaşamadım umarım yaşamamda.
.Teşekkür ederim i512450hx değil ryzen 7 7435 Hs 4070 ekran kartlı modele geçtim.Isı değerleri gayet normal aldığımda garantisi 1 sene görünüyordu lenovo teknik desteğe de ilettim 1 saat içerisinde düzeltildi çok memnunum anlıyacağınız.Hatta g900 ün yayla gibi açık fan çıkışlarından sonra lenovonunki çok dar geldi fakat sıcaklıkları ondan daha iyi.
AMD ise çok daha avantajlısınız bence. Çok fazla benchmark gibi testlere maruz bırakmayın, uyku modunda aşırı bırakmayın bence ve ağır oyunlarda yer ile temasını kesin. Ayrıca macun yenilemesini bakımını aksatmayın, 7435HS Techolay videosunda bulunan ankette bildiri yapılan modeller arasında olsa bile bilinçli bir kullanımla bir şey olacağını sanmıyorum.
Ekran görüntüsü 2025-07-01 211230.webp

Rica ederim bende eğlendim biraz çok kafam karıştı o ayrı konu Casper'In model sistemi benim beynimi eritiyor Monster'ın ki daha zordur herhalde.

Ben problem yaşamadım umarım yaşamamda.

AMD ise çok daha avantajlısınız bence. Çok fazla benchmark gibi testlere maruz bırakmayın, uyku modunda aşırı bırakmayın bence ve ağır oyunlarda yer ile temasını kesin. Ayrıca macun yenilemesini bakımını aksatmayın, 7435HS Techolay videosunda bulunan ankette bildiri yapılan modeller arasında olsa bile bilinçli bir kullanımla bir şey olacağını sanmıyorum.
Eki Görüntüle 159498
Teşekkür ederim bilgi için hocam ama ağır oyunlardan kasıt bütün piyasadaki oyunları oynadım çok ısınma görmeden ama evet macun yenilenmesi gerekiyor cod modern warfare 2 de en yüksek ayarlarda 150 fps civari alıyorum cpu 90 gpu 75 oluyor bi tık sıcak.

Teşekkür ederim bilgi için hocam ama ağır oyunlardan kasıt bütün piyasadaki oyunları oynadım çok ısınma görmeden ama evet macun yenilenmesi gerekiyor cod modern warfare 2 de en yüksek ayarlarda 150 fps civari alıyorum cpu 90 gpu 75 oluyor bi tık sıcak.
Benim tek içimde ukte kalan g900 işte öylece duruyor kozmetiğinde sıfır sıkıntı ama işte anakart problemi.

Benim tek içimde ukte kalan g900 işte öylece duruyor kozmetiğinde sıfır sıkıntı ama işte anakart problemi.
Bende bilemedim, satsan çok düşük teklif verirler. İşlemci yaktığı için komple de anakart çöp olmuştur tahminim. Ben masaüstünde Casper markaydı işlemci yaktıydım işlemci modeli düşürdü ve ucuza yapmıştı tamirci istersen tamirciler ile konuşmaya çalışabilirsin. Ama ne parçası kalmıştır ne bir şey eski vurgusunu bu yüzden yaptım. Servisinde tutumunu hiç sevmedim bahsettiğin.

Bende bilemedim, satsan çok düşük teklif verirler. İşlemci yaktığı için komple de anakart çöp olmuştur tahminim. Ben masaüstünde Casper markaydı işlemci yaktıydım işlemci modeli düşürdü ve ucuza yapmıştı tamirci istersen tamirciler ile konuşmaya çalışabilirsin. Ama ne parçası kalmıştır ne bir şey eski vurgusunu bu yüzden yaptım. Servisinde tutumunu hiç sevmedim bahsettiğin.
Hocam şuan işlemci 2. el olarak 7000e satılıyor ve satan yer burası tamiriyle beraber 8000 istiyor benden ama ne kadar sağlıklı olur şüpheliyim kendisi de bilemiyorum yani teknoloji bu diyor ama açılır öyle teslim ederim diyor.Bende sıfırdan anakart istesem casper yapar mı acaba diyorum üzerinden baya süre geçti sonuçta.

Hocam şuan işlemci 2. el olarak 7000e satılıyor ve satan yer burası tamiriyle beraber 8000 istiyor benden ama ne kadar sağlıklı olur şüpheliyim kendisi de bilemiyorum yani teknoloji bu diyor ama açılır öyle teslim ederim diyor.Bende sıfırdan anakart istesem casper yapar mı acaba diyorum üzerinden baya süre geçti sonuçta.
Casper yapsa da bir daha yanmayacağı ne malum ? O yüzden bilemiyorum zor iş. Garanti olsa neyse o da yok. Çok güveniyorsan bir daha yanmaz gibisine 8K aşırı mantıksız değil ama Casper'a yaptırmaya gönderirsen daha fazla ister gibi geldi bana.

Tahminim bir de nereden baksan 5 6 yıllık var o cihaz.

Casper yapsa da bir daha yanmayacağı ne malum ? O yüzden bilemiyorum zor iş. Garanti olsa neyse o da yok. Çok güveniyorsan bir daha yanmaz gibisine 8K aşırı mantıksız değil ama Casper'a yaptırmaya gönderirsen daha fazla ister gibi geldi bana.

Tahminim bir de nereden baksan 5 6 yıllık var o cihaz.
Hocam ondan demiyorum yanma ihtimaline karşın anakartını komple değişicekler büyük ihtimal sıfırdan onu istiyorum fahiş fiyat çekerlerse de işim olmaz ama çöpe mi atayım.

Hocam ondan demiyorum yanma ihtimaline karşın anakartını komple değişicekler büyük ihtimal sıfırdan onu istiyorum fahiş fiyat çekerlerse de işim olmaz ama çöpe mi atayım.
İşte anakart üretiliyor mu hala o bile sıkıntı. Bence fahiş fiyat gelir ama siz bilirsiniz ama o cihazdan tahminim artık hayır gelmez. Siz yine de bilene danışın.