Tanrı en başından itibaren kötülüğü yaratmayabilirdi, bu yüzden Tanrı iyi olamaz. Aynı şekilde Tanrı en başından itibaren iyiliği de yaratmayabilirdi, bu yüzden tamamen kötü de olamaz.
Bu yüzden Tanrı ne iyidir ne de kötüdür, Tanrı gri bir ipin üzerinde cambazlık yapar. (Bu da bu soruya verilebilecek başka bir cevap.)
-RockyHighway79
(Bu cümleyi benden önce kurmuş filozoflar olabilir bu arada, çok basit bir mantık yürüttüm çünkü. Eğer varsa araklamadığımı bilin diye dipnot düşmek istedim. :))

Kardeş ben anlamadım derdini, sen Allahı nasıl tanıyacaksın peygamber olmadan. Allah insan şekline girip yeryüzüne gelsin arkadaşın gibi el sıkışıp kendini mi tanıtsın? Mesele nedir nasıl bir tanışma şekli istiyorsun randevu falan mı?

Çünkü Allah bunu emrediyor kardeş, Rasülün hükümlerine uyun diyor, o hükümlerde hadislerde yazılı.

Mucizeler yaratan Allah kendini başka şekilde tanıtamıyor öyle mi? çok basit düşünüyorsun.

Senle daha fazla tartışmayacağım çünkü verebileceğin tek cevap “Allah böyle istiyor kardeş anlarsın ya”.

Mucizeler yaratan Allah kendini başka şekilde tanıtamıyor öyle mi? çok basit düşünüyorsun.

Senle daha fazla tartışmayacağım çünkü verebileceğin tek cevap “Allah böyle istiyor kardeş anlarsın ya”.
Kardeş boş boş laf söylüyorsun Allah aşkına ya. Nasıl tanıtacak kendini Allah anlatsana biraz merak ettim ben de. Peygamber göndermek yerine ne yapsaydı seni tatmin ederdi mesela? Biraz ufkumuzu aç üstadım.

Kardeş boş boş laf söylüyorsun Allah aşkına ya. Nasıl tanıtacak kendini Allah anlatsana biraz merak ettim ben de. Peygamber göndermek yerine ne yapsaydı seni tatmin ederdi mesela? Biraz ufkumuzu aç üstadım.
Bilmem bir ara Nuh tufanı göndermişti ya hani ama dur o gerçi çalındı dimi Sümer tabletlerinden.

Veya denizi ortaya böldü ya peygamberin biri.

Fantastik konularda Müslümanlar daha iyi hayal kuruyor 120.000 peygamber göndermek pek iyi olmamış veya gökten kitap gönderip sonra kaybolmak. Bence sen biraz daha çabalarsan daha iyi tanıtma yöntemleri düşünebilirsin.

Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Bununla birlikte tartışmanın başlatmış olduğum konu çerçevesinde ve daha sakince sürdürülmesini rica ediyorum.

Bilmem bir ara Nuh tufanı göndermişti ya hani ama dur o gerçi çalındı dimi Sümer tabletlerinden.
Nuh kim, peygamber değil mi :D Tufan o topluluğa ceza olarak indi. Allahı inkar ettikleri için.
Fantastik konularda Müslümanlar daha iyi hayal kuruyor 120.000 peygamber göndermek pek iyi olmamış veya gökten kitap gönderip sonra kaybolmak. Bence sen biraz daha çabalarsan daha iyi tanıtma yöntemleri düşünebilirsin.
Burada yanlış olan, çelişki olan, akla sığmayan şey ne? Gökten kitap indirilmedi 120 bin peygamber de gelmedi.

Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Bununla birlikte tartışmanın başlatmış olduğum konu çerçevesinde ve daha sakince sürdürülmesini rica ediyorum.

Sana kısaca söyleyebileceğim şu dostum;

Cennet ve cehennem kavramı kurandan eskidir 5000 yıl önce antik Mısırdan ardından antik Yunan, Çin ve Japonya’ya gelmiştir. En sonunda Kuranda ortaya çıkmıştır. Bu üç büyük dinin ana kaynağı ve alıntı yaptığı yerler Sümerler ve antik Mısırdır.

Burada yanlış olan, çelişki olan, akla sığmayan şey ne? Gökten kitap indirilmedi 120 bin peygamber de gelmedi.
Parça parça ayet halinde Muhammed’e ben mi indirdim?

Ayrıca hadisler 124 ve 200 bin arasında peygamber geldiğini söyler, hadisleride mi görmezden geleceksin, her fırsatı bulan kendine peygamber demiş.

Cennet ve cehennem kavramı kurandan eskidir 5000 yıl önce antik Mısırdan ardından antik Yunan, Çin ve Japonya’ya gelmiştir. En sonunda Kuranda ortaya çıkmıştır. Bu üç büyük dinin ana kaynağı ve alıntı yaptığı yerler Sümerler ve antik Mısırdır.
Dediğiniz doğru olabilir ancak argümanda herhangi bir dine veya kutsal kitaba atıf bulunmamakta, cehennemin sonsuzluğunun Tanrı'nın iyiliğiyle olan tutarlılığı olabildiğince soyut bir şekilde ele alınmaktadır.

Nuh kim, peygamber değil mi :D Tufan o topluluğa ceza olarak indi. Allahı inkar ettikleri için.
Nuh tufanı 30 farklı dinde geçiyor hangisi gerçek Allah?

Bunun dışında, imtihanın zorunlu olması da tanrının iyiliği ve adaletiyle çelişmeyebilir. Çünkü iyi bir şeyin zorunlu olması iyidir ve imtihan edilmek iyiyse imtihanın zorunlu olması iyidir.
İmtihanın iyi olduğu kanısına vardıysanız sormak isterim: Bu kanıya nasıl vardınız?