Yani Afrikada açlıktan ölen bir çocuğun ya da Japonya’da atom bombası nedeniyle ölen yaşlı bir kadının başına gelenler kendi seçimlerinin sonucudur.
Başkalarının. Kötülük yapan kişi ceza alacak, suçsuz yere ölen kişi mükafat.

Yolda yürürken araba çarpması sonucu ömür boyu sakat kalmamız ya da Tanrı’nın bizi HIV virüsüyle tanıştırması bizim ‘sınavımızdır.’ Girmek için herhangi bir başvuruda bile bulunmadığımız böyle bir sınav yüzünden hayatımızın alt üst olması, hatta sona ermesi mümkündür.
Evet. Bu hayatın bir önemi yok, geçici ve sıkıntılarla dolu.

Basit örnekler veriyorum çünkü diğer 300 Müslüman ile aynı cevapları veriyorsun hiç birinizden farklı bir fikir çıkamıyor. Çünkü dininiz modern güne ayak uyduramıyor.
Çünkü diğer inançsız arkadaşlar gibi aynı şeyleri söylüyorsun canım. Aynı sorunun cevabı da aynı olur. Söylediğin şeyler ilk defa ortaya çıkmış şeyler değil ki cevabı farklı olsun. Biraz orijinal olmayı dene, güzel bir cevap alırsın belki.

Kurandaki hikaye diğer kitaplarda da geçiyor demek ki din yalan diyen bir insanın argüman sorgulaması da bir ayrı komik oluyor.

Afrika’da çocuklar neden ölüyor anlat bana “Allah öyle istemiş”
Avrupalıların ambargoları ve sömürgeleştirmeleri olabilir mi üstadım? Yoksa Cezayiri Fransa değil de Allah mı işgal etti?

Arkadaşım niye Allah'ın suçu olsun? Onları o hale getiren Batı yani. Bilinen gerçek.
Allah Batıyı niye engellemiyor bak ilkokul sorusunda cevaplar veriyorum neden?

Allah öyle olmasını istiyor değil mi sonuç olarak; Allah açlığı var eden bir varlık.

Kurandaki hikaye diğer kitaplarda da geçiyor demek ki din yalan diyen bir insanın argüman sorgulaması da bir ayrı komik oluyor.
Kurandaki tüm hikayeler 5000 yıl önceki kitaplarda geçiyor ama kuran doğru diğerleri yalan diyen bir müslodan daha mantıklı argümanlar bunlar emin ol.

Batıyı Allah değil de senin engellemen gerekmiyor mu kardeş? Allah yeryüzüne inip kılıcıyla Batı ile mi savaşacak? Allah inananlara kötülerle savaş ve iyiliği hakim kıl diyor zaten, Batı'yı(Kötü) engellemek için.

Tüh, demek Allah açlığı var etmiş. Çok kötü bir Tanrı.

Nerede biliyorsun engellemediğini? İllaha toplu ya da göz önünde olması gereken bir şey mi olması gerekiyor? Allah'ın bize göstermek istediği halı kilimi gibi bir şey, biz hep bunun arkasını görürüz, önündekilerini sonradan anlıyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Batıyı Allah değil de senin engellemen gerekmiyor mu kardeş? Allah yeryüzüne inip kılıcıyla Batı ile mi savaşacak? Allah inananlara kötülerle savaş ve iyiliği hakim kıl diyor zaten, Batı'yı(Kötü) engellemek için.
Batıyı ben niye engelleyeyim Allah ben miyim bizi yaratan varlık bize emir vermiyor mu?

Verdiği cevaba bak “Allah kılıç ile yeryüzüne mi insin” sonsuz gücü olan varlık kendi yarattığı kişileri mi engelliyemiyor çok komiksin 😆