21611

Becerikli
Selam, çevirmen olma hayalim var ve Çince okumak istiyorum, ama yanında başka diller de eklemek istiyorum. Sizce Korece bu yanına eklediğim diller arasında olmalı mı? Çoğu ülkede Korece içeriklerin çok sevildiğini biliyorum (ben sevmem ama), ayrıca dilleri ve alfabesi de hoşuma gitmiyor değil, sizce mantıklı olur mu?

Eğer tercümanlık yapmak istiyorsan ilk olarak İngilizceni ana dilin kadar geliştirmen lazım. Sonrasında Fransızca veya Almanca öğren. Çince, Korece bu tarz diller önceliğin olmasın çünkü Dünya geneline baktığımız zaman bu dillerden daha öncelikli olan diller var.

Eğer tercümanlık yapmak istiyorsan ilk olarak İngilizceni ana dilin kadar geliştirmen lazım. Sonrasında Fransızca veya Almanca öğren. Çince, Korece bu tarz diller önceliğin olmasın çünkü Dünya geneline baktığımız zaman bu dillerden daha öncelikli olan diller var.
Evet İngilizce'de bir sorun yok zaten, Çince için de zaten Çince Avrupa dillerinden daha çok kazandırmıyor mu? Korece önceliğim olmayacak ama yaklaşık 4 dil planlıyorum, biri Korece olmalı mı? Sorduğum buydu.

@21611
Tercüman maaşlarını vs. bilmiyorum. O sebeple pek yorum yapamam ancak sana tavsiyem sadece parası için dil öğrenme. Önceliğin o dil de ne kadar iş imkanı bulabileceğin olsun bence. İlla bi' Asya ülkesi dili öğreneceksen de Çince öğren, Koreceye sonra bakarsın.

Selam, çevirmen olma hayalim var ve Çince okumak istiyorum, ama yanında başka diller de eklemek istiyorum. Sizce Korece bu yanına eklediğim diller arasında olmalı mı? Çoğu ülkede Korece içeriklerin çok sevildiğini biliyorum (ben sevmem ama), ayrıca dilleri ve alfabesi de hoşuma gitmiyor değil, sizce mantıklı olur mu?
Arkadaşların dediği gibi İngilizce'yi iyice öğrenmen lazım. Sonra bakarsın. Bir de sırf para için yapacaksan pişman olursun. Zevk aldığın için yapmalısın.