Selam, çevirmen olma hayalim var ve Çince okumak istiyorum, ama yanında başka diller de eklemek istiyorum. Sizce Korece bu yanına eklediğim diller arasında olmalı mı? Çoğu ülkede Korece içeriklerin çok sevildiğini biliyorum (ben sevmem ama), ayrıca dilleri ve alfabesi de hoşuma gitmiyor değil, sizce mantıklı olur mu?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 29 Ocak 2024
- Makaleler
- 43
Eğer tercümanlık yapmak istiyorsan ilk olarak İngilizceni ana dilin kadar geliştirmen lazım. Sonrasında Fransızca veya Almanca öğren. Çince, Korece bu tarz diller önceliğin olmasın çünkü Dünya geneline baktığımız zaman bu dillerden daha öncelikli olan diller var.
Evet İngilizce'de bir sorun yok zaten, Çince için de zaten Çince Avrupa dillerinden daha çok kazandırmıyor mu? Korece önceliğim olmayacak ama yaklaşık 4 dil planlıyorum, biri Korece olmalı mı? Sorduğum buydu.Eğer tercümanlık yapmak istiyorsan ilk olarak İngilizceni ana dilin kadar geliştirmen lazım. Sonrasında Fransızca veya Almanca öğren. Çince, Korece bu tarz diller önceliğin olmasın çünkü Dünya geneline baktığımız zaman bu dillerden daha öncelikli olan diller var.
Her şeyden önce bunu sevmen gerekmez mi?
- Makaleler
- 43
Arkadaşların dediği gibi İngilizce'yi iyice öğrenmen lazım. Sonra bakarsın. Bir de sırf para için yapacaksan pişman olursun. Zevk aldığın için yapmalısın.Selam, çevirmen olma hayalim var ve Çince okumak istiyorum, ama yanında başka diller de eklemek istiyorum. Sizce Korece bu yanına eklediğim diller arasında olmalı mı? Çoğu ülkede Korece içeriklerin çok sevildiğini biliyorum (ben sevmem ama), ayrıca dilleri ve alfabesi de hoşuma gitmiyor değil, sizce mantıklı olur mu?
Onlarda sorun yok, Kore dilini de severim ama tercüme yapılacak Korece için yeterli şey olur mu? Param ve zamanım boşa gider mi?Arkadaşların dediği gibi İngilizce'yi iyice öğrenmen lazım. Sonra bakarsın. Bir de sırf para için yapacaksan pişman olursun. Zevk aldığın için yapmalısın.