Ceza puanları zaman aşımına uğramalı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Elma ısıran
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 59
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
  • Etiketler Etiketler
    ceza

Elma ısıran

Üstün
Yer
Cupertino
Merhaba,

Önerim şudur;

Belli bir süre ceza almazsak eğer (örneğin 3 ay gibi bir süre), tarihi en eski cezadan itibaren her ay bir ceza puanı silinmeli. Böylece hem kullanıcıyı kusurlu hareket yapmadığı için ödüllendirmiş oluruz hem de ceza puanlarının aşırı birikmesinden kaynaklanan ceza sürelerinin uzamasının önüne geçmiş oluruz diye düşünüyorum.
(Zaman aşımı süresi moderasyonun kararı doğrultusunda en makul şekilde şekillenebilir.)

Önerimi değerlendirmenize sunuyorum. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı 67 Eksi
Sosyale entegre edilmesi hususu zorlayıcı değilse fena bir fikir gibi durmuyor. Örneğin;

• Gereksiz mesajdan 10 uyarısı olan kullanıcı şayet 1 ay aynı sebepten uyarı almazsa 9'a düşebilir gibi.

Troll adam yeni hesap açar yine yapar, amaç burada ceza alanların ceza puanlarını düşürmek. Katlanarak artan cezaya hiçbir insan katlanmaz. Ceza alan kullanıcı bile belli bir noktadan sonra soğuyor, diğer siteden biliyorum. 1. öneriye katılıyorum.

Son düzenleme:
Ceza sürelerinin uzamasının önüne geçmiş oluruz diye düşünüyorum.
Bu olmalı.

En eski cezadan itibaren her ay bir ceza puanı silinmeli. Böylece hem kullanıcıyı kusurlu hareket yapmadığı için ödüllendirmiş oluruz.
Bu olmamalı.

Sana negatif bir etkisi olmayan (yukarıdaki etki hariç) ancak silindiği takdirde yaptığın ihlali hiç yapmamışsın gibi gösterecek bir durum.
That's not the case.

Verilen uyarılar aslında ilk hataya verilen uyarılar değil. Belki de aynı türden onlarcasını tolere ettikten sonra uyarı vermek zorunda kalıyoruz. Size sadece o mesaja uyarı verilmiş gibi görünüyor, ancak durum en sonunda böyle olmuyor.

Yine de Sosyal'e eklenebilecek bir şey ise, belirli bir süre sonra uyarıların silinmesi kulağa mantıklı geliyor. Sonuca bakıldığında kötü bir öneri değil çünkü katlanarak artan uyarılar, kullanıcıların zamanla Sosyal'i bırakmasına sebep olabiliyor ve bu, buna bir çözüm olabilir.

Sosyale entegre edilmesi hususu zorlayıcı değilse fena bir fikir gibi durmuyor. Örneğin;

• Gereksiz mesajdan 10 uyarısı olan kullanıcı şayet 1 ay aynı sebepten uyarı almazsa 9'a düşebilir gibi.
Katıldığın için teşekkür ederim. Evet tam da dediğin gibi bir puan düşme şeklinden bahsetmiştim. Doğru anlatabildiğime sevindim.

Allah'a şükür 26 Temmuz'dan beri ceza almadım aman nazar değmesin. Öneriyi mantıklı buldum ve artılıyorum.
Teşekkür ederim.

Aynen öyle, anlatmak istediğimi çok iyi tarif etmişsin. Sosyal’de aktif oldukça ceza almamak mümkün olmuyor ancak bu cezaların hiç azalmadan sürekli üst üste birikmesi eski hesapların sabıkasının iyice kabarmasına sebep oluyor ve can sıkıcı bir durum. Eski kullanıcıyı kaçırma potansiyeli olan bir durum.

Sonuca bakıldığında kötü bir öneri değil çünkü katlanarak artan uyarılar, kullanıcıların zamanla Sosyal'i bırakmasına sebep olabiliyor ve bu, buna bir çözüm olabilir.
Evet, eski hesapların sabıkası gittikçe büyüyor ve en ufak bir hatadan ceza alındığında bile çok uzun süreler cezanın bitmesi beklenmek zorunda kalınıyor. Bu, eski üyeleri soğutabilir. Görüş için teşekkür ederim.

Önerinin koşulları nasıl, ne kadar kolay veya zor olacağı çok da umursamadığım için bu konuda yorum yapmıyorum. Ama genel olarak bu güzel bir fikir ve uygulanması güzel olur bence. O yüzden artıladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…