Ceza puanları zaman aşımına uğramalı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Elma ısıran
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 59
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    ceza

Elma ısıran

Yetkin
Yer
Cupertino
Merhaba,

Önerim şudur;

Belli bir süre ceza almazsak eğer (örneğin 3 ay gibi bir süre), tarihi en eski cezadan itibaren her ay bir ceza puanı silinmeli. Böylece hem kullanıcıyı kusurlu hareket yapmadığı için ödüllendirmiş oluruz hem de ceza puanlarının aşırı birikmesinden kaynaklanan ceza sürelerinin uzamasının önüne geçmiş oluruz diye düşünüyorum.
(Zaman aşımı süresi moderasyonun kararı doğrultusunda en makul şekilde şekillenebilir.)

Önerimi değerlendirmenize sunuyorum. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı 65 Eksi
Ben bir kerelik ya da sadece bu ay için bir aftan bahsetmiyorum. Otomasyon haline getirilmiş sistematik bir aftan bahsediyorum. Belli bir süre (örneğin 3 ay, siz karar verin) boyunca kusurlu hareket yapmamış üyelerin ceza puanları düşürülmeli. Yoksa bu birikimin önü alınamaz.
İnisiyatifli ceza veriliyor aslında.

@Elma ısıran, henüz 1 yıllık üyeliğiniz var. 1 yıllık üyelikte bu kadar uzun susturma alıyorsanız, demek ki aynı kural ihlalinden fazla yapmışsınız demektir. Düzenin olması açısından hiçbir zaman için af gelmesi gerektiğini düşünmüyorum. 3 uyarım var benim de. Forum düzeni açısından, cezalara hiçbir zaman af gelmesi doğru olmaz.

Amaç da bu. Konuyla alakasız yorum yapanları caydırmak. Uzun bir süre af getirmeme konusunda kararımı vermemi sağladı bu konu :thumbsup:
Hahah. Evet, bu konu af getirmeme kararınızı pekiştirdi demek. Vay be. Yönetim gibi yönetim. Teşekkürler Enes Bey, değersiz hissettirdiğiniz için. 👍

Halbuki dediğimi anlamadınız. Uzun bir süre aynı kabahati işlemeyenlerin ödüllendirilmesini söylemiştim ben. Anlamak için çaba bile göstermediniz ki. Benim dediğim gerçekleşirse kusurlu hareket yapmamaya özen gösterecek insanlar ceza puanları düşsün diye. @Enes3078

Kurallar aşırı katı değil ve üye dostu yaklaşım sergiliyoruz. İlk uyarısı ise sıfır saatlik veriyoruz veya hiç uyarı vermeden bildirimle düzenleyip geçiyoruz. Gereksiz mesajlara toleransımız sıfır çünkü gereksiz kimseleri üyelerimizin konularında gereksiz mesaj yazarken görmeye tahammülümüz yok. Daha az aynı hataları yapmaya odaklanarak ve kurallara uyarak bir daha ceza almamaya özen göstermek varken af dilemek hiç doğru değil.

Kurallar aşırı katı değil ve üye dostu yaklaşım sergiliyoruz. İlk uyarısı ise sıfır saatlik veriyoruz veya hiç uyarı vermeden bildirimle düzenleyip geçiyoruz. Gereksiz mesajlara toleransımız sıfır çünkü gereksiz kimseleri üyelerimizin konularında gereksiz mesaj yazarken görmeye tahammülümüz yok. Daha az aynı hataları yapmaya odaklanarak ve kurallara uyarak bir daha ceza almamaya özen göstermek varken af dilemek hiç doğru değil.
Peki insanlar hatalarının farkında olup daha az kural çiğnemeye çabalıyor olamaz mı zamanla? Neden sabıkaları olduğu gibi devam etsin? Örneğin 6 ay boyunca aynı kuralı ihlal etmiyorsam bu konuda gelişme göstermişim demektir ve uzun süreli hesabımın birazcık ceza puanından temizlenmesini hak ediyorumdur. Bu noktayı kaçırıyorsunuz.

Böyle bir duruma sıcak bakıyorum fakat şu an bu dediğiniz mümkün değil. Gelecekte özel olarak programlanabilir fakat şu an mümkünatı yok.

Böyle bir duruma sıcak bakıyorum fakat şu an bu dediğiniz mümkün değil. Gelecekte özel olarak programlanabilir fakat şu an mümkünatı yok.
Sonunda demek istediğim noktayı anlatabildim. Bu cevabınız diğer tüm cevaplarınızdan daha sağlıklı çünkü ilk defa anlaşıldığımı düşündüm. Şu an mümkünatı yoksa tamam, bunu anlayabilirim. En azından aynı dili konuştuk şimdi. Teşekkürler.

@Elma ısıran, henüz 1 yıllık üyeliğiniz var. 1 yıllık üyelikte bu kadar uzun susturma alıyorsanız, demek ki aynı kural ihlalinden fazla yapmışsınız demektir. Düzenin olması açısından hiçbir zaman için af gelmesi gerektiğini düşünmüyorum. 3 uyarım var benim de. Forum düzeni açısından, cezalara hiçbir zaman af gelmesi doğru olmaz.
Bu forumda en çok mobbinge uğrayan insanım. İkili tartışmalarda sıklıkla kışkırtılıyorum. Umarım bir gün bu dediğimi yaşamaz ve sinirlerinin sınırlarını zorlamak zorunda kalmazsın. Dolayısıyla tartışma esnasında bağlamdan ister istemez kopuluyor ve ne kadar dikkat edersem edeyim cezaya maruz kalıyorum. Benim de elim armut toplamıyor tabii ki, kurallar dahilinde raporlarımı yapıp, haklı olduğumu düşündüğüm yerlerde de itirazımı gerçekleştiriyorum. Maalesef ki ceza sayım 10’un üzerine çıktı ve susturma sürelerim 3’er günü buldu. Bunu söylediğim için bazıları mutlu ve memnun olup belki de daha fazla üzerime gelecekler bundan sonra. Varsın gelsinler. Hepsine her zaman verecek cevabım var. Kimseyle doğru bildiğimi konuşmaktan çekinmem. Herkese de mobbinglerini yediririm, sorun değil.

Bu konuyu açarkenki amacım yüksek cezalar aldığım için değildi. Aynı kabahati uzun süre tekrarlamayan insanların dikkat ve özeninin karşılığı olarak ceza puanının düşürülmesiydi. Şu an kendi istediğim kuralda bile af hak edecek durumda değilim çünkü yeni bir cezadan çıktım. Dolayısıyla ben af istemiyorum. Kabahatini tekrarlamayanların, tekrar ediyorum, kabahatini tekrarlamayanların hesabının birazcık temizlenmesini hak ettiğini düşünüyorum. Buna ben de dahil.

Yöneticimiz beni anlayıp şu an mümkün olmadığını belirtti, dolayısıyla benim için şu an konu kapanmıştır. Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
@Elma ısıran, konunun sizin için çözüme kavuştuğunu düşünüyorsanız ben de kendi fikrim ve düşüncem doğrultusunda sizin için yorum yapayım: İnsanın bazen sınırları zorlanabiliyor, o konuda haksız değilsiniz ancak karşınızdaki kişiye kendinizi haklı çıkardığınızda ne olacak? Elinize ne geçecek? Ben söyleyeyim: Hiçbir şey geçmeyecek. Onun için konunun dışına çıkmadan, tartışmalarınızı yapmanızı tavsiye ederim. Baktınız ki konunun dışına çıkacağını hissediyorsanız da o tartışmayı gerekirse orada sonlandırın. Ceza almaktan iyidir ve karşıdaki kişiye verilebilecek en iyi ceza, o kişiyi umursamamaktır. Ciddiyim, dediğimi yapın. Etkisini göreceksiniz. Benim de 3 cezam var şu an için. İkisi yanlış bilgi, diğeri de gereksiz mesaj. O gereksiz mesajı neden aldığımı da hatırlamıyorum. İkili tartışmalardan uzak kaldığınız sürece uyarı almanız düşük ihtimal. Karşı tarafın da istediği o, sizi kışkırtıp; delirtip bundan haz almaya çalışıyor. Karşıdaki kişiye bu primi vermeye gerek olduğunu da düşünmüyorum. Her şeye cevap yazmak zorunda değilsiniz.

Geri
Yukarı Alt