seeraddar

Yetkin
Dün, bir arkadaş bana hakaret ettikten sonra mesajını düzenledi.
Ben de bunu bildirdim. Muhtemelen ceza aldı ama tam emin değilim. Bugün baktığımda, başka bir konuda tekrar mesaj yazmış. Yani aldığı ceza bir günden bile az sürmüş.

Şimdi soruyorum, bu tür insanların foruma ne kadar katkısı olabilir? Ne kışkırtıcı bir mesaj vardı ne de sinirlenecek bir konu. Futbol veya siyaset konusu olsa belki anlayabilirim ama burada hiçbir sebep yoktu.

@creazy ile belki tamamen zıt düşüncelerimiz var ama bir defa bile o raddeye gelmedik. Her mesajımız saygı çerçevesinde. Açtığı konular tartışmaya açık konular; tartışıyoruz ama ne onun açısından ne de benim açımdan bir sıkıntı çıkmıyor.

@SF26 çok koyu bir Beşiktaşlı. Ben ise Beşiktaş’ı günahım kadar sevmem. Ne zaman deplasmana gitsek kaybederiz. Eskiden çok tartıştık ama asla hakaret olmadı.

Bu durumdaki gibi belki 10 kişi daha etiketleyebilirim. Ancak bakın, bu insanlar bunu yapabiliyorsa diğerleri de yapabilir. Eğer yapmıyorlarsa, bilerek yapmıyorlar. Üstelik verdiğim örneklerdeki tartıştığım kişilerin tamamı, sinirleri kolayca gerecek konu türlerinde tartıştığım insanlar. Ama dün o hareketi yapan kişi için hiçbir sebep yoktu. Normalde bu tarz şeyleri önemsemem ama geçen sefer yine bir başkası futbol konusunda hakaret etmişti ve yine çok kısa süreli bir ceza almıştı. Açıkçası beni rahatsız ediyor, hem hakaret et hem ufak cezalar al.

Son düzenleme:
Artı 24 Eksi
Katılıyorum, disiplin cezalarına verilen süreler artırılmalı. Hele ki bir futbol müsabakasında bile kendini kaybeden, dili toksikleşen ve hakaretler eden, kendini tutamayan ve uyum sağlayamayan insanlar en üst sınırdan -orantılı olacak şekilde- cezalandırılmalı. Bunu yaparken de rehabilite olup Sosyal’e uyum sağlayıp sağlayamayacağı gözlemlenmeli. İlk başta hemen süresiz uzaklaştırma uygulandığı zaman, düzelme şansını da elinden almış oluruz. (Tabii ki tolerans gösterilemeyecek durumlar hariçtir.)

Disiplin uyarıları dışında, genel olarak üyeleri uyarıyor ve hatalı kısımları düzenliyoruz. Ama uyarı aldıklarında ise “Uyarı aldım.” değil, “Uyarı verdiler.” oluyor. :)

İnisiyatif derken? Üye kayırma mı var yani bu mu? Biri bir ceza aldıysa başka birisi de aynı olaydan ceza almalı. Hiçbir durumun inisiyatifi olmamalı. Bu ne arttırma ne azaltma. Ceza 1 ise 1 olmalı. Buradaki mevzu cezanın ne olduğu değil cezaların yapılan eylemlere göre hafif olduğu.
İnisiyatif göstermezsek forumda adam kalmaz. Herkes tonlarca hata yapıyor çünkü. İsterseniz katı bir şekilde yönetebiliriz kasım ayını, bakalım forumda konuşabileceğin adam kalacak mı 🤡

İnisiyatif göstermezsek forumda adam kalmaz. Herkes tonlarca hata yapıyor çünkü. İsterseniz katı bir şekilde yönetebiliriz kasım ayını, bakalım forumda konuşabileceğin adam kalacak mı 🤡
Yönetebilirsin, sorun yok. Kural, kuralsa herkes uyacak. Aşağıya kocaman "düzelt" butonu koyulduğunda üye bunu kullanmaktan aciz ise bence ceza almalı. Benim için hava hoş. Aldığım her cezada da "Evet, hak ettim." diyorum. İnisiyatifinizi başka yerlere saklayın. 🤡

Yönetebilirsin, sorun yok. Kural, kuralsa herkes uyacak. Aşağıya kocaman "düzelt" butonu koyulduğunda üye bunu kullanmaktan aciz ise bence ceza almalı. Benim için hava hoş. Aldığım her cezada da "Evet, hak ettim." diyorum. İnisiyatifinizi başka yerlere saklayın. 🤡
Düzelt butonu tam olarak düzgün çalışmadığı için ve kullanılsa bile yazım hatalarından üyeler sorumlu olduğu için manuel olarak düzenleme yapılıyor. Sizin için havanın hoş olduğunu söylüyorsunuz fakat bu mesajınız da yazım kurallarına uymuyordu, düzenleme sağladık.

Ayrıca moderatörlerin kararları bağlayıcı ve kurallarda da sabit olduğu belirtilmiş, herkes kendi üzerine düşeni yapsın; eleştiri yapacaksa da yapıcı olsun, çözülmeyen şey kalmaz. Her hata yapan adama ceza versek forumda 2 kişi bile kalmazdı.

Forumun gidisati, sizin caninizin istedigi gibi ilerlemiyor. Bu forumun amaci, uyeleri duzenli olarak uyarip forumdan sogutmak degil. Insanlar buraya bilgi alip bilgi vermek icin giriyor, uyari yemek icin degil. Dolayisiyla uyeleri sogutmamak adina ufak capli yazim yanlisi bulunan mesajlara uyari atmak yerine kullaniciya sozlu bir sekilde bildirim yolluyoruz.

Mesaja göre değerlendirilen bir durum bu. Zaten olması gereken şekilde yapılıyor yani. Yeterince ağıra da çıkıyor tekrarlama durumlarında.
Aşağıda bıraktığım konuda geçiyor olay, hocam.
120 sorudan 45 tanesi tamamen yorum sorusu ve çocuk 2 ay çalışıp sadece 23 tanesini yapabilmiş. Biz de bunun gerçekten çok kötü bir sonuç olduğunu söylüyoruz — çünkü öyle.

Sonra biri geldi, mesajıma yanıt verdi ve cinsellik içeren, cinsel organlar üzerinden küfür etti.
Ben bu mesajı raporladım. Ancak adam bir, bilemediniz iki gün sonra geri döndü. Şimdi soruyorum:
Ben burada birine “ana bacı” küfür etsem, iki gün mü ceza alacağım? @Recep Baltaş
@Barış
Ne farkı var onun yaptığıyla benim bu örnekte söylediğimin?
Bu tür adamların forumdan tamamen atılması gerekir.
Üstelik yetmezmiş gibi, küfür ettikten sonra mesajını düzenlemiş; sanki hiç küfür etmemiş gibi davranıyor.
Konuyu ve yapılan işlemi görmemiştim, görünce merak edip inceledim. Gerekli işlem zaten yapılmış.

Herhangi bir üye kayırma, cezalık durumlarda ceza vermeme gibi bir durum olmadığına emin olabilirsiniz arkadaşlar. Sadece caydırıcı kalmaya çalışıyoruz, bıktırıcı olmaya değil. Yoksa inanın uyarı ekranının kullanımı çok pratik :D

Herhangi bir üye kayırma, cezalık durumlarda ceza vermeme gibi bir durum olmadığına emin olabilirsiniz.

Zaten böyle bir şey yapıldığını söylemiyoruz genel olarak.

Bunu da biliyoruz ve bunun yetersiz olduğunu söylüyoruz. Bunun yetersiz olmasından dolayı hakaret cezaları ağırlaştırılmalı isimli öneri konusunu açtım, yani yapılan doğru ancak yeterli değil, burada demek istediğimiz.