Elma ısıran

Üstün
Yer
Cupertino
Merhaba,

Önerim şudur;

Belli bir süre ceza almazsak eğer (örneğin 3 ay gibi bir süre), tarihi en eski cezadan itibaren her ay bir ceza puanı silinmeli. Böylece hem kullanıcıyı kusurlu hareket yapmadığı için ödüllendirmiş oluruz hem de ceza puanlarının aşırı birikmesinden kaynaklanan ceza sürelerinin uzamasının önüne geçmiş oluruz diye düşünüyorum.
(Zaman aşımı süresi moderasyonun kararı doğrultusunda en makul şekilde şekillenebilir.)

Önerimi değerlendirmenize sunuyorum. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı 67 Eksi
Troll adam yeni hesap açar yine yapar, amaç burada ceza alanların ceza puanlarını düşürmek. Katlanarak artan cezaya hiçbir insan katlanmaz. Ceza alan kullanıcı bile belli bir noktadan sonra soğuyor, diğer siteden biliyorum. 1. öneriye katılıyorum.
Duvara bulaşan pisliği temizlemek yerine neden bütün duvarı pisliğin rengine boyuyoruz ki? Hata yapmakta ısrarcı olan cezalarla arada kaynasın, kendine dahi faydası olmayan üstüne de hatasına dikkat etmeyen adamı niye ödüllendiriyoruz?

Duvara bulaşan pisliği temizlemek yerine neden bütün duvarı pisliğin rengine boyuyoruz ki? Hata yapmakta ısrarcı olan cezalarla arada kaynasın, kendine dahi faydası olmayan üstüne de hatasına dikkat etmeyen adamı niye ödüllendiriyoruz?
Hata yapmakta ısrarcı olmayan, biraz daha dikkat etmeye karar vermiş olan ve belirlenen süre kadar hiçbir ceza almamış biri bence bu davranışını sürdürmesi için teşviği hak eder. Bu da ceza puanlarının kademeli olarak silinmesiyle olabilir. Aksi takdirde ne kadar dikkat edersen et arada bir aldığın cezalar yüzünden hesabın yıllandıkça katlanarak artan bir puana sahip olursun ve bu da insanları Sosyal'den soğutur.

Hata yapmakta ısrarcı olmayan, biraz daha dikkat etmeye karar vermiş olan ve belirlenen süre kadar hiçbir ceza almamış biri bence bu davranışını sürdürmesi için teşviği hak eder. Bu da ceza puanlarının kademeli olarak silinmesiyle olabilir. Aksi takdirde ne kadar dikkat edersen et arada bir aldığın cezalar yüzünden hesabın yıllandıkça katlanarak artan bir puana sahip olursun ve bu da insanları Sosyal'den soğutur.
Hata yapmayı alışkanlık haline getiren, bunu sürekli sürdüren birisinin değil Sosyal'de, hiçbir yerde getireceği fayda yoktur. Kabul etmiyorsa hatasını cezalarla soğusun iyice. Varlığı ile yokluğu bir, varlığı sunucu işlemci cycle'larına zarar.

Hiçbir şekilde tolerans gösterilmemeli. Yoksa troller burada da üremeye başlar. Haklı cezalarda verilecek en ufak taviz Techolay'ın sonunu getirir, kemik kitlesini kaybettirir. Ben olsam herkesin uyarı puanlarıni teşhir ederdim, kim niye ceza almış diye. Eksiledim.
Troll işini bununla çözemezsin yorumun komik olmuş.

Hata yapmayı alışkanlık haline getiren, bunu sürekli sürdüren birisinin değil Sosyal'de, hiçbir yerde getireceği fayda yoktur. Kabul etmiyorsa hatasını cezalarla soğusun iyice. Varlığı ile yokluğu bir, varlığı sunucu işlemci cycle'larına zarar.
Kardeşim anlamıyor musun? Hata yapmayı alışkanlık haline getirmeyen, belirlenen süre kadar hiç hatası olmamış kişileri hatasız devam etmeye teşvik etmekten bahsediyoruz. Daha ne kadar açık anlatabilirim?

Kardeşim anlamıyor musun? Hata yapmayı alışkanlık haline getirmeyen, belirlenen süre kadar hiç hatası olmamış kişileri hatasız devam etmeye teşvik etmekten bahsediyoruz. Daha ne kadar açık anlatabilirim?
Troll işini bununla çözemezsin yorumun komik olmuş.
Ufak tavizlerin toplamı troll sonunudur. Pisliğe bulanan duvar için duvarı tamamen pisliğe boyamak bunun içindedir. Cezalara verilecek tavizler de aynı şekilde bütünü olumsuz etkileyen bir parçadır.

1 veya 3 ay gibi bir süreden bahsediyorken bu mu Troll sayısını arttıracak? Yok artık.

Ufak tavizlerin toplamı troll sonunudur. Pisliğe bulanan duvar için duvarı tamamen pisliğe boyamak bunun içindedir. Cezalara verilecek tavizler de aynı şekilde bütünü olumsuz etkileyen bir parçadır.
Dostum damlaya damlaya göl olur sözünü fazla benimsemiş ama yanlış benimsemiş 😀

Arttırır. Forum ortamında sayılar az. Bir çürük inciri bile çıkarabilirsek çok fark eder.
Sürekli hata yapmaya devam eden kişiler bu puan düşme durumundan yararlanamayacak zaten. İnsan zamanla kendini düzeltebilir, davranışlarını değiştirebilir, öyle değil mi? Kendini düzeltmeyi başarırsan bu teşviği elde edersin, bu kadar basit.