Ücretli versiyondaki o3 derin aramada çok kullanışlı mı? Çok fazla halüsinasyon gördüğünü okumuştum.
Bana denk gelmedi. Ticaret kanunu, ihracat mevzuatı, gayrimaddi haklar ve bunlar gibi başka detaylı konularda derin araştırma yaparak soruma cevap vermesini istediğim her seferinde hem o1 hem o3 sorun yaratmadı. Hem onlarca Türkçe kaynağı taradı hem hepsinin tutarlı olan verilerini alıp özetini çok iyi derledi hem de istediğim bazı hesaplamaları eksiksiz yaptı. Proje/üretim planlama ve yurt dışı şirketlerle yapılacak görüşmeler öncesi bazı şeyleri kabaca hesaplayabilmemi sağlıyor, mali müşavir ve hukuk müşaviri de henüz bir hataya denk gelmedi. Hem Ekim hem Nisan dönemlerindeki planlamalarımda düzeltme yapmalarını gerektirecek bir sorun yoktu. o3 modelinin cevap verirken yavaşlığı dışında bir şikayetim şu anda yok.

Halüsinasyon biraz da yapay zekanın kullanıcıya göre cevap verme çabasından kaynaklanıyor olabilir. Ben yapay zekayla hiçbir kişisel görüş ve duygu paylaşımı yapmadım, eski oturumlardaki konuşmalardan beni analiz edip memnun etme ihtiyacına göre cevap vermesini gerektirecek bir durum yok. Belki de bu yüzden sorun yaşamıyor olabilirim. Sadece bir sohbet çok fazla uzadığında ve farklı alanlarda hesaplamalar ya da yorumlamalar yapmasını istediğimde karıştırma durumları oluyordu ama bunu da tek sohbet oturumundaki soru ve mesaj sayısını azaltarak çözdüm. Az kişisel bilgi verirsen ve sadeleştirilmiş taleplerde bulunursan ChatGPT daha yüksek doğrulukla çalışıyor.

Durup dururken istersen senin için şunu yapalım, senin için şunu halledebilirim vs. diyor(ki onları da yapamıyor) da ben de "ben istemeden ne diye teklif ediyorsun daha işimi halletmedim ki sen kimsin ya?" diyorum olay şuna dönüyor: