2 sene önce İstanbulun göbeğinde bomba patlatılması neyi ifade ediyor tam olarak anlayamadım. Elbette terör saldırısı bunda hemfikiriz fakat kendini canlı bomba yapıp İstiklal Caddesine gidip patlatmakla konunun alakası nedir tam onu kavrayamadım. Tek 1 kişi veya 3 - 5 kişilik bir grup halinde yapılan terör saldırıları terörle mücadelede kat edilen yolu mu gösterir? Yeni Zelanda, Rusya, Norveç, Belçika gibi aktif terörle mücadele etmeyen ülkelerde de böyle terör saldırıları oluyor. Bu arada lütfen yanlış anlamayın terörün büyüğü veya küçüğü olmaz fakat benim bahsettiğim şey farklı.İngiltere bitirdi, İspanya bitirdi hatta işid bile gözünün önünde bitiyor ama çok değil 2 sene önce İstanbul'un göbeğinde bomba patlatılan ülkenin terörle mücadelesi çok iyi. Kimseyi kırmak istemem siyaset için ama komik şeyler yazmayın. Tek taraflı ateşkesin sebebi çözülme sürecinde olmalarıydı. APO yakalanmıştı bir de. Neyse, görmek isteyen görür hocam. Zaten açık da.
Benim bahsettiğim; daha önceleri Türkiyenin içine kadar giren pkk terör örgütünün Türkiyenin dışına atılmış olması, hatta üzerine güvenli bölge oluşturulmuş olması.
Ben burada siyaset yapmıyorum, farkettiyseniz burada hiçbir parti adı da anmadım. Türkiyede olan güzel şeylere güzel, kötü şeylere kötü diyorum sadece. Kaynağı olmadan "2002'de neredeyse bitme noktasına gelen