6825

Uzman
Bilgisayarını kişileştirmek, saatlerini verip mükemmel tam kendinize uygun bir masaüstü ortamı kurmak sizce saçma mı? Maalesef ben bu işin ortasını bilmediğimden ya komple kişileştiriyorum ya da tamamen varsayılan ayarlarla cihazlarımı kullanıyorum.

Tam bu nedenden dolayı cihazlarımı artık araç olarak görmek istiyorum. Oyun oynayacaksam yükler oynarım, internette bir şeylere bakacaksam tarayıcımı açar bakarım ve işim bittiğinde de kaparım. Buna karşı argümanlarda var mesela "evini, odanı da kişileştiriyorsun neden cihazını kişileştirmeyesin?" gibi. Açıkçası direkt araç olarak gören insanlara imreniyorum, direkt işlerini görüp daha fazlasını düşünmüyorlar ve 'normal' bir insan da böyle olmalı bence.

Neden olsun? Her şey benim istediğim gibi olacak, kullanıcının istediği gibi olacak. Her şeyi mühendis bilmez, bilemez! Firmaların kişiselleştirme seçeneği var. Linux'da tek gram kod yazmadan masaüstü ortamlarını sıfırdan kişiselleştirebilirken niye Windows yapamasın? Niye macOS'da olmasın? Niye iOS'da veya Android'de olmasın?

Neden olsun? Her şey benim istediğim gibi olacak, kullanıcının istediği gibi olacak. Her şeyi mühendis bilmez, bilemez! Firmaların kişiselleştirme seçeneği var. Linux'da tek gram kod yazmadan masaüstü ortamlarını sıfırdan kişiselleştirebilirken niye Windows yapamasın? Niye macOS'da olmasın? Niye iOS'da veya Android'de olmasın?
Hocam konu Linux'a nasıl geldi :D. Ben bilgisayarımda Windows 11 kullanıyorum ve Android telefonum var onlarda kişileştirme yapıyorum. Benim bahsettiğim şey sıfırdan kişileştirmekte değildi basit şeyler yani mesela hareketli duvar kağıdı, uygulama simgeleri, tema rengi vb.

Duvarları boyamadan evde oturalım o zaman. Duvar bizi dış etkenlerden koruyan bir araç zaten.
Yani evet o mantıkla herkes kişileştirmeyi umursuyor ve buna karşı argüman pek görmedim henüz. Tek "o kadar vakit harcamıyorum telefonumda" vardı ki ben harcıyorum da yani.

Bilgisayarını kişileştirmek, saatlerini verip mükemmel tam kendinize uygun bir masaüstü ortamı kurmak sizce saçma mı? Maalesef ben bu işin ortasını bilmediğimden ya komple kişileştiriyorum ya da tamamen varsayılan ayarlarla cihazlarımı kullanıyorum.

Tam bu nedenden dolayı cihazlarımı artık araç olarak görmek istiyorum. Oyun oynayacaksam yükler oynarım, internette bir şeylere bakacaksam tarayıcımı açar bakarım ve işim bittiğinde de kaparım. Buna karşı argümanlarda var mesela "evini, odanı da kişileştiriyorsun neden cihazını kişileştirmeyesin?" gibi. Açıkçası direkt araç olarak gören insanlara imreniyorum, direkt işlerini görüp daha fazlasını düşünmüyorlar ve 'normal' bir insan da böyle olmalı bence.
Herkes her şeyi kişiselleştirir. Kişisel, psikolojik ya da davranış şekillerini bile. Ben de birçok şeyi kişiselleştiriyorum. Hiç de zaman kaybı değil. Rutin olarak yapılan şeyleri otomatiğe bağlamak kadar zihni rahatlatan başka bir şey daha bilmiyorum. Bilgisayarım ya da kullandığım herhangi bir cihaz da olsun, odam, kaldığım yer, alan her neyse...

IPhone'da olmayan bir özellik raks da olur yine gereklilikten dolayı kişiselleştirme ihtiyacı olur. Hiçbir üründe ya da konuda hiçbir şey mükemmel düşünülmez. Şirketler bütün dünyaya hitap ettiğinden dolayı da global olarak ürünlerini üretip, satışa sunarlar. Bu da geneli baz alıp, gerçek kitlesini baz alıp, geri dönüşlerden ileri gelerek değişime uğradığı anlamına gelir.

Sürekli de yeni sürüm çıkar, özelleştirmeler olur. Birden önümüze de koyamaz her şeyi. Forumdaki özelliklerin hepsini de önümüze koysalar ilk önce sen ben yorum yapacağız gibi düşün. O yüzden kullandığım her şeyi kişiselleştiririm, kişiselleştirmem gerekir.

Masaüstüm, harddiskimin içi, çalışma ortamım her şey bana göre olmalıdır.
Bu düşüncelerim, davranışlarım da herkeste çalışmak zorunda değil.

Her şeyi zamanla yapıyorum mesela...

İnsan ilişkileri de bu şekildedir.

Yolunda gitmeyen, gitmeyecek her konu için bir sonraki süreçte değişime uğramak, prensipler olmak zorundadır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kişiden kişiye değişir. Çok iyi olmak gerek bunun için. Bence Windows 10'un kişiselleştirmesine ihtiyaç yok. Bir araç olarak Windows 10'da her şey ama her şey var. Bir kere kısayolları çok güzel. Bu çok önemli bir şey, çünkü herbir şeyi hazır halde biz kullanıcılar için. Özellike başlat tuşu ile yapılan tuş kombinasyonlarında birçok özellik eklenmiş.

Yapacagin isten cok suruyorsa evet, eger bunun sana kazanci varsa hayir ricelamaya devam et.