Yok yav, ben size kotu yapiyorsunuz demiyorum. Yoksa ben de kullanıyorum cesitli jelleri ve kremleri. Yuzum oldukca alerjen bir yapida.

Herkesin cildi farkli, eger yanlış anlanacak bir şey soylediysem kusuruma lutfen bakmayin.
Yok hocam, agresif yazmış gibi gözükmüşüm herhalde. Klavye ardında olmanın zararları. Bir şey dememiştim, önerileriniz için teşekkürler.

Bana göre çok fazla kimyasal var.
Yiyelim kimyasalları bir şey olmaz. Sporda terler atarız.

Sabunla sürekli yıkamak yüz derisinde olumsuz etki yaratmıyor mu? ben mi yanlış biliyorum?
Sabunla el yıkanacak. Kirli elle yüze temas etmek zararlı.

Konu hakkında bilgim az. Bir takım araştırmayla aşağıdakine benzer bir düzen kurdum. Nasıl olur sizce? Neleri eklemeliyim yahut çıkarmalıyım?
  1. Yüzüm normal tipte ancak bir tık yağlanmaya yatkın,
  2. Beslenme düzenimde günde 70 gr yağ alıyorum,
  3. Antalya'da yaşıyorum ama buna rağmen bu senelik güneş kremi istemiyorum. Mezuna kaldım ve neredeyse hep evdeyim.
sabah:
1- saç tacı takılır ve alın açılır,
2- el sabunla yıkanır,
3- yüz ve ön boyun soğuk/ılık arası suyla yıkanır ve elle fazla su silinir, kurulama yapılmaz,
4- yüz yıkama jeli 60 saniye boyunca nazikçe masaj ile uygulanır,
5- jel, bol su ile durulanır,
6- yüzdeki fazla su, peçete ile tahriş edilmeden alınır,
7- tonik, disk pamuğa 3-4 damla akıtılır, yukarıdan aşağıya silme hareketi yapılır, (bu şekilde)
8- C vitamini serumu yüze az miktar yedirilir,
9- nohut büyüklüğünde nemlendirici yüze yedirilir.

akşam:
1- saç tacı takılır ve alın açılır,
2- el sabunla yıkanır,
3- yüz ve ön boyun soğuk suyla yıkanır ve elle fazla su silinir, kurulama yapılmaz,
4- yağ bazlı temizleyici uygulanır, (haftada 4 defa)
5- temizleyici, bol su ile durulanır,
6- yüz yıkama jeli 60 saniye boyunca nazikçe masaj ile uygulanır,
7- jel, bol su ile durulanır,
8- yüzdeki fazla su, peçete ile tahriş edilmeden alınır,
9- tonik, disk pamuğa biraz akıtılır, yukarıdan aşağıya silme hareketi yapılır,
10- nohut büyüklüğünde nemlendirici yüze yedirilir.
sabaha kıyasla farklar: C vitamini serumu uygulanmıyor ve haftada 4 kez yağ bazlı temizleyici uygulanıyor.

haftalıklar ve bilgiler:
1- her çarşamba akşamı, kil maskesi yüzün ortasına ters T şeklinde sürülür, yüz yıkama jeli sonrası uygulanır ve C vitamini serumu hariç geri kalan ürünler eksiksiz uygulanır,
2- su derecesi soğuk ile ılık arasında olmalı,
3- ürünlerin sürülmesi arasında 30 saniye civarı emme süresi bırakılmalı,
4- C vitamini serumu öncesi ciltte ıslaklık çok kalmamalı.

Gereksiz para.

Fazla mı olmuş bunlar yahu? Ona göre azaltayım gerçekten.

Bu tip şeylerde önemli olan çeşitlilik değil süreklilik fakat birden fazla cilt ürününü aynı anda kullanmak tabii ki zararlı. Bir o jelle yıkayayım bir bu jelle bir de bu sabunla demek yerine sırayla birini her sabah akşam kullanıp bitince diğerine geçmen lazım. Cilt konusunda çok basit özet vereyim, cilt kirlenir yağlanır ve sivilce üretir. Sabahları ılık sıcağa yakın suyla önce gözenekleri açarsın sonra herhangi bir temizleme jeli veya sabunuyla temizlersin, olacaksan tıraşını olursun ve sonrasında gözenekleri geri kapatmak için soğuk suyu basarsın. Yine de zamanla cilt kirlenecek, siyah nokta ve sivilce üretecektir. Cilt bakımına gidip metal bir alet yardımıyla o birikenleri sıkarak temizletirsin o bir ay veya üç ay cilt tipine bağlı olarak gider. Tonik kullanmak da iyidir özellikle de soğuk sudan sonra sürersin ki gözenekler daha sağlam "kapansın". Milyon çeşit ürün ve yarım saat süren sabah rutini sürdürebilir değil ve zararlı bile olabilir. Tabii ki yüzden önce eli temizlemen lazım yoksa elinin pisini yüzüne sürersin. İzopropil alkol veya kolonya kullanarak kullandıktan sonra yüzüne değen eşyaları dezenfekte et kendin sivilce sıkma falan yapıyorsan. Evde havlu yerine peçeteyle el yüz kurulama yap, bakteri üremesi ve yayılması büyük oranda azalsın.

F/P ürünler alınacak. En basitinden, Gratis'te bir kil maskesi sadece 60 TL. Maddi anlamda beni zora sokacağını çok düşünmüyorum. Tabii, 60 liralık kilden hayır gelmez diyorsanız başka, listeden çıkartılabilir.

Sabunla el yıkanacak sadece.

Bir o jelle yıkayayım bir bu jelle
Çifte temizlik deniyor buna. Haftada 4 kez yapılacak sadece. Kusura bakmayın hocam ama bilgilerinize güvenemedim. Belki ürünler çok çeşitli kısmına katılabilirim.

Hocam saç için bakım rutininiz var mı :D
Eskiden çeşitli yağ ve serumlar sürüyordum ancak artık uygulamıyorum. Yüz bakımının formülünü çözersem, saça da bir el atar ve sizi etiketlerim :) (Espriyi anladım herhalde, varsa tabii :D)

Sizin köyde mi? Böyle şeyleri boş ver dediğim gibi gerçek cilt bakımı ve koruma rutinini takip et farkı göreceksin, dediğim gibi 3 ay yap sonra sevmezsen kendi araştırmalarına geri dönebilirsin ömür çok uzun ve o cilt ömürlük...
Sizin köyde de "siz" diyerek hitap eden adama böyle mi konuşuluyor yoksa hala köyde mi yaşıyorsun dostum? Bilgilerin için teşekkürler.

Sizin köyde de "siz" diyerek hitap eden adama böyle mi konuşuluyor yoksa hala köyde mi yaşıyorsun dostum? Bilgilerin için teşekkürler.

Çifte temizlik vb. tamamen halk uydurması. Aynı şu Hz Ali kedinin sırtını sıvazlamış yere gelmesin demiş sonra kediler 4 ayak üstüne düşmeye başlamış tipi hikayeler gibi. Önceden aerodynamiğin yasaları ve kedi anatomisi farklıydı da Ali değiştirdi gibi uyduruyorlar ve çok fazla yayıldığında gerçek bilgi muamelesi görüyor. Cilt temizliği jelle yapılmaz, metali alıp siyah noktaları sıkarak yapılır. Jel sabun vb. sadece tekrar kirlenmesini yavaşlatmak için fakat asıl önemli olan sıcak ılık suyla gözenekleri açmak ve yıkadıktan sonra soğuk su ve tonikle kapatmak. Gerçek cilt bakımı temizliğinden sonra yüzün şişebilir, aşırı bir şişkinlik kızarıklık olursa gece uyumadan madecasol krem sürerek daha hızlı iyileşmesini sağlayabilirsin.