CL16 RAM, CL15 RAM ile çalışır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hamsi ismaH
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 78
  • Etiketler Etiketler
    ram

Hamsi ismaH

Uzman
Elimde Crucial Ballistix 3000MHz 1×16 GB CL16 Single RAM var.

Normalde Dual channel yapmak istiyordum bunu satıp ancak hem satılmaz hem de 32 GB fazla geliyor bana. Bir ilanı aradım adamın elinde kalmış aynı RAM'den 8 GB'lik olanı ama CL 15. 200 lira veririm ama param yok ekran kartı aldım dedim. İstersen sana kargolayayım ne zaman istersen o zaman verirsin dedi. Bu işte bir iş var mıdır?

İkincisi kargoyu ücretsiz yapmak için RAM'i 10 TL'ye ilana koyda Param Güvende ile ve ben alsam (90TL de hizmet bedeli ödüyorum) bu sahibinden.com'da sorun olur mu? Adam ban falan yer mi? Eğer öyle ise benim aklıma ilana RAM'i değil de RAM kutusunu koyma fikri geldi. Ama kargolarken içine RAM'i de koyacak. Son olarak bu RAM benim RAM'le uyumlu çalışır mı?

Düzenleme: adamdan konum istedim bana normal attı. Canlı istedim sonra zaten canlı benim attığım dedi. Sonra bir daha denedi yine normal attı beceremedim dedi. Ona nasıl yapacağını söyledim şuan bekliyorum. Sizce bir şey planlıyor olabilir mi?

Son düzenleme:
Yeni alacağın RAM kendini CL16 olarak ayarlayacak ama stabilite tutturman zor. Normal kullanıcıysan mavi ekran almıyorsa sorun yok ama takıntılı birisiysen kit almak zorundasın.

Yeni alacağın RAM kendini CL16 olarak ayarlayacak ama stabilite tutturman zor. Normal kullanıcıysan mavi ekran almıyorsa sorun yok ama takıntılı birisiysen kit almak zorundasın.
Kit nedir? Mavi ekran verme ihtimali falan mı var? Ramlerin her şeyi aynı sadece biri CL 15

Düzenleme: adamdan konum istedim bana normal attı. Canlı istedim sonra zaten canlı benim attığım dedi. Sonra bir daha denedi yine normal attı beceremedim dedi. Ona nasıl yapacağını söyledim şuan bekliyorum. Sizce bir şey planlıyor olabilir mi?

Mavi ekran sadece CL farklı olduğu için mi yiyeceğim? CL 16 çalışsın sorun olmaz benim için

@Hamsi ismaH, Dostum RAM çok para değil. Elindekini ilana koy veya imkanın varsa 2x16 3200MHz CL16 şeklinde al. Sonradan eklemeli bellek alma. İkinci elde param güvemde bilmem neyim güvende gibi şeyleri de kullanmanı önermem. Kit dedikleri iki veya dört tane bellek tek pakette satılıyor. İkisi de aynısı yani. Mavi ekran olayı şans işi.

@Hamsi ismaH, Dostum RAM çok para değil. Elindekini ilana koy veya imkanın varsa 2x16 3200MHz CL16 şeklinde al. Sonradan eklemeli bellek alma. İkinci elde param güvemde bilmem neyim güvende gibi şeyleri de kullanmanı önermem. Kit dedikleri iki veya dört tane bellek tek pakette satılıyor. İkisi de aynısı yani. Mavi ekran olayı şans işi.

Hocam dediğim gibi bütçem yok. Sadece neden uyumsuz oluyor onu merak ettim. Mavi ekran vermesi şans işi ise uyumlu olma ihtimalide var doğru mu anladım?

Hocam aslında başlıktan dolayı sorum yanlış anlaşılmış olabilir. CL 15, CL 16 ile çalışır mı demek istedim. Yani CL 15 kendini CL 16 olarak çalıştıramaz mı?

Son düzenleme:
Hocam dediğim gibi bütçem yok. Sadece neden uyumsuz oluyor onu merak ettim. Mavi ekran vermesi şans işi ise uyumlu olma ihtimalide var doğru mu anladım?

Hocam aslında başlıktan dolayı sorum yanlış anlaşılmış olabilir. CL 15, CL 16 ile çalışır mı demek istedim. Yani CL 15 kendini CL 16 olarak çalıştıramaz mı?
Çalışır.

Geri
Yukarı Alt