mauroicardi99

Yetkin
Avast var, onunla taradım, bir sorun bulamadı. Malwarebytes ile 2 gün önce tarama yapmıştım, 4 tane sorun bulmuştu ve karantinaya aldım. Dün tarama yaptım, 1 tane buldu, onu da karantinaya aldım; ama bugün yine oldu. Açıldığında CMD açılıp kapanıyor ve sonrasında Chrome’da Opera indirme sayfasına yönlendiriyor. Nasıl çözebilirim?

Sorun çözüldü. Kayıt defteri düzenleyicisinde "Bilgisayar\HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run" yoluna gidiyoruz orada CMD gözüküyor onu silince sorun çözüldü.

Son düzenleme:
Avast var, onunla taradım, bir sorun bulamadı. Malwarebytes ile 2 gün önce tarama yapmıştım, 4 tane sorun bulmuştu ve karantinaya aldım. Dün tarama yaptım, 1 tane buldu, onu da karantinaya aldım; ama bugün yine oldu. Açıldığında CMD açılıp kapanıyor ve sonrasında Chrome’da Opera indirme sayfasına yönlendiriyor. Nasıl çözebilirim?

Sorun çözüldü. Kayıt defteri düzenleyicisinde "Bilgisayar\HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run" yoluna gidiyoruz orada CMD gözüküyor onu silince sorun çözüldü.
  • Sorununuzu çözmek için Kayıt Defteri'ni düzenlemeniz gerekiyordu. Bu işlem, bilgisayarınızın başlangıçta otomatik olarak açılan programlar ve komutları kontrol etmenizi sağlar.
  • CMD'nin "Bilgisayar\HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run" yolunda görünmesi, kötü amaçlı yazılımların açılışta çalışarak sizi Opera indirme sayfasına yönlendirdiğini göstermekte.
  • Kayıt Defteri'ni açmak için:
1. Windows tuşu + R tuşlarına basarak "Çalıştır" penceresini açın.
2. "regedit" yazın ve Enter'a basın.
3. Kayıt Defteri düzenleyicisinde, yukarıdaki yolu izleyerek belirtilen "Run" klasörüne gidin.
4. CMD'yi bulup sağ tıklayın ve "Sil" seçeneğini seçin.
5. Kayıt Defteri'ni kapatın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

- Kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma sağlamak için:
- Antivirus programınızı güncel tutmaya devam edin.
- Malwarebytes ile düzenli aralıklarla tam tarama yapmayı unutmayın.
- Bilgisayarınıza bilinmeyen veya güvensiz uygulamalar yüklememeye dikkat edin.

Eğer başka bir sorunla karşılaşırsanız lütfen tekrar iletişime geçin.