Anti-trust, kişiselleştirme, daha verimli çalışması, geliştirme araçlarının daha iyi olması. Misal ben Linux üzerinden bir program için çapraz derleme yapabiliyorum ve bu bence efsane bir şey. Wine gibi araçlarla yazdığım programları test ediyorum.
Ve bir gün Linux kullanıcı sayısı Windows'u geçerse benim yazdığım programlar tekel olabilsin diye. 👿(Ciddi değilim)

Forumda Windows'tan daha çok tercih ediliyor gibi. Windows ile arasındaki fark nedir?
Linux bence genel kullanıcıya hitap etmiyor benin kullandigik cogu uygulama yok ve linux yazilimcilar için normal kullanıcılar(ben dahil) terminal nedir anlama bu yüzden linux genel kullaniciya göre degil ve oyun oynanmaz eger yazilimciysaniz indirebilirsiniz ama normal kullaniciysaniz indirmeyin

Windows 10'nun desteği bitti bitecek iddiaları çıktığı an geçmiştim birkaç yıl oldu kendisiyle tanışalı şu anlık iyiyiz evimi aratmadı üstüne daha misafirperver çıktı bu Tux adlı arkadaş.

Şekilden şekle sokabiliyorsun, her şey bedava ve güvenilir.
Ekran Görüntüsü - 2024-05-28 21-05-29.webp

Kişiselleştirebilirlik. Özgürlük. Mantıklı sistem kullanımı. Güzel arayüz. Sadece gerekli özellikler. Güzel yol haritaları. Hızlı paket yönetimi. Kolay. Güvenlik. Hız. Çoğu dağıtım bunları sağlıyor.
Evet, dual-boot yapıyorum yani Windows da yüklü ama Windows'ta kendimi rahat hissetmiyorum, bilgisayar kullanmaktan zevk alamıyorum. Sınavlardan sonra temelli geçiş deneyeceğim.
Aslında sadece fastfetch'e Konqi koymak (!).