LiteraryCrawL
Uzman
Selamlar, sistem yükte iken bir coil whine sesi geliyor ama ekran kartından mı PSU'dan mı tam anlayamadım. Videosunu çektim. Yardımcı olabilecek var mı?
Selam, sistem yükte iken bir coil whine sesi geliyor ama ekran kartından mı PSU'dan mı tam anlayamadım. Videosunu çektim. Yardımcı olabilecek var mı?
Ekran kartındaki coil whine PSU'dan da duyulabilir aynı kasa içerisindeyken tam emin olamazsın. Bende 2 tane high end PSU var. Seasonic 1600W px ve Seasonic & Noctua 1600W tx.
İlkinde boşta, yükse coilwhine yok aynı ekran kartıyla. Ama ikincisiyle boşta da yükte de coilwhine var.
Ekran kartının kendisinde de coilwhine var bende. (5090).
Tabii kulağımı dayamadan PSU'daki coilwhine yi duyamıyorum. Ama ekran kartındaki kasaya biraz yaklaşınca duyuluyor. Elinizde farklı PSU varsa bir de onunla deneyin.
PSU'nun vidaları söküp arka panelden masanın üstüne koy bir de öyle çalıştır mesafe olacağından anlamak daha rahat olur.
Selam, sistem yükte iken bir coil whine sesi geliyor ama ekran kartından mı PSU'dan mı tam anlayamadım. Videosunu çektim. Yardımcı olabilecek var mı?
Maalesef elimde başka bir PSU yok.
PSU'ya pek dokunmak istemiyorum açıkçası. Bu şekilde anlayabilsek iyi olurdu.
Bir şey olmaz. Elektrik çarpması falan yaşamazsın.PSU'ya pek dokunmak istemiyorum açıkçası. Bu şekilde anlayabilsek iyi olurdu.
Coil whine zaten zarar veren bir şey değil. Ses yapar durur. Bobinlerin yüksek frekansta titreşmesinden oluyor.Sesi ChatGPT'ye analiz yaptırdığımda bu şekilde bir sonuç verdi. Açıkçası zaten rahatsiz edici bir durum asla değil. Kulaklık takılıyken falan duyulacak bir ses asla değil. O yüzden bu şekilde kullanacağım.
Eki Görüntüle 180074