Genetiğinin neye yatkın olduğunu bulman ve ne konuda eksik olduğunu da bulman lazım. Belki antrenman tekniğin doğru değil. Belki vücut yapın iri olmaktansa zayıf ve define olmaya daha yatkın. Ben iri olmaya ve güç kazanmaya inanılmaz yatkınım.

Omuzlarım genetik olarak dar olunca hiçbir şeye yatkın olmuyorum hocam. Sabaha kadar lateral atsam ne olur omuz kemiklerim genişlemesine kısaysa?

Belki kendini yeterince zorlamıyorsun veya antrenmanda çok fazla haraket atıyorsun özelikle yapılan hatadır yeni başlayanlarda çok fazla haraket doldururlar antrenmanlara. Ben sakatlık öncesi 2 sene şimdi aktif 1 senedir yapıyorum. Bacak hariç Sırt ve göğüs için 2 , kollar için tek haraket çalışıyorum mesela ama bu kadar az haraketi okadar ağır çalışıyorum ki antrenman sonu bitmiş oluyorum. Yeni başlayan arkadaşlarda özellikle görüyorum çok fazla haraketi hafif hafif çalışıyolar mesela. Veya antrenman düzenleri bile hatalı oluyor.

Omuzlarım genetik olarak dar olunca hiçbir şeye yatkın olmuyorum hocam. Sabaha kadar lateral atsam ne olur omuz kemiklerim genişlemesine kısaysa?
Kısa olsa bile kas geliştirince ve bel çevresi kısa olunca kötü durmaz herkesin zayıf noktası vardır hocam. Benim'de sırtım zayıf omuzlar çok geniş mesela.

Dostum 176 boy, 90 kilo birisi olarak yazın 3 ayda 90'dan 73'e düştüm. Yaptığım şeyleri teker teker yazıyorum:
  1. Uyanır uyanmaz ya filtre kahve ya da yeşil çay.
  2. Aralıklı oruç (sabah 10.30 gibi yulaf+kuru üzüm ve süt) 4.30 gibi de salata (marul, domates, hıyar ve baharatlar fix, o an canımın isteğine göre 1 konserve hindi ya da ton balığı) bundan sonra sadece su ya da kahve gibi kalorisiz içecekler, hiçbir şekilde yemek yenmeyecek.
  3. Açlık krizlerim olduğu vakit meyve ya da yoğurda zerdeçal karıştırıp yedim, anlık krizlerimi alıyordu. Yoğurta baharat karıştırıp sos misali şeyler yiyebilirsin, güzel oluyor, hem o anki şeyi kesiyor. Ancak akşam yemeği sonrası krize girsem de asla yemedim. Zaten bu olay maksimum 2-3 hafta sürüyor, vücut alıştıktan sonra aralıklı oruçta bu kriz tarzı şeyler kalmıyor.
  4. Her gün min. 10k adım, mümkünse 15k, asla koşmadım, sadece yürüyerek.
  5. Şeker ve ekmek kesinlikle tüketilmeyecek. Meyve konusunda sorun yok, istediğim kadar canım ne istiyorsa yedim, sadece akşam yemeği sonrası yemedim.
  6. Süt tercihim direkt yağsız, içinde yağ barındıran her şeyden uzak durdum. Sadece kuru üzümden ya da salatada kullandığım zeytinyağıyla yağ ile temasım oldu.
  7. Kola vs. şeyleri de kesinlikle çıkarmak gerekiyor, şekersiz dahi olsa içmedim, su her şeye yeter.
  8. Kısacası ben de çok düşük kalori ile beslendim, bu işin sırrı bana kalırsa kalori açığı, yürüyüş ve hayattan yapay şeker ve un mamullerini kesin bir şekilde çıkarmak.
Sonuç:
Dışarıdan davul gibi duran karnım dümdüz, çene hatlarım fazlasıyla görünür ve çok daha özgüvenli bir hayat.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum 176 boy, 90 kilo birisi olarak yazın 3 ayda 90'dan 73'e düştüm. Yaptığım şeyleri teker teker yazıyorum:
  1. Uyanır uyanmaz ya filtre kahve ya da yeşil çay.
  2. Aralıklı oruç (sabah 10.30 gibi yulaf+kuru üzüm ve süt) 4.30 gibi de salata (marul, domates, hıyar ve baharatlar fix, o an canımın isteğine göre 1 konserve hindi ya da ton balığı) bundan sonra sadece su ya da kahve gibi kalorisiz içecekler, hiçbir şekilde yemek yenmeyecek.
  3. Açlık krizlerim olduğu vakit meyve ya da yoğurda zerdeçal karıştırıp yedim, anlık krizlerimi alıyordu. Yoğurta baharat karıştırıp sos misali şeyler yiyebilirsin, güzel oluyor, hem o anki şeyi kesiyor. Ancak akşam yemeği sonrası krize girsem de asla yemedim. Zaten bu olay maksimum 2-3 hafta sürüyor, vücut alıştıktan sonra aralıklı oruçta bu kriz tarzı şeyler kalmıyor.
  4. Her gün min. 10k adım, mümkünse 15k, asla koşmadım, sadece yürüyerek.
  5. Şeker ve ekmek kesinlikle tüketilmeyecek. Meyve konusunda sorun yok, istediğim kadar canım ne istiyorsa yedim, sadece akşam yemeği sonrası yemedim.
  6. Süt tercihim direkt yağsız, içinde yağ barındıran her şeyden uzak durdum. Sadece kuru üzümden ya da salatada kullandığım zeytinyağıyla yağ ile temasım oldu.
Diyet yapmış ve bunu başarmış bir kişiyi daha görmek beni mutlu etti. Tebrikler. Benzer şeyleri ben de belirttim. 17.00 (akşam yemeğinden sonra) hiçbir şey tüketilmeyecek. Yağlı ürünlerden mümkün mertebe uzak durmak gerekiyor. Şeker ihtiyacınızı meyveden alabilirsiniz. Önceki alıntılayan üyeleri de cevaplamış olalım.

Belki kendini yeterince zorlamıyorsun veya antrenmanda çok fazla hareket atıyorsun özelikle yapılan hatadır yeni başlayanlarda çok fazla hareket doldururlar antrenmanlara. Ben sakatlık öncesi 2 sene şimdi aktif 1 senedir yapıyorum. Bacak hariç Sırt ve göğüs için 2, kollar için tek hareket çalışıyorum mesela ama bu kadar az hareketi o kadar ağır çalışıyorum ki antrenman sonu bitmiş oluyorum. Yeni başlayan arkadaşlarda özellikle görüyorum çok fazla hareketi hafif hafif çalışıyolar mesela. Veya antrenman düzenleri bile hatalı oluyor.

Kısa olsa bile kas geliştirince ve bel çevresi kısa olunca kötü durmaz herkesin zayıf noktası vardır hocam. Benim'de sırtım zayıf omuzlar çok geniş mesela.

Bu kadar fazla çabaya değecek bir genetiğimin olmadığının farkındayım hocam. Haftada 3 gün falan hafif tempo koşu yaparım, bundan sonra yapacağım maksimum spor bu olur. Kilo alıyoruz anca göbeğe yüze gidiyor. Zaten iştahı çok olan biri değilim, zamanla 71-72 kiloya düşerim.

Bu kadar fazla çabaya değecek bir genetiğimin olmadığının farkındayım hocam. Haftada 3 gün falan hafif tempo koşu yaparım, bundan sonra yapacağım maksimum spor bu olur. Kilo alıyoruz anca göbeğe yüze gidiyor. Zaten iştahı çok olan biri değilim, zamanla 71-72 kiloya düşerim.

Hocam her genetik çalışmayla gelişir. 5-6 ay çok kısa bir süre vücudun oturması için. Kas kazanmak istiyorsan özellikle yüsek kalori beslenmek zorundasın gibi bir şey zaten. 80 kiloda sabit kalıp beslensen bile vücut zamanla oturacak bir şey. Öyle 5-6 ayda belli olmaz. 125 kiloda 100 kiloya düştüm sonra bir kaza sonrası hop 1 aydır ne diyet kaldı ne bir şey şu an 105 kiloyum. Göbeğim var yüzüm şiş ama hala antrenman yapmaktan zevk alıyorum ve hala daha da güçlenmek için kendimi zorluyorum.

Ki şunu da hatırlatayım 2 senelik spor sonrası sakatlık da yaşadım ben 125 kiloya çıkmadan önce 85 kilo çok güzel fizikten geldiğim göbekli hale bende üzülüyorum ama daha iyisi için çabalamak sizde.

Diyet yapmış ve bunu başarmış bir kişiyi daha görmek beni mutlu etti. Tebrikler. Benzer şeyleri ben de belirttim. 17.00 (akşam yemeğinden sonra) hiçbir şey tüketilmeyecek. Yağlı ürünlerden mümkün mertebe uzak durmak gerekiyor. Şeker ihtiyacınızı meyveden alabilirsiniz. Önceki alıntılayan üyeleri de cevaplamış olalım.
Teşekkür ediyorum, Aralıklı orucun hem diyetlerde hem de genel olarak vücut sağlığı ve ayrıca mentalite için ne kadar elzem olduğunu yapmayan bilemez bence, sihirli bir yöntem. Mümkün mertebe diyerek bana kalırsa iyi niyetli olmuşsunuz, bence direkt hayattan yok edilmeli(tahin,avakado gibi şeyler harici).

Hocam her genetik çalışmayla gelişir. 5-6 ay çok kısa bir süre vücudun oturması için. Kas kazanmak istiyorsan özellikle yüsek kalori beslenmek zorundasın gibi bir şey zaten. 80 kiloda sabit kalıp beslensen bile vücut zamanla oturacak bir şey. Öyle 5-6 ayda belli olmaz. 125 kiloda 100 kiloya düştüm sonra bir kaza sonrası hop 1 aydır ne diyet kaldı ne bir şey şu an 105 kiloyum. Göbeğim var yüzüm şiş ama hala antrenman yapmaktan zevk alıyorum ve hala daha da güçlenmek için kendimi zorluyorum.

Geçmiş olsun hocam. Merak ettiğim bir şeydi vardı hep. Bir kas bölgesini büyütmek istiyorsak fazla kalori almamız şart mı? Yani benim günde almam gereken kalori 2500 diyelim ve kolumu büyütmek istiyorum. 2200 kalori falan alsam ve yeteri kadar da protein alsam yine de fazla kalori almadığım için hacim olarak kolum büyümez mi? Yani vücudumuz zaten vücutta mevcut bulunan yağları kullanıp da kolu büyütmez değil mi çok saçma oldu da? Kısacası o kolu büyütmek istiyorsak illa almamız gereken kaloriden fazla kalori alacağız?

Geçmiş olsun hocam. Merak ettiğim bir şeydi vardı hep. Bir kas bölgesini büyütmek istiyorsak fazla kalori almamız şart mı? Yani benim günde almam gereken kalori 2500 diyelim ve kolumu büyütmek istiyorum. 2200 kalori falan alsam ve yeteri kadar da protein alsam yine de fazla kalori almadığım için hacim olarak kolum büyümez mi? Yani vücudumuz zaten vücutta mevcut bulunan yağları kullanıp da kolu büyütmez değil mi çok saçma oldu da? Yani o kolu büyütmek istiyorsak illa almamız gereken kaloriden fazla kalori alacağız?
Çok zor çünkü vücut harcadığından azını almış oluyor. Çok yağlı benim gibi 120-130 kilodan düşüyor olsan evet bu olabilirdi çünkü vucudun gene tonla kullanabileceği yağ oluyor proteinden önce ama zaten sadece skinny fat vücüdun varsa zaten vücutta yağ da azdır bu noktada 2500 lazımsa 2500-3000 arası beslenip sabit kiloda kalmaya çalışırken bir yandan da protein ve makrolarına dikkat ederek kas koyabilirsin.

Mesela yeterli kalori alamıyorum diyosan sana birkaç tüyo vereyim. Peynirler ve bakliyatlar mesela beslenmene biraz ekleyerek proteinle beraber kalori alımın artar. Özellikle çeçil ve kaşar peynir. Kaşar peyniri ben proteinli dürüm yapmakta kullanırım tavuğun yanına hem tat katar hem de normal protein kaynaklarına göre daha yüksek kaloridir. Tavuk yerken mesela 100 gramda 150-200 kalori alırken yanına 100 gram kaşar eklesen 25gram protein+350 kalori eklemiş oluyorsun ki kaşar aşırı doyurucu bir madde bile değil.

Bakliyat olarak Fındık - Ceviz favorim.

Göbek ve yüzünüzdeki yağların gitmesi için kardiyoyu programınızdan eksik etmemeniz gerekiyor. Şu anki süreçte protein tozu kullanmak gereksiz. Yağ oranınız boyunuza göre fazla ve yağ oranınızı düşürmeden ben kaslanayım derseniz hata yaparsınız. Bir süre daha kilo verme odaklı bir antrenman programı ve ardından vücudu toplamaya yönelebilirsiniz. Diyet ve kardiyoyu eksik etmemeniz gerekiyor.

Şekerli her türlü gıda yasak, gün içerisinde 17.00'dan sonra beslenmek yasak, yemekle birlikte sıvı tüketimi yasak, ekmek yasak ama günde 1 adet tam buğdaylı ekmek tüketebilirsiniz. Tatlı ihtiyacınız çok fazla olursa haftada 1 defa olmak şartıyla 1 meyve yiyebilirsiniz.
Meyve tüketiminde hiçbir sorun yok çoğu meyve süper etkilere sahiptir zaten. Meyveden kısmanın gereği yok.
Saat kuralı saçma, 2-3 saat önce yemeyi kesin yeterli, yağ yakımı maksimize olur ve kuru başlarsınız güne. Uzun vadede kütle farkında olan bir etmen değil.
Hareketli bir hayatı varsa kardiyo eksik kalabilir hiç sorun yok.
Protein tozu gerekli olup olmadığı tartışılacak bir ürün değil.

Evet, yağ oranı düşükken koyulan adele kütlesinin kalitesi de fazladır insülin yüzünden. Yemekle birlikte sıvı tüketiminden ne olacak?