ornitorenk

Uzman
Öncelikle konuyu okuyup ondan sonra yorum yapın direkt başlığa göre yorum yapmayın. Teşekkürler.
Şu an yağlı ve kilolu denilebilecek biriyim. Yüzüm falan şiş bildiğin. Aslında boyuma göre kilom aşırı fazla olmamasına rağmen skinny fit olduğum için karın ve yüz bölgem bayağı yağlı duruyor. 175 boylarında 81 kilo falanım bu kadar yüzümün karnımın şiş olmaması lazım. 4-5 aydır spor yapıyorum ama bir etkisini görmedim protein alımına dikkat etmeme rağmen. Kolum şişti sadece. Yanlış yaptığım bir şeyler var.

Benim aklımda olan şey şu zaten çok iştahım yok bu 4-5 aylık süreçte zorla yemek yiye yiye biraz kilo aldım bile denilebilir sırf kolumu büyütmek için yağlı olmama rağmen bulk tarzı takıldım bu süreçte. Her neyse günlük Max 1200 1300 kalori civarı almayı düşünüyorum. Sabah 2 yumurta dışı hiçbir şey yemem iştah yok zaten. Spordan önce muz biraz yulaf karıştırıp yerip. Spordan sonra whey protein tozu. 2-3 saat sonra pilavsız sadece 250 gr tavuk. Akşam asıl iştah başladığı için akşam da bir tabak yağsız makarna veya pilav yoğurtla yanına da 100 gr civarı göğüs eti tavuk. Haftanın 4 günü ağırlık çalışacağım sadece.

Bu programla 3 ayda ne olur? O büyüttüğüm kollarım acayip söner herhalde ama göbek ve yüzümdeki yağlar gitse benim için daha iyi.

Göbek ve yüzünüzdeki yağların gitmesi için kardiyoyu programınızdan eksik etmemeniz gerekiyor. Şu anki süreçte protein tozu kullanmak gereksiz. Yağ oranınız boyunuza göre fazla ve yağ oranınızı düşürmeden ben kaslanayım derseniz hata yaparsınız. Bir süre daha kilo verme odaklı bir antrenman programı ve ardından vücudu toplamaya yönelebilirsiniz. Diyet ve kardiyoyu eksik etmemeniz gerekiyor.

Şekerli her türlü gıda yasak, gün içerisinde 17.00'dan sonra beslenmek yasak, yemekle birlikte sıvı tüketimi yasak, ekmek yasak ama günde 1 adet tam buğdaylı ekmek tüketebilirsiniz. Tatlı ihtiyacınız çok fazla olursa haftada 1 defa olmak şartıyla 1 meyve yiyebilirsiniz.

75 boyda 80 kilo yağsız duırmak için uzun süredir min. 2 sene spor geçmişin olması lazım. 1200-1300 kalori almana gerek yok. 1800 kalori civarı al. Biraz antrenman sonrası kardiyo yap. Yarım saat koşu bandında ekstra yürüyüş gibi ve kilo ver. 70 kilo civarına düştüğün zaman zaten O skinny fat vücudun gitmiş olur. Daha sonrasında yavaş yavaş kaloriyi arttırır bulk yapar 75-78 civarına temiz bir şekile göbeği ve yüzü çok şişirmeden çıkarsın. Ayrıca yüz şişmesi genetiktir. Benim kilo alınca yüzüm çok çabuk şişiyor veya diyete az cheat eklesem ertesi gibi yüzüm balon gibi oluyor. O konuya çok takmamak lazım.

Göbek ve yüzünüzdeki yağların gitmesi için kardiyoyu programınızdan eksik etmemeniz gerekiyor. Şu anki süreçte protein tozu kullanmak gereksiz. Yağ oranınız boyunuza göre fazla ve yağ oranınızı düşürmeden ben kaslanayım derseniz hata yaparsınız. Bir süre daha kilo verme odaklı bir antrenman programı ve ardından vücudu toplamaya yönelebilirsiniz. Diyet ve kardiyoyu eksik etmemeniz gerekiyor.

Şekerli her türlü gıda yasak, gün içerisinde 17.00'dan sonra beslenmek yasak, yemekle birlikte sıvı tüketimi yasak, ekmek yasak ama günde 1 adet tam buğdaylı ekmek tüketebilirsiniz. Tatlı ihtiyacınız çok fazla olursa haftada 1 defa olmak şartıyla 1 meyve yiyebilirsiniz.

Hocam kalori açığını fazlaca yapıyorsam zaten bir de üstüne niye kardiyo yapayım onu anlamadım? Eğer kalori açığını yeteri kadar yapamasaydım aldığım fazla kaloriler için kardiyo yapmam mantıklı olurdu. Zaten az kalori aldığım için enerjim düşük olacak bir de kardiyo yapamam üstüne.

Hocam kalori açığını fazlaca yapıyorsam zaten bir de üstüne niye kardiyo yapayım onu anlamadım? Eğer kalori açığını yeteri kadar yapamasaydım aldığım fazla kaloriler için kardiyo yapmam mantıklı olurdu. Zaten az kalori aldığım için enerjim düşük olacak bir de kardiyo yapamam üstüne.
Kilo vermek için hem kalori açığı hem de kardiyo yapmanız şart. Sizin isteğiniz belirli bölgelerinizden kilo vermek değil mi? O zaman ikisini de yapmanız gerekiyor. Yapamam diyorsanız da spor hayatınızda başarılar dilemekten başka önerim yok. 🙂

Kilo vermek için hem kalori açığı hem de kardiyo yapmanız şart. Sizin isteğiniz belirli bölgelerinizden kilo vermek değil mi? O zaman ikisini de yapmanız gerekiyor. Yapamam diyorsanız da spor hayatınızda başarılar dilemekten başka önerim yok. 🙂

Yanlış biliyorsunuz. Kilo vermek için kardiyo şart değil. Kalori açığı şart. Ayrıca belirli bölgeden kilo verme olayı da yok ben kilo verdiğim an muhtemelen şişirdiğim o kollarımdan da gidecek karnımdan da.

Kardiyo dediğin metabolizmayı hızlı tutan bir şey. Fazla kalori açığı verip kardiyo yapmazsan vücut zamanla metabolizmayı çok düşürmeye başlar. 1-2 haftalık diyetlerde proteini alıp karbı almadan düşük kalori alabilirsin veya off günlerde hiç karb almadan geçirebilirsin bu sıkıntı olmaz 150 gram protein alsan zaten 1500 kalori civarı almış olursun ama antrenman günleri düzgün beslenmen lazım. Hem enerjin azalır hem gücün ayrıca yetmezmiş gibi sakatlık riski de var ve uzun süre low kalori diyette protein alsan bile metabolizman yavaşlayacağı için tekrar yüksek kalori almaya başlayınca vereceğin kiloları geri alırsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fazla abartı, haftada "tatlı" niyetine 1 meyve yemek ne demek? 5'ten sonra yemek yenmemesi de ayrı bir saçmalık. Yemekle sıvı tüketimi dediğin şeyi de anlamadım.
Öncelikle konuyu okuyup ondan sonra yorum yapın direkt başlığa göre yorum yapmayın. Teşekkürler.
Şu an yağlı ve kilolu denilebilecek biriyim. Yüzüm falan şiş bildiğin. Aslında boyuma göre kilom aşırı fazla olmamasına rağmen skinny fit olduğum için karın ve yüz bölgem bayağı yağlı duruyor. 175 boylarında 81 kilo falanım bu kadar yüzümün karnımın şiş olmaması lazım. 4-5 aydır spor yapıyorum ama bir etkisini görmedim protein alımına dikkat etmeme rağmen. Kolum şişti sadece. Yanlış yaptığım bir şeyler var.

Benim aklımda olan şey şu zaten çok iştahım yok bu 4-5 aylık süreçte zorla yemek yiye yiye biraz kilo aldım bile denilebilir sırf kolumu büyütmek için yağlı olmama rağmen bulk tarzı takıldım bu süreçte. Her neyse günlük Max 1200 1300 kalori civarı almayı düşünüyorum. Sabah 2 yumurta dışı hiçbir şey yemem iştah yok zaten. Spordan önce muz biraz yulaf karıştırıp yerip. Spordan sonra whey protein tozu. 2-3 saat sonra pilavsız sadece 250 gr tavuk. Akşam asıl iştah başladığı için akşam da bir tabak yağsız makarna veya pilav yoğurtla yanına da 100 gr civarı göğüs eti tavuk. Haftanın 4 günü ağırlık çalışacağım sadece.

Bu programla 3 ayda ne olur? O büyüttüğüm kollarım acayip söner herhalde ama göbek ve yüzümdeki yağlar gitse benim için daha iyi.
Canın şekerli bir şeyler istediği zaman pekmez, hurma ile yapılan tarifleri deneyebilir veya haftada bir artık ne canın çekiyorsa bir porsiyon ondan yiyebilirsin. Ya da en basitinden zero sugar kola içebilirsin.

Kardiyo yapmak zorundasın, yeri gelecek yaptığın kaçamağı yakmak için 45-60dk koşacaksın. Kendini alıştır.

kardiyo dediğin metabolizmayı hızlı tutan bir şey. Fazla kalori açığı verip kardiyo yapmazsan vücut zamanla metabolizmayı çok düşürmeye başlar. 1-2 haftalık diyetlerde proteini alıp karbı almadan düşük kalori alabilirsin veya off günlerde hiç karb almadan geçirebilirsin bu sıkıntı olmaz 150 gram protein alsan zaten 1500 kalori civarı almış olursun ama antrenman günleri düzgün beslenmen lazım. Hem enerjin azalır hem gücün ayrıca yetmezmiş gibi sakatlık riski de var ve uzun süre Low kalori diyette protein alsan bile metabolizman yavaşlayacağı için tekrar yüksek kalori almaya başlayınca vereceğin kiloları geri alırsın.

Genetik yüzünden sporu bırakacağım gibi duruyor hocam. Hiç spor yapmamış bazı insanların vücudu benim 5 ay spor yapmış vücudumdan 10 kat daha iyi. Omuzlar dar bilekler ince 80 kilo olmama rağmen ince. Bacaklar ince. Düşün kolum bacağımdan çok daha kalın duruyor şu an. Bulk tarzı takıldık biraz ne omuza etki etti ne göğse yüze gitti anca. Omuza gitse bile fark etmem dar çünkü. Cidden bırakmama ramak kaldı.

Genetik yüzünden sporu bırakacağım gibi duruyor hocam. Hiç spor yapmamış bazı insanların vücudu benim 5 ay spor yapmış vücudumdan 10 kat daha iyi. Omuzlar dar bilekler ince 80 kilo olmama rağmen ince. Bacaklar ince. Düşün kolum bacağımdan çok daha kalın duruyor şu an. Bulk tarzı takıldık biraz ne omuza etki etti ne göğse yüze gitti anca. Omuza gitse bile fark etmem dar çünkü. Cidden bırakmama ramak kaldı.
Genetiğinin neye yatkın olduğunu bulman ve ne konuda eksik olduğunu da bulman lazım. Belki antrenman tekniğin doğru değil. Belki vücut yapın iri olmaktansa zayıf ve define olmaya daha yatkın. Ben iri olmaya ve güç kazanmaya inanılmaz yatkınım.